| Vesti | Ostalo | AMD najavio novu 14nm FinFET Polaris GPU arhitekturu
Ostalo

AMD najavio novu 14nm FinFET Polaris GPU arhitekturu

AMD Polaris

Kompanija AMD je najavila novu Polaris GPU arhitekturu, koju će zvanično demonstrirati na ovogodišnjem CES sajmu u Las Vegasu. Iz kompanije naglašavaju da će nova arhitektura omogućavati izvanredno igračko iskustvo, uz 60% manju potrošnju u odnosu na konkurentski GPU ekvivalentnih performansi.

Prema njihovim rečima, ovo dramatično povećanje efikasnosti doneće značajno poboljšanje igračkih i multimedijalnih performansi u small form factor računarima, jer je grafika bazirana na „Polarisu“ posebno dizajnirana da ponudi fluidni frame rate, kako u gejmingu, tako i u VR ili multimedijalnoj primeni. 

Dizajnirana i optimizovana za 14nm FinFET proizvodnu tehnologiju, Polaris arhitektura donosi najveći do sad generacijski skok u performansama po utrošku energije. Nova arhitektura se oslanja na četvrtu GCN (Graphics Core Next) generaciju i nudi podršku za HDMI 2.0, DisplayPort 1.3 i hardversko H.265 kodiranje/dekodiranje 4K videa.

 

 

„Naša nova Polaris arhitektura pokazuje značajan napredak u performansama, energetskoj efikasnosti i karakteristikama“, izjavila je Lisa Su, predsednik i izvršni direktor kompanije AMD. „2016. će biti veoma uzbudljiva godina za Radeon fanove, zahvaljujući Polaris arhitekturi, Radeon Crimson Edition softveru i nizu drugih inovacija koje potiču iz naše Radeon Technologies Grupe.“ 

 

AMD Polaris 1 T AMD Polaris 2 T

 

Prva GPU rešenja bazirana na Polaris arhitekturi će biti dostupna u maloprodaji sredinom ove godine.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar