| Vesti | Ostalo | AMD prikazao primenu serverskih rešenja za Jagex Gaming Studio
Ostalo

AMD prikazao primenu serverskih rešenja za Jagex Gaming Studio

AMD Jagex

AMD je na Strata+Hadoop konferenciji, u San Hoseu, objavio da Jagex Games Studio koristi njihov SeaMicro SM15000 server kako bi efikasno proširili svoj data centar. Jagex Games Studio, čije je sedište u Velikoj Britaniji, je vodeći proizvođač i distributer multi-plejer online igara, koji je prilikom odabira infrastrukture za nadogradnju svog data centra tražio rešenje sposobno da značajno unapredi infrastrukturu data centra i pruži posebno iskustvo za veliki broj njihovih, stalno povezanih, igrača.

Sa SeaMicro SM15000 serverom, Jagex Studio je ostvario sledeće rezultate performansi: Teragen/Terasort vreme izvršavanja smanjeno je za 46%, potrošnja električne energije je smanjena za 65%, a prostor koji zauzimaju serverski ormani je smanjen za 69%. 

 

Transformišući talas velike količine podataka menja sve u vezi sa skladištenjem, a Apache Hadoop se pokazao kao ključna aplikacija koja kompanijama pomaže da steknu nove uvide koji su im do sada bili nedostupni. Kako Hadoop postaje sve više prisutan i primenjiv, faktori poput lakoće postavljanja, skalabilnosti i operativnog razmatranja su postali jednako važni kao i sirove performanse.

 

AMD Jagex 1 T AMD Jagex 2 T

 

Redizajniranje data centra sa postavljenim Hadoop softverom na SeaMicro SM15000 server i oslanjanje na SeaMicro Freedom materijal, omogućava disagregaciju računarstva, skladišta i mreže kako bi se napravili računarski i skladišni čvorovi odgovarajuće veličine, optimizovani za Jagex-ove aplikacije. Jednostavnost zamene dva serverska ormana sa samo jednom šasijom je bila ključna prednost SM15000 servera koju je Jagex želeo. Pored toga, sposobnost analize velike količine podataka omogućava Jagex-u da unapredi dosezanje svojim korisnicima na značajno efikasniji način unutar igara, društvenih mreža i direktnom poštom.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu