| Vesti | Ostalo | AMD objavio jubilarni izveštaj o korporativnoj odgovornosti
Ostalo

AMD objavio jubilarni izveštaj o korporativnoj odgovornosti

Demonstrirajući tradiciju posvećenosti transparentnosti i snošenja odgovornosti za poboljšanje prirodnog okruženja i društva, kompanija AMD je objavila jubilarni 20. sumirajući magazin o korporativnoj odgovornosti za 2014/2015.

Od 1995. AMD je konstantno unapređivao nivo izveštavanja o svojim odgovornostima kako bi bile oslikane promene obima korporativnih odgovornosti i kako bi deoničari bili obavešteni o njima. Kompanija je sada objavila novi korak napred sa lansiranjem internet stranice posvećene korporativnim odgovornostima, kako bi se omogućio lak pristup često osvežavanim informacijama o temama od opšteg interesa, uključujući prava radnika, rad sa lokalnim zajednicama i očuvanje životne sredine. 

„Veoma je bitno prepoznati kako naša posvećenost korporativnoj odgovornosti utiče na naše zaposlene,” kaže Dr Lisa Su, predsednik i generalni direktor AMD-a. „Zaposleni u AMD-u su motivisani jer rade u odgovornoj kompaniji i dizajniraju proizvode koji pomažu u promeni sveta na bolje. Zbog toga, pomažući drugima, mi pomažemo i sami sebi i inspirišemo AMD-ovce da pomeraju granice mogućeg.”

 

AMD CR Report 1 T

 

Glavne tačke izveštaja:

  • Imenovani na listi „100 najboljih korporativnih građana“ – treću godinu za redom AMD se našao na ovoj listi CR Magazina za 2015.
  • Načinjen je značajan napredak u 25×20 inicijativi energetske efikasnosti – merenja energetske efikasnosti nove 6. generacije AMD procesora A serije pokazuju povećanje od 2,4 puta, što je značajno iznad potrebnih 1,7 puta za ostvarivanje 25×20 cilja energetske efikasnosti.
  • Premašen petogodišnji cilj o zaštiti životne sredine za vazduh i vodu – na lokacijama na kojima se ne obavlja proizvodnja, emitovanje gasova staklene bašte je umanjeno za 24% (cilj je bio 5%), potrošnja vode po zaposlenom umanjena je za 55% (cilj je bio 20%), dok je uklonjeni otpad sa globalnog zemljišta dostigao 75% (cilj je bio 70%).
  • Označene su oblasti fokusa korporativne odgovornosti u lancu kompanijinih vrednosti – korporativna odgovornost postoji u celokupnom lancu vrednosti AMD proizvoda, od dizajna do recikliranja.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu