| Vesti | Ostalo | AMD imenovao Derena Grejsbia za predsednika EMEA regije
Ostalo

AMD imenovao Derena Grejsbia za predsednika EMEA regije

AMD Grasby

AMD je objavio da je njihov korporativni potpredsednik globalnog kanala komponenti, Deren Grejsbi (Darren Grasby), postavljen na novokreiranu poziciju AMD predsednika za EMEA region (Evropa, Bliski Istok i Afrika).

„EMEA je za AMD ključni region sa širokim setom važnih klijenata, partnera i tržišta. Deren je dokazani lider i idealna je osoba za proširivanje odnosa sa kupcima, partnerima i deoničarima u celokupnom EMEA regionu i umnogome će pomoći u ostvarivanju naših dugoročnih poslovnih ciljeva,“ kaže Dr Lisa Su, predsednik i glavni izvršni direktor AMD-a. „Tokom prethodnih osam godina Deren se pokazao kao efekasan i rezultatima vođen lider. Ova nova pozicija će mu omogućiti da proširi svoj uticaj i doseg u podršci AMD-ovih kupaca, partnera i zaposlenih, i takođe će u regionu promovisati i unaprediti naš značaj i reputaciju pionira inovativnih tehnologija.“ 

Komentarišući svoju novu poziciju Deren Grejsbi je rekao: „Prava mi je čast što preuzimam ovu novu poziciju, naročito što će mi ona omogućiti da promovišem AMD-ovo tehnološko liderstvo i što će mi omogućiti da istaknem inovacije koje su centralna AMD-ova poslovna filozofija u svim geografskim regionima. U samom jezgru AMD-a nalazi se fokusiranost na stvaranje sjajnih proizvoda od kojih korist imaju svi naši kupci i partneri. EMEA region je izuzetno poznat kao uporište prilika i veoma sam uzbuđen što ću imati priliku da proširim naše kanale za uspeh u celom regionu.“

 

AMD Grasby 1 T

 

Deren Grejsbi (Darren Grasby) je korporativni potpredsednik globalnog kanala komponenti i generalni menadžer za AMD u Evropi. Na svojoj poziciji odgovara za rad AMD-ovog globalnog kanala i za prodaju regionalnim OEM partnerima, kao i za izgradnju boljih i bližih odnosa sa ključnim kupcima i najuticajnijim partnerima, ali i za pružanje bitnih informacija za kanal prodaje komponenti.

Od 2007. godine, Deren je zaposlen u AMD-u i lociran je u Ujedinjenom Kraljevstvu, a prethodno je bio na poziciji korporativnog potpredsednika za EMEA kanal i SMB menadžment u AMD-u, gde je vodio organizaciju zaduženu za pokrivanje Evrope i novih tržišta, uključujući Bliski Istok i Rusiju. On je bio ključna osoba u organizaciji spajanja prodajnih kanala u EMEA regionu u jedan tim, i prenošenju poruka o AMD platformi rastućim ugrađenim i lokalnim OEM partnerima, kao i u povećanju prodaje u celom EMEA regionu.

Deren se bavi industrijom visokih tehnologija u zadnjih 20 godina, sa više od 16 godina iskustva fokusiranog na pogone za proizvodnju PC/Periferija širom sveta. Pre angažovanja u AMD-u, bio je osnivač i rukovodilac nekoliko uspešnih regionalnih kompanija za proizvodnju računara.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu