| Vesti | Ostalo | AMD LiquidVR tehnologija osvojila prestižnu Lumiere nagradu
Ostalo

AMD LiquidVR tehnologija osvojila prestižnu Lumiere nagradu

AMD LiquidVR Lumiere

Kompanija AMD je objavila da je njihova LiquidVR tehnologija, inicijativa posvećena kreiranju udobnog i maksimalno realističnog iskustva Virtuelne Realnosti (VR), nagrađena prestižnom Lumiere nagradom. Ovu nagradu dodeljuje udruženje Advanced Imaging Society, za inovacije u zabavnim tehnologijama, a ovoga puta je sedma tradicionalna dodela nagrada za tehnologije i nove proizvode održana u Paramount Pictures studiju, u Paramount kompleksu u Holivudu (Kalifornija).

„Nama je čast što je holivudska industrija prepoznala AMD LiquidVR tehnologiju kao budućnost na polju kreativne umetnosti i nauke“, rekao je Raja Koduri, viši potpredsednik i glavni arhitekta Radeon Technologies Grupe, u kompaniji AMD. „Sa AMD LiquidVR tehnologijom, programeri u filmskoj industriji, industriji igara, medicini, istraživanjima i edukaciji u potpunosti mogu iskoristiti GPU snagu Radeon grafike, i zajedno možemo kreirati zadivljujuće i revolucionarno VR iskustvo.”

Inovativna AMD LiquidVR tehnologija je posvećena donošenju boljeg sadržaja, komfora i kompatibilnosti sa VR aplikacijama. U skladu sa smernicama bliske saradnje sa ključnim tehnološkim partnerima i programerima u ekosistemu, LiquidVR koristi AMD GPU softverski i hardverski podsistem kako bi se uspešno nosio sa problemima i preprekama, i kako bi se postigao nenadmašan osećaj tzv. „prisutnosti“ u VR okruženjima – stanje opčinjenosti u kom situacije, objekti i karakteri unutar virtuelnog sveta izgledaju realistično.

 

AMD LiquidVR Lumiere 1 T

 

Lumiere nagrada koju dodeljuje udruženje Advanced Imaging Society, dodeljuje se novim tehnologijama i proizvodima na tržištu koji kreativnu industriju guraju napred. Ovo udruženje za cilj ima informisanje kreativnih profesionalaca o nadolazećim inovacijama i najnaprednijim tehnologijama, kao i predstavljanje vodećih svetskih kompanija i organizacija u kreativnim oblastima umetnosti i nauke.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu