Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

pon

02

mar

2015

Canon predstavlja nove kancelarijske štampače u boji Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Canon imageRUNNERCanon proširuje svoju ponudu kancelarijskih štampača u boji, predstavljanjem tri nova višefunkcionalna uređaja za A4 format sa bogatim mogućnostima. Novi uređaji su imageRUNNER C1225iF, imageRUNNER C1325iF i imageRUNNER C1335iF.

Pored brze štampe u boji, kopiranja, skeniranja, slanja faksom i mogućnosti slanja dokumenata, novi uređaji opremljeni su ekranom u boji, osetljivim na dodir, koji ima dijagonalu od 8,9cm, kao i standardno ugrađenom podrškom za Genuine Adobe PostScript 3.

Canon imageRUNNER uređaji nude i cenovno povoljnu štampu u boji, zahvaljujući Print Engine tehnologiji. Ovo je inače prvi put da Canon koristi odvojeni toner i bubanj na imageRUNNER uređajima za A4 štampu u boji, kako bi se smanjila količina otpada i postigla veća efikasnost. 

Opširnije...
 

ned

01

mar

2015

Intel na Mobile World kongresu 2015 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Intel MWCPredstavnici wireless industrije uskoro će se sastati na Mobile World kongresu u Španiji, kako bi se predstavili i diskutovali o budućnosti mobilnih tehnologija. Mobile World Congress 2015 se održava od 02. do 05. marta u Fira Gran Via, u Barseloni.

Kompanija Intel će takođe učestvovati na kongresu i prikazati nove proizvode i tehnologije napravljene da unaprede bežične mreže sledeće generacije i rastući broj pametnih uređaja povezanih na te mreže. MWC će svoje novosti sačuvati do kongresa, ali su najavili teme o kojima će najverovatnije razgovarati predstavnici industrije, uključujući i kompaniju Intel. 

Opširnije...
 

pet

27

feb

2015

Javno pismo generalnog direktora kompanije NVIDIA u vezi GTX 970 kontroverze Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

NVIDIA CEO letterNakon lošeg PR-a i tužbe koja će ih verovatno dosta koštati, iz kompanije NVIDIA se javnosti obratio generalni direktor Jen-Hsun Huang, i to u vidu javnog pisma, povodom kontroverze u vezi memorije GTX 970 grafičke karte.

On na jednostavan način objašnjava šta je pošlo po zlu u dizaniranju i reklamiranju čipa i kako to ne utiče na konačne ciljeve u dizajnu proizvoda, niti na kvalitet i stabilnost karte, a što je moglo biti pogrešno protumačeno na različite načine.

Huangovo objašnjenje problema se ne razlikuje mnogo od nekih objašnjenja o kojima ste po internetu već mogli čitati tokom cele „GTX 970 drame“, ali je ovo ipak zvanična izjava iz samog vrha kompanije, pa samim tim nosi veću težinu nego postovi pojedinaca na GeForce forumima. 

Opširnije...
 

uto

24

feb

2015

Canon predstavio nove EOS fotoaparate 760D i 750D Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Canon EOSCanon je predstavio dva nova EOS fotoaparata iz početnog segmenta – modele EOS 760D i EOS 750D. EOS 750D je DSLR fotoaparat namenjen onima koji žele da prave kvalitetne fotografije i Full HD video zapise uz pomoć automatskih načina rada. EOS 760D je namenjen fotografima entuzijastima, za više kreativne slobode, zahvaljujući mogućnostima manualnog podešavanja.

Oba modela koriste senzore rezolucije 24,2 megapiksela i Canon-ov procesor DIGIC 6. Zahvaljujući ISO rasponu od 100 do 12 800, EOS 760D i EOS 750D daju fotografije pune detalja, bez obzira pod kakvim svetlom fotografišete. Pritom, Flicker Detection tehnologija obezbeđuje fotografije sa konzistentnom ekspozicijom pri veštačkom osvetljenju. 

Opširnije...
 

uto

24

feb

2015

Silicon Power na Embedded World 2015 sajmu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

SP Embedded WorldSilicon Power će izlagati svoje proizvode na Embedded World 2015 sajmu koji se održava od 24. do 26. februara 2015. godine u Nurembergu, u Nemačkoj. Embedded World je najveći svetski sajam specijalizovan za tehnologije ugradnih sistema, a Silicon Power može da se pohvali da se već više od deset godina bavi proizvodnjom memorijskih rešenja uz veliki udeo na tržištima u Japanu, Rusiji i Evropi.

Silicon Power će tom prilikom izlagati svoju kompletnu ponudu ugradnih rešenja za skladištenje podataka i posetiocima nuditi usluge profesionalnog savetovanja uz demonstracije. Biće prikazan veliki broj isplativih Silicon Power proizvoda, od SSD-a do memorijskih modula, dizajniranih za raznoliku primenu u industrijskom računarstvu. 

