Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

sre

06

maj

2015

Kompanija Lenovo obeležila 10 godina uspešnog poslovanja Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Lenovo DecadeKompanija Lenovo je 1. maja obeležila 10 godina od kad je od kompanije IBM kupila jedinicu za proizvodnju PC računara, što je predstavljalo značajan momenat u ekspanziji ove kompanije. Lenovo se od PC proizvođača isključivo za kinesko tržište razvio do globalnog lidera u ovoj oblasti i predstavlja jednu od svetskih tehnoloških kompanija koja na tržište unosi najviše inovacija. Tokom prethodne decenije, Lenovo je zabeležio ogroman rast u svom poslovanju i sada se nalazi na jednom od prva tri mesta po proizvodnji pametnih telefona, tableta i x86 servera.

Lenovo će obeležiti ovu desetogodišnjicu i prilikom Lenovo Tech World konferencije, koja se održava 28. maja u Pekingu i predstavlja prvu stratešku konferenciju kompanije o globalnoj tehnologiji, gde će istaći svoju viziju budućih uređaja, među kojima su pametni telefoni, prenosivi uređaji i naprave namenjene pametnim uređajima, a demonstriraće i projekte zasnovane na R&D konceptu. 

Opširnije...
 

uto

28

apr

2015

ASUS predstavlja VivoWatch Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASUS VivoWatchASUS je predstavio VivoWatch ručni sat, prvenstveno dizajniran za fitness i wellness. Uz ugrađeni monitoring rada srca, praćenje sna i tzv. Happiness Index koji prikazuje ukupan status vašeg zdravlja, VivoWatch korisnicima pomaže da vode zdraviji život.

Predviđen je da se nosi po ceo dan, svakoga dana, elegantnog je dizajna i opremljen je baterijom koja traje 10 dana, a uz sve to je i vodootporan. ASUS VivioWatch radi u paru sa ASUS HiVivo aplikacijom za smart mobilne telefone i ASUS Healthcare web sajtom, kako bi pomogao korisnicima da ostvare svoje fitness ciljeve i omogućio brigu o zdravlju članova porodice i prijatelja koji nose ASUS VivoWatch. 

Opširnije...
 

pet

24

apr

2015

Transcend predstavlja novu e.MMC memoriju Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Transcend eMMCTranscend je najavio da će na tržište plasirati novo skladišno rešenje, e.MMC - EMC210, ugradnu multimedijsku karticu (Embedded Multi-Media Card). EMC210 se zasniva na MLC fleš čipovima koji obezbeđuju duži radni vek i izdržljivost, a može da se pohvali i pojednostavljenim dizajnom interfejsa, pojačanim performansama i kapacitetima za skladištenje, kao i obimnim funkcijama.

Small factor e.MMC je ugradno rešenje, idealno za mobilne uređaje, za integraciju u razne uređaje i primenu u industriji, a u skladu je sa JEDEC (Joint Electron Device Engineering Council) standardima verzije 4.51.

Opširnije...
 

sre

22

apr

2015

50 godina Murovog zakona Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Murov zakonPedeseta godišnjica Murovog zakona, nepisanog dogovora između predstavnika elektronske industrije i svetske industrije, proslavljena je 19. aprila. Ovaj dogovor inspiriše inženjere, pronalazače i preduzetnike da razmišljaju o svemu onome što je moguće, jer „Šta god da je napravljeno, može biti napravljeno još bolje“. Murov zakon je aspiracija, a ne prirodni zakon, i mogućim ga je napravila armija ljudi koji su pomerali granice fizike.

Murov zakon je omogućio brojne inovacije današnjice – nosive tehnologije, genomsko sekvencioniranje, pametne gradove – a pomaže i industriji da se nosi sa naizgled nedokučivim problemima i fantastične ideje preobrati u profitabilne poslovne poduhvate.

Opširnije...
 

pon

13

apr

2015

Eipix predstavlja svoju 30. igru - The Heart of Desolation Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Eipix The Heart of DesolationEipix Entertainment je predstavio svoj najnoviji projekat u okviru Myths of the World serijala, a reč je o igri The Heart of Desolation Collector’s Edition, inače šestoj igri ove franšize i jubilarnoj 30. igri od Eipixa.

