Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

sre

26

avg

2015

SilverStone predstavio MVA01 produžni nosač Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

SilverStone MVA01SilverStone je predstavio jedan mali, ali veoma praktičan dodatak, koji odgovara VESA standardu, a reč je o MVA01 produžnom nosaču. Ovaj dodatak je tu da korisnicima pruži više mogućnosti za upotrebu VESA nosača na poleđini monitora.

Svi znamo da kada svoj monitor montirate na neki nosač ili stalak, njegove rupe VESA standarda više ni za šta ne možete da koristite, pa su se tako u SilverStone kompaniji dosetili da naprave MVA01 produžni nosač, na koji možete montirati, recimo NUC PC, iako Vam monitor već stoji na nekom VESA nosaču. 

Opširnije...
 

sre

26

avg

2015

AMD na Hot Chips konferenciji Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD Hot ChipsVodeći tehnolozi kompanije AMD, na prestižnom godišnjem Hot Chips simpozijumu, koji je počeo 24. avgusta, izneli su detalje o inženjerskim dostignućima koja se nalaze iza performansi i energetske efikasnosti novih akcelerisanih procesorskih jedinica (APU-ova), kodnog naziva „Carrizo“ i nove AMD Radeon R9 Fury familije GPU-ova, kodnog naziva „Fiji“.

Fokus prezentacije je bio na novim detaljima vezanim za video i grafički procesor visoke definicije, koji se nalazi u 6. generaciji AMD-ovih APU rešenja A serije („Carrizo“) i o osmogodišnjem putu ka tehnologiji vertikalnog slaganja čipova i memorijskoj arhitekturi uključenoj u najnoviju liniju AMD Radeon R9 Fury serije GPU rešenja („Fiji“). Korišćenjem System-on-Chip (SoC) dizajna, 6. generacija procesora A serije je dizajnirana da smanji energetsku potrošnju x86 jezgara za gotovo 40% i pri tom pruži značajan napredak CPU, grafičkih i multimedijalnih performansi u odnosu na prethodnu generaciju APU-ova. Novi AMD Radeon R9 Fury X GPU ostvaruje i do 1,5 puta bolje performanse po 1W, u poređenju sa prethodnom generacijom AMD-ovih GPU rešenja. 

Opširnije...
 

uto

25

avg

2015

Super Flower Srbija organizuje Facebook akciju za Leadex napajanja Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Super Flower Srbija Leadex akcijaJuče je na Super Flower Srbija Facebook stranici počela akcija koja će trajati do 31. avgusta, u okviru koje možete ostvariti 5% popusta na Super Flower Leadex napajanja. Sve što treba da uradite je da sledite par jednostavnih koraka i tako dođete do željenog Leadex napajanja po povoljnijoj ceni. 

Opširnije...
 

pon

24

avg

2015

Tvrdokorni pirati svojim članovima zabranjuju Windows 10? Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

Windows 10 piratiDa prvo razgraničimo neke pojmove – postoje „obični“ Pirate Bay pirati i postoje tzv. torrent trekeri. Ovi drugi su članovi posebnih klubova koji među sobom dele najbolje kopije filmova i sličnog materijala i poprilično ozbiljno shvataju svoju privatnost, do te mere da su određene piratske grupe svojim članovima zabranile korišćenje novog Windowsa 10.

Online izvori navode da grupe poput iTS-a i FSC-a podižu paniku zbog novih Uslova korišćenja Windows 10 operativnog sistema, tačnije onih delova koji se odnose na mogućnost Microsofta da skenira Vaš hard disk u potrazi za falsifikovanim hardverom i softverom. 

Opširnije...
 

pon

24

avg

2015

ModMyMods – nova online prodavnica vodenih hlađenja Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ModMyModsModMyMods je nova nezavisna kompanija na tržištu vodenih hlađenja i opreme za modovanje računara; naravno, za entuzijaste. Ova, prvenstveno online, prodavnica je u vlasništvu Joe Gialanella, iskusnog entuzijaste iz Ferporta u SAD-u. Joe je okupio veteranski tim eksperata iz sveta modinga, koji su već godinama deo najvišeg nivoa industrije vodenih rešenja. ModMyMods tim, pored Gialanella, čine: Richard Whiten (zadužen za logistiku), Brennen Talley (zadužen za korisnički servis) i Kevin Tabor (glavni grafički dizajner).

Veliko otvaranje prodavnice je obeleženo najavama za giveaway, sa deljenjem nagrada sponzorisanim od strane kompanija Alphacool i Phobya. ModMyMods je zvanično počeo da prihvata narudžbine 16. avgusta, a u ponudi imaju širok izbor različitih delova za vodena hlađenja – blokove, radijatore, pumpe i rezervoare, od proizvođača kao što su Darkside, Aquacomputer, Alphacool i drugi. Ostatak ModMyMods ponude čini hardver, osvetljenje, fitinzi itd. 

Opširnije...
 

pet

21

avg

2015

IBM predstavlja mainframe računar zasnovan na Linuxu – LinuxONE Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

IBM LinuxONEKompanija IBM je objavila značajno proširenje strategije razvoja mainframe računara, koja podrazumeva usvajanje tehnologija zasnovanih na otvorenom kodu i prihvatanje zajednice otvorenog koda. Cilj je stvaranje mogućnosti da se klijentima ponude najbezbednije i nabolje performanse, u dobu u kojem mainframe tehnologija sve više služi kao stub korporativne analitike i hibridnih cloud rešenja.

