Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

sre

25

nov

2015

BenQ na ESL SEEC-u Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Finale ESL SEEC se održava na BenQ monitorima

 

BenQ ESLSledeći krug turnira ESL South East Europe Championship-a će se održati 28. i 29. novembra 2015. u Budimpešti u Mađarskoj.

South East Europe Championship je elitni globalni niz profesionalnih turnira u igrama koje organizuje Electronics Sports League (ESL). BenQ se ovom događaju pridružio u maju ove godine kada je neposredno pre početka prvog kruga ovog turnira u Bukureštu u Rumuniji objavio da će takmičarima osigurati svoje vrhunske profesionalne monitore iz XL serije.

Zajedno sa ESL-om i drugim partnerima, osigurano je da sve takmičarske pozornice i prostori za uvežbavanje ne samo zadovolje nego i nadmaše standarde za igranje uz 60 BenQ-ovih monitora za igranje, među kojima se nalazi XL2430, kao i vrhunski 27“ XL2730Z model, predstavljen u prvoj polovini ove godine.

Opširnije...
 

uto

24

nov

2015

Održan dečji hakaton - Aj Si Ti Hack Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Radionica programiranja za decu

 

AjSiTi Hack decji hakatonZa decu je veoma važno da imaju mogućnost da što ranije uđu u svet programiranja, jer je to značajna veština za budućnost koja je već počela – poruka je dečjeg hakatona (radionice programiranja) AjSiTi Hack koji je ambasada Švedske organizovala u prostorijama ICT Hub u tehnološkom parku Zvezdara.

Namera organizatora je da se po uzoru na savremen švedski model, koji je razvila organizacija Kodcentrum, razmotre mogućnosti kontinuiranog obrazovanja besplatnih vanškolskih radionica programiranja za decu i njihove roditelje.

Opširnije...
 

sre

18

nov

2015

Počinju prijave za Sandbox stručni seminar iz programiranja Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

SandboxSandbox je međunarodni stručni seminar iz programiranja, koji će biti održan od 22. do 29. novembra 2015. godine u Novom Sadu, u organizaciji studentske organizacije Eestec i Fakulteta tehničkih nauka.

Prva tri dana seminara će biti posvećena akademskom delu. Tema predavanja je Internet of things – „Internet stvari“ (IoT), gde će stručnjaci iz kompanije Execom, učesnicima približiti realnu situaciju rada u timu na zajedničkom projektu i pripremiti ih za dvadesetčetvoročasovno takmičenje u programiranju, tačnije za Hackathon – Sandbox, koji će biti održan 27. novembra. 

Opširnije...
 

pon

16

nov

2015

Silicon Power predstavlja SP xDrive Z30 Lightning Dual USB fleš memoriju Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

SP xDrive Z30Silicon Power je predstavio SP xDrive Z30 Lightning Dual USB fleš memoriju, namenjenu Apple uređajima. Z30 korisnicima nudi dvostruki interfejs u vidu Lightning i USB 3.0 priključaka. Kombinacijom ova dva interfejsa, Z30 fleš memorija oslobađa skladišni kapacitet na Vašem iOS mobilnom uređaju, dok istovremeno omogućava da objedinite sve sačuvane podatke na svom desktop ili laptop računaru sa podacima sa iOS uređaja.

SP xDrive Z30 je pritom prošao Mfi (Made for iPod/iPhone/iPad) program licenciranja, te su kvalitet uređaja i bezbednost sačuvanih podataka zagarantovani. 

Opširnije...
 

uto

10

nov

2015

Eipix najavljuje Dark Parables: Goldilocks and the Fallen Star igru Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Eipix Dark-ParablesKompanija Eipix najavljuje novu igru, pod nazivom Dark Parables: Goldilocks and the Fallen Star Collector’s Edition, koja će uskoro biti dostupna za preuzimanje. Ovo je treći deo popularne franšize, gde igrači ovoga puta odlaze na predivno jezero Symhir, koje se nalazi na granici dva kraljevstva, Barsie i Olesie. Na ovom mestu su čudne mehaničke zveri počele da napadaju lokalno stanovništvo Barsia kraljevstva, a kada se u blizini pojavi i drevni predmet iz legendi, Fairytale Detective treba da otkrije o čemu se zapravo radi.

Ono što se na početku činilo kao rutinski slučaj, pretvoriće se u avanturu opasnu po život, koja će Vas odvući u središte sumnjivih zbivanja, gde sudbina dva kraljevstva visi o koncu, a boginje su pozvane da svedoče. Uronite duboko u vrtlog tajni, laži i izdaje, i saznajte koliko daleko su ljudi spremni da idu, samo da bi poželili želju kada ugledaju Zvezdu padalicu. 

Opširnije...
 

uto

10

nov

2015

GLOBALFOUNDRIES ostvaruje uspešnu proizvodnju naredne generacije AMD proizvoda sa 14nm FinFET tehnologijom Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD 14LPP FinFETGLOBALFOUNDRIES je objavio da je uspešno ostvario testnu proizvodnju prvih primeraka novih AMD proizvoda, koristeći svoje najnaprednije 14nm FinFET proizvodne tehnologije. Kao rezultat ovog dostignuća, u planu je da se GLOBALFOUNDRIES tehnologije upotrebe u proizvodnji većeg broja AMD proizvoda koji izlaze u susret sve većim potrebama za visokim performansama, energetskom efikasnosti računarskih i grafičkih tehnologija širokog spektra upotrebe, od personalnih računara do data centara i imersivnih računarskih uređaja.

AMD je bazirao nekoliko svojih proizvoda na GLOBALFOUNDRIES-ovoj 14nm Low Power Plus (14LPP) proizvodnoj tehnologiji i trenutno sprovodi proces validacije uzoraka. Ovo predstavlja još jedno važno dostignuće u postizanju pune proizvodne spremnosti GLOBALFOUNDRIES 14LPP procesne tehnologije, koja će dostići svoj proizvodni kapacitet tokom 2016. godine. 14LPP platforma koristi prednosti trodimenzionalnih, potpuno-ispražnjivih FinFET tranzistora, kako bi klijentima poput AMD-a pružila mogućnost kreiranja procesora većih performansi sa manjim dimenzijama, za primenu u aplikacijama koje zahtevaju ultimativne performanse. 

Opširnije...
 

pon

09

nov

2015

ASUS ROG najavljuje treću rundu OC Showdown 2015 Formula Series takmičenja Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASUS ROG OC ShowdownASUS Republic of Gamers najavljuje finalnu fazu takmičenja u overklokovanju, pod nazivom ROG OC Showdown 2015 Formula Series, i tom prilikom pozivaju overklokere iz celog sveta da se priključe takmičenju, gde najuspešnije očekuju vredne nagrade. ASUS ROG matične ploče i grafičke karte su, kako navodi HWBOT, najčešći izbor među overklokerima, te će se naći na glavnom stejdžu.

U saradnji sa HWBOT-om i partnerima kao što su Intel, HyperX, Enermax i Thermal Grizzly, treća faza OC Showdown 2015 Formula Series takmičenja počela je 06. novembra i trajaće do 07. decembra 2015. godine. Takmičari će imati priliku da se oprobaju u overklokovanju ASUS matičnih ploča iz Formula serije, a za hlađenje će moći da koriste samo komercijalna (fabrička) vazdušna i vodena rešenja. Ekstremna rashladna rešenja (oprema i tehnika) nisu dozvoljena u Formula Series rundama. Svi overklokeri su dobrodošli, a takmičari svoje rezultate i komentare mogu da objavljuju na Twitteru i Facebooku, uz obavezan #OCShowdown hashtag

Opširnije...
 

pon

09

nov

2015

GIGABYTE proširuje ponudu matičnih ploča sa Intel Thunderbolt 3 podrškom Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

GIGABYTE ThunderboltKompanija GIGABYTE je objavila da je podrška za Intel Thunderbolt 3 proširena Intelovim sertifikatom na GA-Z170X-Gaming G1, GA-Z170X-Gaming GT i GA-Z170X-Gaming 7 matične ploče.

Korisnici koji žele da unaprede svoje matične ploče mogu da skinu ažuriranu verziju firmware-a sa oficijalnog GIGABYTE sajta. Kada se firmware instalira, Thunderbolt 3 podrška će biti omogućena na matičnoj ploči.

Pokretan Intelovim Thunderbolt 3 kontrolerom, novi Thunderbolt 3 protokol, koji je dostupan preko USB Type-C konektora na zadnjem I/O delu određenih matičnih ploča, donosi veliki protok kroz jednu žicu, koji ide čak do 40Gb/s, što je duplo više u odnosu na prethodnu generaciju. 

Opširnije...
 

če

05

nov

2015

AMD imenovao Derena Grejsbia za predsednika EMEA regije Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD GrasbyAMD je objavio da je njihov korporativni potpredsednik globalnog kanala komponenti, Deren Grejsbi (Darren Grasby), postavljen na novokreiranu poziciju AMD predsednika za EMEA region (Evropa, Bliski Istok i Afrika).

„EMEA je za AMD ključni region sa širokim setom važnih klijenata, partnera i tržišta. Deren je dokazani lider i idealna je osoba za proširivanje odnosa sa kupcima, partnerima i deoničarima u celokupnom EMEA regionu i umnogome će pomoći u ostvarivanju naših dugoročnih poslovnih ciljeva,“ kaže Dr Lisa Su, predsednik i glavni izvršni direktor AMD-a. „Tokom prethodnih osam godina Deren se pokazao kao efekasan i rezultatima vođen lider. Ova nova pozicija će mu omogućiti da proširi svoj uticaj i doseg u podršci AMD-ovih kupaca, partnera i zaposlenih, i takođe će u regionu promovisati i unaprediti naš značaj i reputaciju pionira inovativnih tehnologija.“ 

Opširnije...
 

če

05

nov

2015

Virtuelna stvarnost, 4K gejming Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

NVIDIA konferencija u Beogradu

 

NV konferencijaKompanija NVIDIA je u Beogradu, u restoranu Dijagonala 2.0, okupila predstavnike domaćih medija kako bi prezentovala tehnologije kao što su VR gejming i 4K gejming, kao i novosti poput striming servisa GeForce Now koji je odskora dostupan svim korisnicima u Evropi i novih funkcija GeForce Experience softverskog paketa. 

Opširnije...
 


Strana 1 od 35
Get Adobe Flash player