Quantcast

pon

21

maj

2018

Koo Bon-moo (73), predsednik LG Group, preminuo Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

LGPredsednik LG Group, Koo Bon-moo, je izgubio bitku sa moždanom bolešću u 73. godini života, navodi se u saopštenju kompanije.

Koo Bon-moo je pripadao trećoj generaciji osnivača LG-a, a zaposleni i svi koji su imali prilike da sarađuju sa njim navode da je on bio glavni zaslužni za uspeh ove kompanije do današnjeg dana.

Postao je predsednik 1995. godine, kada je LG nosio ime Lucky Goldstar, i u narednim godinama, posvetio se međunarodnom širenju kompanije, kao i investiranju u nove tehnologije, poput LCD displeja, i litijum-jonskih baterija.

Opširnije...
 

če

17

maj

2018

YouTube opis pokazuje ko izvodi pesmu u videu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

YouTubeGledate neki video materijal na internetu. Pesma vam se dopada, ali niko ne zna savršeno odakle je, niti ko je izvodi. Dodatak na ovoj platformi će možda olakšati potragu.

Nakon što pritisnete "Show More" taster na opisu snimka ukoliko ste zainteresovani ko izvodi tu pesmu, ukazaće vam se nova sekcija koju su implementirali developeri iz YouTube-a.

Opširnije...
 

sre

16

maj

2018

Izveštaj Facebook-a: Ove godine uklonjeno 583 miliona lažnih naloga Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

FacebookProšlog meseca Facebook je objavio svoje interne smernice za sprovođenje pravila unutar zajednice.

U novom izveštaju koji će biti objavljen tromesečno, Facebook je kategorisao probleme koje razvojni tim želi da spreči - nasilje, širenje slika nagih osoba i seksualnu aktivnost, terorističku propagandu, govor mržnje, spam i lažne naloge.

U izveštaju se navodi koliko je tog sadržaja video prosečni korisnik Facebook-a, koliko je uklonjeno i koliko je uklonjeno pre nego što je bilo koji korisnik Facebook-a prijavio.

Opširnije...
 

uto

15

maj

2018

Facebook našao 200 aplikacija koje su zloupotrebljavale podatke Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

FacebookNa meti Facebook-a su se našle oko 200 aplikacija koje su potencijalno zloupotrebljavale privatne podatke, kako navodi najnoviji izveštaj Facebook aplikacije.

Nakon pretrage "hiljade" aplikacija kako bi se uvidelo koja je preuzimala podatke bez znanja korisnika, čelnici kompanije su izjavili da je identifikovano oko 200 njih, dok su imena istih nepoznata.

Opširnije...
 

uto

15

maj

2018

Glasanje senata za vraćanje Net Neutrality 16. maja Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

NetNeutralityRanije smo objavili vest da će se američki senat usprotiviti odluci Ajit Pai-ja o trajnom ukidanju Net Neutrality koje je najavljeno 11. juna.

Za sve one koji su nadali da će senat dati sve od sebe da ovu odluku opovrgne, i povrati Net Neutrality, će biti presudan sutrašnji datum, kada će glas protiv odluke bivšeg zastupnika Verizon-a biti dat.

Demokrate iz senata predvođene Edward Markey-jem, Chuck Schumer-om, Bill Nelson-om, i Brian Schatz-om će se okupiti 16. maja, kako bi nadjačali odluku o ukidanju Net Neutrality.

Opširnije...
 

sub

12

maj

2018

Pai: Kraj Net Neutrality 11. juna Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AjitU PDF press saopštenju koje je stiglo iz kancelarije Ajit Pai-ja, kao zvaničan datum kraja Net Neutrality se pominje 11. juna, skoro tri godine nakon što je stupila na snagu.

Bivši zastupnik Verizon mreže je ponovo naglasio da Internet nikada zapravo nije bio slomljen. "11. juna, imaćemo framework koji će podstići inovacije i ulaganja u mrežu naše zemlje, tako da će svi Amerikanci, bez obzira gde žive, imati pristup boljem, jeftinijem, kao i bržem internet pristupu, kao i poslovima, mogućnostima, i platformama za slobodno izražavanje" - navodi Pai.

Opširnije...
 

sre

09

maj

2018

Finale Overwatch League mečeva u Njujorku Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Overwatch LeaguePolako se bliži kraj prve sezone i plejofova Overwatch League.

Plejofovi će, kao i do sada, tokom regularnih sezonskih mečeva biti održani u Blizzard Arena u Los Anđelesu, ali će Grand Finals biti održani u Barclays Center u Bruklinu, Njujork.

Opširnije...
 

pet

20

apr

2018

#TrkaZaPetlju - programiranje za osnovce na BG Maratonu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

TrkaZaPetljuNa ovodišnjem Beogradskom Maratonu će biti pokrenuta akcija u saradnji sa Inicijativom Digitalne Srbije, gde će preko 500 učesnika trčati u cilju pružanja javne podrške i prikupljanja sredstava za Fondaciju Petlja, koja je zaslužna za besplatan materijal orijentisan učenju programiranja od ranog uzrasta.

"Biće ovo još jedna prilika da se oko zajedničkog cilja ujedine zaposleni u različitim kompanijama okupljenim u Inicijativi Digitalna Srbija, neprofitnoj organizaciji koja se zalaže za transformaciju Srbije u digitalno društvo" - navodi se u zvaničnom saopštenju.

Opširnije...
 

sre

18

apr

2018

Podcast Mozille nominovan za Webby nagradu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

IRLPre nešto manje od godinu dana, Mozilla je lansirala svoj podcast IRL, gde je voditeljka Veronica Belmont istraživala brojne pojave na internetu, kao i o tome kako se one preklapaju sa stvarnim svetom.

Nakon skoro pređene cifre od oko dva miliona download-a, ova emisija je ušla u nominacije za Webby nagrade.

Opširnije...
 

pet

23

mar

2018

Netflix: Ulovite bug, i zaradite! Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

NetflixKompanija Netflix je pre par dana najavila da je započet program gde će korisnici biti u prilici da, nakon što otkriju bug koji je promakao timu iz ovog streaming servisa, zarade.

Naime, Netflix je već godinama radio na proširenju svog bug bounty programa, počevši od 2013. godine. Nakon toga, usledio je privatni bug bounty program, koji je otpočeo 2016. godine, uz tim od 100 istraživača iz bezbednosne kompanije Bugcrowd.

Vremenom je dodatnih 700 istraživača odlučilo da pripomogne u potrazi za nedostacima, a ona je urodila plodom, kako svedoči izveštaj o tome da je pronađeno i uvaženo preko 150 prijava.

Opširnije...
 


Strana 1 od 48