| Vesti | Ostalo | AMD na internacionalnom sajmu potrošačke elektronike CES 2015
Ostalo

AMD na internacionalnom sajmu potrošačke elektronike CES 2015

AMD CES 2015

Kompanija AMD će na CES 2015 sajmu prikazati niz inovacija koje uključuju novi AMD APU, Radeon GPU i proizvode koji sa svojim tehnologijama, kako proizvođač kaže, pomeraju granice modernog računarstva.

„AMD daje svoj doprinos opštem CES 2015 uzbuđenju sa svojim novim grafičkim i računarskim tehnologijama koje pokreću revolucionarno potrošačko i poslovno iskustvo današnjice i budućnosti“, kaže John Byrne, viši potpredsednik i generalni menadžer računarske i grafičke poslovne grupe u AMD-u. “Ove godine smo svedoci nastavka razvoja i inovacija na polju virtuelne realnosti, Ultra High Definition 4K rezolucije, računara malih formata i intuitivnih korisničkih interfejsa. AMD je oduševljen što pokreće sve takve uređaje sa novim generacijama naših pametnih, inovativnih i energetski efikasnih tehnologija.” 

 

AMD će na CES 2015 sajmu prikazati prvi system-on-a-chip (SoC) visokih performansi i mobilni APU naredne generacije, kodnog naziva „Carrizo“, za kojeg se očekuje da će biti dostupan na tržištu sredinom godine. Novi „Carrizo“ APU je dizajniran sa podrškom za API-e naredne generacije, kao što su DirectX 12, OpenCL 2.0 i budući Windows 10 operativni sistem.

 

 

AMD će takođe demonstrirati i doživljaj Ultra High Definition 4K i viših rezolucija, sa naglaskom na 4K gejming uz AMD Radeon R9 grafiku i AMD Eyefinity tehnologiju, Apple iMac sa 5K Retina displejem kojeg takođe pokreće AMD Radeon R9 grafika, kao i nove Alienware 15 notebook-ove sa 4K ekranima i novom AMD Radeon R9 M295X grafikom.

Biće prikazani i „AMD Face Login“ i „AMD Gesture Control“ na Lenovo IdeaPad Z50 laptopu koga pokreće AMD A10-7300 APU sa AMD Radeon R6 grafikom, akceleracija aplikacija na HP EliteBook 725 G2 koga pokreće AMD A10 PRO-7350B APU sa AMD Radeon R6 grafikom, inovativni načini upravljanja video sadržajem na HP Envy TouchSmart koga pokreće AMD FX-7500 APU sa AMD Radeon R7 grafikom, kao i PC kućni bioskop koji štedi prostor – ZOTAC ZBOX PA330 piko serije, koga pokreće AMD A4 Micro-6400T APU.

 

AMD CES 2015 1 T

 

Posetioci će moći da se upoznaju i sa AMD FreeSync tehnologijom koja omogućava unapređenje igračkog iskustva putem dinamičkog osvežavanja ekrana, koje je sinhronizovano sa brojem frejmova AMD Radeon grafičkih karti i APU-ova.

QNAP će tom prilikom objaviti da AMD-ov system-on-a-chip (SoC) G serije, pokreće njihovu novu TVS-x63 platformu. Takođe, AMD će demonstrirati razna ugradna rešenja pokretana AMD ugradnim procesorima, uključujući Gizmo 2, razvojnu ploču otvorenog koda, namenjenu programerima ugradnih sistema i naprednim DIY korisnicima. Biće demonstrirani i BioDigitalPC, x86 PC veličine kreditne kartice i ThinLabs All-In-One POE Thin Client, idealan za digitalnu signalizaciju i point of sale sisteme.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu