| Vesti | Ostalo | AMD osvetljava Brodvej sa najvećim HD ekranom na Tajms Skveru
Ostalo

AMD osvetljava Brodvej sa najvećim HD ekranom na Tajms Skveru

AMD Broadway

AMD je predstavio detalje o jednom od najvećih i tehnički najnaprednijih displej-zidova, postavljenom na Tajms Skveru u Njujorku, u ulici Brodvej 1535, između 45. i 46. ulice. Tako profesionalne AMD FirePro grafičke karte pokreću Ultra-High Definition digitalne reklame i znakove na površini od 2323 kvadratna metra, sa skoro 24 miliona piksela.

Ovaj displej-zid je dizajniran i održavan od strane kompanije Diversified Media Group i svojom dužinom pokriva ceo jedan blok zgrada, a visinom osam spratova. Pokreću ga tri AMD FirePro profesionalne grafičke karte sa AMD Eyefinity tehnologijom, gde svaka karta pokreće šest zasebnih delova ekrana, sa ukupnom rezolucijom od 10,048 x 2,368 piksela. Pojedinačne zone ekrana su sinhronizovane po grafičkim kartama pomoću FirePro S400 sinhronizacijskog modula. 

„Realističnost grafike je ključni pokretač naredne generacije živopisnog iskustva, bilo da se radi o displej-zidovima, virtuelnoj realnosti ili drugim aspektima vizuelizacije“, izjavio je Forrest Norrod, viši potpredsednik i generalni menadžer EESC poslovne grupe u AMD-u. „Ovaj displej-zid na Tajms Skveru, pokretan našom AMD FirePro profesionalnom grafikom i skalabilnom Graphics Core Next arhitekturom je odličan primer kako je AMD spreman i sposoban da zajedno sa svojim kupcima razvija inovacije i pomera granice vizuelnih tehnologija.“

 

AMD Broadway 1 T

 

AMD FirePro grafika i Graphics Core Next arhitektura su idealni za rad sa širokim nizom aplikacija, jer su sposobne da paralelno izvršavaju ogroman broj operacija u jednom ciklusu izvršavanja. Te operacije, primenjene na milijarde poligona svake sekunde, su ono što čini da displej-zidovi i animacije izgledaju realno za ljudsko oko.

 

AMD Broadway 2 T

 

„Vizuelni i tehnički zahtevi za kreiranje jednog od najvećih displej-zidova na svetu sa Ultra-Visokom Definicijom bili su veoma zastrašujući“, kaže Mitchell Mittler, potpredsednik odeljenja tehnoloških rešenja u kompaniji Diversified Media Group. „Da bi se postigla implementacija vrhunskog kvaliteta, na ekranu ovakvih razmera potrebni su industrijski lideri koji su sposobni da ispune takve zahteve i da pruže čvrstu podršku. Sa najnaprednijim AMD FirePro profesionalnim grafičkim kartama, AMD je ispunio zahteve na svim frontovima i mi smo neizmerno zadovoljni ostvarenim rezultatima.“

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu