| Vesti | Ostalo | AMD na Hot Chips konferenciji
Ostalo

AMD na Hot Chips konferenciji

AMD Hot Chips

Vodeći tehnolozi kompanije AMD, na prestižnom godišnjem Hot Chips simpozijumu, koji je počeo 24. avgusta, izneli su detalje o inženjerskim dostignućima koja se nalaze iza performansi i energetske efikasnosti novih akcelerisanih procesorskih jedinica (APU-ova), kodnog naziva „Carrizo“ i nove AMD Radeon R9 Fury familije GPU-ova, kodnog naziva „Fiji“.

Fokus prezentacije je bio na novim detaljima vezanim za video i grafički procesor visoke definicije, koji se nalazi u 6. generaciji AMD-ovih APU rešenja A serije („Carrizo“) i o osmogodišnjem putu ka tehnologiji vertikalnog slaganja čipova i memorijskoj arhitekturi uključenoj u najnoviju liniju AMD Radeon R9 Fury serije GPU rešenja („Fiji“). Korišćenjem System-on-Chip (SoC) dizajna, 6. generacija procesora A serije je dizajnirana da smanji energetsku potrošnju x86 jezgara za gotovo 40% i pri tom pruži značajan napredak CPU, grafičkih i multimedijalnih performansi u odnosu na prethodnu generaciju APU-ova. Novi AMD Radeon R9 Fury X GPU ostvaruje i do 1,5 puta bolje performanse po 1W, u poređenju sa prethodnom generacijom AMD-ovih GPU rešenja. 

Detalji su izneti na dve simpozijumske prezentacije. Guhan Krišnan, AMD-ov inženjer i dizajner procesora, je predstavio „Energetsku efikasnost u grafici i multimediji 28nm „Carrizo“ APU-ova.“ Krišnan je pružio detaljan uvid u veliki broj unapređenja čiji rezultat su superiorne performanse, dugo trajanje baterije i korisničko iskustvo na notebook računarima i transformativnim formama izrade.

 

 

Džoi Makri, korporativni potpredsednik i glavni tehnološki direktor u AMD-u, u okviru teme „Naredna generacija AMD-ove GPU i memorijske arhitekture“ izneo je detalje o memoriji visoke propusnosti i putu od začeća ideje pa do krajnjeg izlaska na tržište, koji je trajao osam godina i koji uključuje nekoliko bitnih partnera, a govorio je i o performansama i efikasnosti novih AMD Radeon R9 Fury GPU-ova.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu