| Vesti | Ostalo | AMD grafika upotrebljena za kreiranje efekata u filmu Baahubali: The Beginning
Ostalo

AMD grafika upotrebljena za kreiranje efekata u filmu Baahubali: The Beginning

AMD Baahubali

Kompanija AMD se pohvalila da su u Arka Mediaworksu koristili AMD FirePro W8100 i W9100 GPU-ove, kao i druge AMD tehnologije u produkciji njihovog novog filma Baahubali: The Beginning.

Režiran od strane režisera S.S. Rajamoulia, Baahubali: The Beginning je priča od dva brata koji su se našli u sukobu zbog podele kraljevstva nasleđenog od oca. Prvi od dva dela ove drame, sadrži seriju vizuelno uzbudljivih avantura oživljenih AMD FirePro profesionalnom grafikom. Film sa najvećim budžetom u karijeri ovog indijskog režisera, Baahubali: The Beginning pojavio se ovog leta u 200 bioskopa širom SAD-a i u više od 4000 bioskopa globalno, a internacionalna verzija bi trebala da debituje i u drugim državama i na filmskim festivalima. 

Danas će režiser S.S. Rajamouli, Raja Koduri iz AMD-a i Pete Draper iz MakutaFX-a održati panel diskusiju o kreiranju filma Baahubali: The Beginning, koja će uživo biti emitovana iz Los Anđelesa u 18:50, a gledaoci mogu pretiti prenos na ovoj adresi

 

AMD Baahubali 1 T

 

„Kada su u pitanju sjajni vizuelni efekti korišćeni u filmu Baahubali: The Beginning, ne radi se samo o pružanju inovativnog hardvera,“ kaže Raja Koduri, viši potpredsednik i generalni arhitekta AMD-ove Radeon Technologies Grupe. „AMD je fokusiran i na pružanje alata za kreatore filmova sa kojima su u mogućnosti da ožive svoje fantazije bez opterećenja vezanih za proračunavanja i planiranje kada će rezultati biti vidljivi. Ponosni smo na našu saradnju sa Arka Mediaworks studiom i sa S.S. Rajamouliem na kreiranju zadivljujućih scena renderovanih sa izuzetnom preciznošću i vizuelnom tačnošću, i veoma smo uzbuđeni saradnjom na kreiranju vizuelnih efekata i transmedijskog iskustva u filmu Baahubali: The Conclusion, čija je internacionalna premijera planirana za iduću godinu.”

 

 

 „Oduvek sam bio fasciniran velikim palatama, kraljevima na konjima i bitkama hiljada ratnika, ali takve epske scene lako mogu biti izostavljene zbog visokih troškova produkcije,“ kaže S.S. Rajamouli, režiser filma Baahubali: The Beginning. „Kako bismo oživeli ovakve scene, AMD nam je pružio profesionalne grafičke tehnologije i inženjersku podršku koja nam je pomogla da kreiramo izvanredne vizuelne efekte koji pomeraju granice internacionalne kinematografije.“

AMD je inače pružio ključne tehnologije vezane za produkciju efekata u većem broju filmova, uključujući Machete Kills, Predators, Shorts, Spy Kids 4D i mnoge druge.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar