| Vesti | Ostalo | AMD-ov finansijski izveštaj za 2013. godinu
Ostalo

AMD-ov finansijski izveštaj za 2013. godinu

AMD finansijski izvestaj Q4 2013

Kompanija AMD je izjavila da je je u četvrtom kvartalu imala prihode od 1,59 milijardi dolara, sa operativnim prihodom od 135 miliona dolara, kao i neto prihodom od 89 miliona dolara.

Pozitivnom bilansu u poslednjem kvartalu 2013-te godine je verovatno predhodila činjenica da obe next gen konzole – Sony PlayStation 4, kao i Xbox One u sebi sadrže AMD hardver, i da je za dva meseca prodato preko 7 miliona konzola.

 

 

Pozitivnom neto prihodu je doprinela i činjenica da su poslednji kvartal zabeležili novi AMD Radeon R5, R7 i R9 grafički čipovi bazirani na GCN arhitekturi, što je uticalo na dosta testova grafičkih karti i na našem portalu (AMD Radeon R9 290X, AMD Radeon R9 290, kao i AMD Radeon R7 260), kao i mobilnim verzijama.

 

AMD R7 260X AMD Radeon R9 290 AMD Radeon R9 290X

 

Ovakvim, dobrim rezultatima po AMD, je pripomoglo partnerstvo sa EA kao i drugim kompanijama koje prave igre, jer Mantle API bi trebalo da donese osetljiv porast grafičkih performansi. Battlefield 4 u paketu sa grafičkim kartama, kao i vrlo dobre mining performanse su šlag na tortu.

 

AMD Mantle

 

Naravno, tu je i Kaveri APU, čiji ćete test čitati na našem portalu za koji dan, koji bi trebalo da donese veće CPU, kao i GPU performanse u odnosu na Richland. Mantle i HSA će biti dodatni bonus, koji će mnogi korisnici znati da cene.

Sve u svemu, AMD može biti vrlo zadovoljan sa Q4 rezultatima, jer ovo pokazuje da dolaze mnogo bolji dani po AMD, što su svojim proizvodima poslednjih par meseci itekako zaslužili.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar