Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

pet

31

jul

2015

ASRock Q2900-ITX Giveaway! Štampa El. pošta
Napisao Atila Gobor   

UvodnaU skladu super laganog letnjeg raspoloženja, ASRock je odlučio da podeli jednu ali vrednu nagradu i mi smo tu, kao i uvek da pomognemo. Predmet darovanja je, ni manje ni više, nego ASRock Q2900-ITX matiča ploča koja je savršen izbor za kompatknu radnu stanicu ili multimedija centar.

Pošto je darovanje pod pokroviteljstvom ASRock Balkan fejsbuk stranice, pravo na učešće imaju svi sa teritorije Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije. Uslovi za učešće su veoma jednostavni, pratite ostatak teksta kako biste se detaljnije upoznali sa pravilima.

Giveaway kreće odmah (31.07.2015.), a ime srećnog dobitnika će biti objavljeno 09. avgusta na ASRockBalkan fejsbuk stranici. 

Opširnije...
 

če

30

jul

2015

nVidia giveaway - Koliko ste zeleni? Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Pokažite nam svoju gejming mašinu i osvojite GeForce GTX 960

 

Koliko ste zeleninVidia organizuje takmičenje za sve entuzijaste sa prostora Srbije, od 27. jula do 17. avgusta 2015. Godine. Jednostavno posetite webleedgreen.rs i postavite fotografiju svog računara koji ste “začinili” sa zelenim detaljima. Fotografija sa "zelenim pečatom" je ulazna karta za takmičenje, a nagradni fond se sastoji od tri GeForce GTX 960 grafičke karte kao i velikog broja nagrada koje dodeljuju naši medijski partneri.

Za učešće u nagradnoj igri potrebno je da se ulogujete na webleedgreen.rs web sajt preko vašeg Facebook naloga, postavite fotografiju svog računara i pozovete prijatelje da glasaju za vas. Da bi fotografija bila kvalifikovana za dalje takmičenje, kroz svoj računar treba da na kreativan način prikažte vašu ljubav prema nVidia zelenoj. 

Opširnije...
 

če

23

jul

2015

Facebook i Google pružili podršku Samsungu u slučaju protiv kompanije Apple Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Samsung AppleNajnoviji preokret u slučaju Appleove tužbe protiv Samsunga po pitanju krađe patenata i softvera je podrška koju je Samsung dobio od kompanija Facebook, Google, eBay, Dell, HP i drugih pripadnika tzv. „Silicijumske doline“, i to prilikom brifinga „prijatelja suda“, podnetog Saveznom apelacionom sudu SAD-a.

2012. godine porota je odlučila da je kompanija Samsung namerno povredila zakon o patentima i oštetila kompaniju Apple, te je ovoj korejskoj kompaniji naređeno da isplati sumu u iznosu od jedne milijarde američkih dolara za odštetu. Međutim, data suma je naknadno smanjena na iznos od 548 miliona američkih dolara. 

Opširnije...
 

uto

21

jul

2015

AMD u mogućoj finansijskoj krizi Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD prihodiU vreme kada je kompanija AMD kupila ATI Technology za 5,6 milijardi američkih dolara, u svetu tehnologije je bilo mnogo nedoumica, pogotovo gde AMD planira da odvede stečene resurse. Nažalost, odgovor je bio „nigde“. A sa obzirom na to da kompanija ima trenutni udeo na tržištu od svega 1,53 milijarde američkih dolara, mnogi se pitaju šta će u budućnosti biti sa AMD-om.

Pogotovo ako datu cifru uporedite sa vrednošću Intela od 140 milijardi američkih dolara, dakle 92 puta većom u odnosu na AMD, ili sa 7 puta većom cifrom kojom se pohvalila kompanija nVidia, od 10,7 milijardi američkih dolara, budućnost AMD-a zaista deluje klimavo.

Opširnije...
 

sub

18

jul

2015

Intel prijavljuje promet od 13,2 milijarde američkih dolara Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Intel prometKorporacija Intel prijavila je rezultate poslovanja u drugom kvartalu 2015. godine i ukupni promet od 13,2 milijarde američkih dolara, operativni prihod od 2,9 milijardi dolara, neto prihod od 2,7 milijardi dolara i zaradu po akciji (EPS) od 55 centi. Kompanija je ostvarila približno 3,4 milijarde dolara u kešu od operacija, isplatila dividende od 1,1 milijarde američkih dolara i iskoristila 697 miliona za otkup 22 miliona akcija.

 „Rezultati poslovanja u drugom kvartalu prikazali su transformaciju našeg poslovanja i porast u poslovanju sa data centrima, memorijom i IoT segmentom, koji ostvaruju više od 70% našeg operativnog profita i pomažu da se nosimo sa izazovnim PC tržištem“, izjavio je generalni izvršni direktor kompanije Intel, Brian Krzanich. „I dalje imamo poverenje u naše strategije rasta i fokusirani smo na inovacije i izvršenje. Očekujemo da će predstavljanje Skylake linije proizvoda, Microsoft Windows 10 operativnog sistema i novih OEM sistema doneti uzbuđenje u klijentsko računarstvo u drugoj polovini 2015. godine.“ 

Opširnije...
 

pet

17

jul

2015

CaseLabs se izvinjava kompaniji Thermaltake povodom lažnih optužbi Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Thermaltake CaseLabsKompanija CaseLabs, proizvođač kompjuterskih kućišta, je objavila javno pismo izvinjenja i povlačenja prethodne izjave protiv konkurentne kompanije Thermaltake. Određeno osoblje kompanije CaseLabs je optužilo Thermaltake i jednog njihovog zaposlenog, Shannon Robba, da su „ukrali“ dizajn CaseLabs kućišta, ali se sada kaju zbog takvih izjava i izvinjavaju se kompaniji Thermaltake.