Uvođenjem najbezbednijih Linux servera, IBM predstavlja dva Linux mainframe servera pod nazivom LinuxONE. Ovi serveri su najsnažniji i najbezbedniji kompanijski serveri u industriji i projektovani su za ekonomiju koju predvode nove aplikacije i za eru hibridnih cloud rešenja. 

Opširnije...
 

pet

21

avg

2015

Održan još jedan Intel Developer Forum – IDF15 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Intel Developer ForumKompanija Intel je održala još jedan Intel Developer Forum u San Francisku, koji je trajao od 18. do 20. avgusta. U uvodnom obraćanju na ovogodišnjem Intel Developer Forumu (IDF15), Brajan Krzanič, generalni direktor kompanije Intel, istakao je nove proizvode, alate i programe koji podržavaju rastuću personalizaciju računarstva i opisao trendove u stvaranju novih šansi za programere.

Brajan Krzanič je predstavio veliki broj novosti u vezi sa Intel RealSense tehnologijom koja će omogućiti opcije dubinskog očitavanja (depth sensing) na više uređaja i aplikacija, i najavio je nove saradnje u oblasti obezbeđivanja Interneta Stvari (Internet of Things – IoT), uz dodatak programa i seta alata za programere pomoću kojih bi ubrzali pronalaženje industrijskih IoT rešenja za tržište. Što se tiče visoko personalizovanog sveta prenosivih računara, Krzanič je izneo podatke o Intel Curie modulu i najavio novi takmičarski reality show – „America’s Greatest Makers“. 

Opširnije...
 

pon

17

avg

2015

Predsednik ASUS-a govori o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti kompanije Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASUS Jonney ShihPredsednik kompanije ASUS, Jonney Shih, dao je ekskluzivni intervju za online portal Engadget, u kome je govorio o istorijatu kompanije, stare 26 godina, i o tome na kakvom je ASUS sada putu. Ovaj harizmatični šezdesetdvogodišnjak je ispričao zanimljivu priču o začetku jedne male kompanije, u aprilu 1989. godine, kada je u kafeteriji kompanije Acer (u kojoj je tada već 12 godina predvodio razvojni tim) sa svoja četiri inženjera sanjario o tome da osnuju svoju malu, ali divnu kompaniju.

Jonney je u početku samo finansirao 60% sredstava, a zvanični začetnici ASUS-a su bili T.H. Tung, Ted Hsu, Wayne Tsiah i M.T. Liao, da bi im se Jonney Shih pridružio tek 1992. kada je konačno napustio Acer. Iako je ASUS tada već uspešno proizveo svoju prvu Intel 486 matičnu ploču, kompanija nije bila u dobrom stanju (imali su probleme sa kvalitetom i nedostatkom zaposlenih), pa je Jonney Shih došao na čelo kompanije i počeo da radi na njenom oživljavanju, krenuvši u potragu za talentima. 

Opširnije...
 

sre

12

avg

2015

Tt eSPORTS predstavlja nove Battle Dragon wireless zvučnike Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Tt eSPORTS Battle Dragon Wireless SpeakersTt eSPORTS je predstavio još jedan zanimljivi gejmerski asesoar – Battle Dragon wireless zvučnike – namenjene svima koji žele zagarantovano dobar audio doživljaj, bez obzira gde se nalaze dok igraju igre. Jednostavan dizajn i mat crna boja će se uklopiti u svako okruženje, dok LED indikatori sa više boja obaveštavaju o aktuelnom načinu rada.

Battle Dragon wireless zvučnici su set malih, lako prenosivih zvučnika, pojedinačne snage 3W, odnosno 6W kada se upare za stereo doživljaj putem tzv. Dynamic Dual Bluetooth Pairing moda. Ovi zvučnici imaju litijum-polimer baterije od 900mAh, a vezu sa uređajem uspostavljaju preko Bluetooth konekcije. Nude i do osam sati neprestanog rada, a treba im svega 3 sata da se prazna baterija potpuno napuni. 

Opširnije...
 

uto

11

avg

2015

Silicon Power predstavio Dual USB fleš memoriju – Mobile C80 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

SP Mobile C80Kompanija Silicon Power je najavila da na tržište izbacuje dvostruku USB fleš memoriju, Mobile C80, koja na sebi ima dva priključka – jedan je Type-C, a drugi je standardni Type-A USB 3.0 priključak. Interfejs tipa C je univerzalan, pa se koristi i za prenos podataka, i za punjenje uređaja. Mobile C80 je tako kompatibilan sa svim pametnim telefonima, tabletima i notebookovima koji koriste USB priključak tipa C, što uveliko pojednostavljuje korišćenje ove USB fleš memorije.

Moderni sofisticirani dizajn je varijacija već postojećih Jewel J80 i Firma F80 USB fleš memorija, s tim da novi Mobile C80 ima fiksiranu kapicu koja se rotira u punom krugu, kako bi pristup priključcima bio što jednostavniji. Mobile C80 nudi i do 64GB prostora za skladištenje podataka, kao i zaštitu podataka od vode, prašine i vibracija, zahvaljujući COB (Chip On Board) tehnologiji. Kućište mu je izrađeno od legure cinka, pa tako ne morate brinuti o ogrebotinama i ostavljanju otisaka prstiju na USB-u. 

Opširnije...
 


Strana 1 od 31
Get Adobe Flash player