Opširnije...
 

pon

23

feb

2015

Novi Antec proizvodi uskoro i u Srbiji kod Mid9 distributera Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Antec napajanja VPF550 i VPF650 i kućišta P380 i VSP5000

 

Antec Mid9Domaći distributer Mid9 je najavio da uskoro počinje sa uvozom novih Antec napajanja i kućišta, a da budemo precizniji, radi se o modelima napajanja VPF550 i VPF650 i kućišta P380 i VSP5000. U slučaju da ne znate, Mid9 je oficijalni uvoznik i distributer za Antec proizvode koji su dosta cenjeni među entuzijastama.

Unapređenu VPF seriju napajanja Antec je predstavio na sajmu Computex 2014. I pored pristupačnih cena, ova napajanja koriste kvalitetne komponente i energetski su efikasna. Nose 80 Plus Bronze oznaku i dolaze sa ventilatorima veličine 120mm i sa aktivnim PFC-om. Kao što sami nazivi napajanja govore, VPF550 ima snagu od 550W, dok drugi model, VPF650, nudi 650W. 

Opširnije...
 

sub

21

feb

2015

AMD prikazao primenu serverskih rešenja za Jagex Gaming Studio Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD JagexAMD je na Strata+Hadoop konferenciji, u San Hoseu, objavio da Jagex Games Studio koristi njihov SeaMicro SM15000 server kako bi efikasno proširili svoj data centar. Jagex Games Studio, čije je sedište u Velikoj Britaniji, je vodeći proizvođač i distributer multi-plejer online igara, koji je prilikom odabira infrastrukture za nadogradnju svog data centra tražio rešenje sposobno da značajno unapredi infrastrukturu data centra i pruži posebno iskustvo za veliki broj njihovih, stalno povezanih, igrača.

Sa SeaMicro SM15000 serverom, Jagex Studio je ostvario sledeće rezultate performansi: Teragen/Terasort vreme izvršavanja smanjeno je za 46%, potrošnja električne energije je smanjena za 65%, a prostor koji zauzimaju serverski ormani je smanjen za 69%. 

Opširnije...
 

pet

20

feb

2015

Silicon Power na sajmu DISTREE EMEA 2015 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

SP DISTREE EMEASilicon Power će izlagati svoje proizvode na DISTREE EMEA 2015 sajmu, koji inače predstavlja veoma značajan B2B (Business-to-Business) događaj na polju informacionih i komunikacionih tehnologija (ICT), ali i u sektoru potrošačke elektronike (CE). Sajam se održava od 24. do 27. februara 2015. godine, u Grimaldi Forumu, u Monaku.

Silicon Power će tom prilikom izlagati široku paletu svojih proizvoda, uključujući najnovija rešenja za skladištenje, ali i one proizvode koji su već dobitnici različitih nagrada. 

Opširnije...
 

sre

18

feb

2015

Silicon Power i ove godine osvaja iF nagradu za dizajn Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

SP iF Design AwardKompanija Silicon Power je objavila da su osvojili iF Design Award 2015 za izuzetne proizvode i to za Stream S06 3,5-inčni eksterni hard disk i Mobile X31 USB 3.0 OTG fleš memoriju.

iF nagrade za dizajn se dodeljuju u Nemačkoj, još od 1953. godine, i trenutno spadaju u najprestižnije svetske nagrade za dizajn. Osnovane su od strane nezavisne iF Industrial Forum Design institucije koja igra značajnu ulogu posrednika između dizajna i poslovanja. iF nagrade za dizajn stavljaju akcenat na uključivanje dizajna u menadžment i korporativnu filozofiju.

iF Design Award je ove godine privukao 4,783 učesnika iz 53 države, a proizvodi su prolazili strogu evaluaciju od strane žirija kojeg su činili poznati stručnjaci i dizajneri. Silicon Power ove godine može da se pohvali sa dve iF nagrade za proizvode koji su se istakli originalnim dizajnom. 

Opširnije...
 

pon

16

feb

2015

Transcend predstavio MP710 digitalni muzički plejer Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Transcend MP710Transcend je predstavio novi digitalni muzički plejer, MP710, posebno namenjen onima koji slušaju muziku u pokretu, dok se bave fizičkim aktivnostima. Plejer dolazi u crnoj i beloj varijanti, sa 8GB prostora za skladištenje, a poseduje praktični fitness mod i G-senzor za brojanje koraka, koji korisnicima omogućavaju precizno praćenje napretka za vreme vežbanja.

MP710 ima TFT ekran u boji, dijagonale 2 inča, i izdržljivu litijum-polimer bateriju, a nudi i opcije pametnog snimanja i slušanja FM radia. Korisnici uz plejer dobijaju i slušalice – „bubice“ sa kojih se može skidati deo koji ide iza ušiju. 

Opširnije...
 


Strana 1 od 25