U svom izvinjenju CaseLabs priznaje da ne poseduje nikakve patente na bilo koje od svojih kućišta, pa samim tim ni optužbe o krađi nisu mogle imati smisla i kažu da se kaju zbog takve optužbe. Tom prilikom se izvinjavaju gospodinu Robbu i celoj kompaniji Thermaltake, jer nisu ništa „ukrali“. U izvinjenju se navodi da će neka kompjuterska kućišta uvek biti slična, s obzirom na njihovu funkcionalnost, i izvinjavaju se što su optužili drugu kompaniju za kopiranje njihovog proizvoda, odnosno koncepta. 

Opširnije...
 

če

16

jul

2015

Silicon Power predstavlja nove prenosive punjače – Power S102 i Power S82 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

SP Power S102 S82Silicon Power je predstavio nove prenosive punjače (power banks), Power S102 i Power S82, koji dolaze u kapacitetima od 12000mAh, odnosno 8000mAh. Pored izuzetno kvalitetnih litijum-polimer baterija, novi SP uređaji mogu da se pohvale i praktičnim dizajnom, jer su im donji delovi presvučeni gumom, kako ne bi došlo do klizanja ili grebanja uređaja.

Power S102 i Power S82 su dostupni u dve različite varijante – u crnoj boji, sa crvenom gumom, i u beloj boji, sa sivom gumom. Namenjeni su svim korisnicima modernih pametnih uređaja, koji su stalno u pokretu i zahtevaju neograničen pristup svom pametnom telefonu ili tabletu, bez razmišljanja o trajanju baterije. Power S102 na primer, može potpuno da napuni iPhone 6 oko 4,4 puta, a ima životni vek od preko 500 punjenja. Oba modela su pritom opremljena sa po dva USB priključka (jačine 2,1A) za simultano i brzo punjenje dva uređaja. 

Opširnije...
 

sub

11

jul

2015

Open Gaming Alliance uvrstila Lenovo kao najnovijeg korporativnog člana Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

OGA LenovoOpen Gaming Alliance (OGA), neprofitna trgovinska asocijacija koja je fokusirana na industriju video igara, objavila je da je Lenovo najnovija kompanija koja je postala njen korporativni član. Lenovo se pridružio drugim industrijskim liderima, među kojima su Intel, Dell/Alienware, Logitech, Razer, Unity i Webroot, kako bi podržao napore OGA asocijacije da obezbedi liderstvo i poslovne prilike i kako bi podstakao napredak i raznovrsnost u okviru gejming eko-sistema.

Asocijacija Open Gaming Alliance je nedavno objavila svoj godišnji izveštaj (Pinnacle research) u kojem je izvršena analiza industrijskih prihoda i trendova. Kao uvod u ovogodišnju E3 Expo konferenciju, organizacija je takođe najavila nekoliko novih inicijativa, uključujući nove nivoe članstva, nove AR/VR, softver i „Cloud Gaming“ interesne grupe, kao i značajno proširenje podrške za nezavisne kreatore video igara. 

Opširnije...
 

pet

10

jul

2015

Logitech transformiše svoj brend i predstavlja novi logo Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Logitech LogiKompanija Logitech je najavila neke velike promene i tim povodom su predstavili i novi logo, koji možete videti na slici, a koji bi trebao da predstavlja novu direkciju kompanije i „najveću transformaciju brenda u njegovoj istoriji“. U prevodu, novi Logitech se više okreće dizajnu i proširuje portfolio svojih proizvoda sa računarskih periferija na, kako kažu, svakodnevne proizvode.

Za sad ne znamo šta to tačno podrazumeva, ali znamo da su zaposlili novog glavnog dizajnera, Alastaira Curtisa i jedan ceo dizajnerski tim, i da su najavili novu liniju proizvoda pod nazivom „Logi“, koja će navodno doneti velike promene i iznenađenja, a prvi Logi proizvod bi trebao uskoro i da bude predstavljen. 

Opširnije...
 

sre

08

jul

2015

YouTube zvezda PewDiePie zaradio 7 miliona dolara u 2014. Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

YouTube PewDiePieU slučaju da još niste čuli za „PewDiePie“, radi se o online nadimku poznate YouTube zvezde čije je pravo ime Felix Kjellberg. Ovaj 24-ogodišnji momak iz Švedske na svom YouTube kanalu postavlja snimke svojih reakcija (na engleskom jeziku) dok igra video igre, pa je tako uspeo i da zaradi 4 miliona dolara tokom 2014. godine. U tom trenutku je imao 27 miliona YouTube „pretplatnika“, a danas njegov kanal prati njih 37,7 miliona, dok je njegova kompanija PewDiePie Productions za 2014. godinu imala prihod od oko 7,4 miliona američkih dolara, prema navodima švedskog lista Expressen.

Međutim, priča se tu ne završava, jer kada su navedene cifre dospele u javnost prošle godine, ovaj mladić je bio „izbombardovan“ pitanjima, nevericom i različitim neprijatnim porukama, pa je tom prilikom održao Reddit AMA, kako bi razjasnio neke stvari u javnosti. Tada je potvrdio da je zaradio 4 miliona dolara, ali i da se pored svojih „Let's Play“ video klipova bavi i sa humanitarnim radom.

Opširnije...
 


Strana 1 od 30