Myths of the World: The Heart of Desolation Collector’s Edition igra ima autentičnu priču i jedinstvene likove, a na ovom putovanju ćete nailaziti i na zanimljive mini igre i zagonetke. Suština priče je da Vam se srušio avion tokom rutinske dostave, i to usled napada zmaja, i tako završavate u živopisnoj dolini... Neko je probudio zmajeve, stvorenja iz mitova i legendi, koja su vekovima dremala pod zemljom. 

Opširnije...
 

pon

13

apr

2015

Canon predstavlja novi 4K referentni ekran i 4K kamere Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Canon referentni ekranKompanija Canon predstavila je novu generaciju ulazno-izlaznih rešenja za radna okruženja u 4K produkciji. Novi proizvodi uključuju DP-V2410, robusni 4K referentni ekran dijagonale 24 inča i dve 4K kamere: EOS C300 Mark II - Cinema EOS 4K video kameru i XC10 - kompaktnu, laganu 4K kameru za video zapise i fotografije, namenjenu snimateljima entuzijastama.

Novi DP-V2410 ekran konstruisan je za korišćenje na mestu snimanja u televizijskim i filmskim okruženjima, i nudi precizan i pouzdan prikaz 4K sadržaja, omogućavajući proveru kvaliteta materijala koji se snimaju uživo, proveru fokusiranja i ekspozicije, kao i upravljanje i kalibraciju boja na licu mesta. 

Opširnije...
 

pet

10

apr

2015

Logitech predstavio Keys-To-Go Ultra Portable tastaturu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Logitech Keys-To-GoLogitech je predstavio Keys-To-Go Ultra Portable tastaturu, namenjenu mobilnim uređajima sa Android i Windows platformama, dok je od ranije dostupan model za iOS uređaje. Logitech Keys-To-Go je bluetooth tastatura koja se može koristiti bilo kada i bilo gde sa mobilnim uređajima. 

Zahvaljujući kompaktnom dizajnu, ovu tastaturu možete nositi sa sobom u torbi ili čak u džepu, a pri tom neće zauzeti puno mesta. Logitech Keys-To-Go ima vodootpornu FabricSkin presvlaku koja je štiti od prljavštine, mrvica i tečnosti, pa se jednostavno održava. Tastatura će tako dugo trajati u svim situacijama, bez obzira da li je koristite u zatvorenom ili otvorenom prostoru. 

Opširnije...
 

če

09

apr

2015

Lenovo predstavlja novi softver za upravljanje sistemima i rešenja za umrežavanje Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Lenovo XClarityKompanija Lenovo najavila je novi softver Lenovo XClarity - rešenje za jednostavno, brzo, sigurno i automatizovano upravljanje sistemima. Proširili su i ponudu rešenja za umrežavanje, koja obuhvata dva nova Lenovo RackSwitch top-of-rack mrežna switch-a, dizajnirana da optimizuju performanse Lenovo servera i skladišnih rešenja.

Predstavljen je i Lenovo Flex System SI4091, modul za sistemsku interkonekciju za Flex Systems. Nova rešenja su deo rastućeg Enterprise portfolija kompanije Lenovo, koja targetiraju tradicionalne IT data centre i privatna i javna cloud okruženja. 

Opširnije...
 

uto

07

apr

2015

Awakening of Heroes izglasan za Steam Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Awakening of HeroesDobre vesti za domaću gejmersku scenu: za svega nekoliko dana provedenih na Steam Greenlight-u, neobična igra COFA Games tima iz Beograda, dobila je zeleno svetlo da se pojavi na Steam-u, jednoj od najvećih platformi za distribuciju video igara. Tako su odlučili fanovi koji su svojim glasovima podržali igru Awakening of Heroes i time je lansirali među 15 najboljih naslova u konkurenciji od 1750 igara.

Kako ističu u COFA Games-u, ovaj rezultat će doprineti boljem pozicioniranju igre na svetskoj sceni, a takođe će imati uticaj i na razvoj domaće gejming industrije, jer pojavljivanje na ovom globalnom marketu video igara svakako jača zainteresovanost igrača širom sveta za igre sa ovih prostora. 

Opširnije...
 

če

02

apr

2015

Zaplovite Dunavom sa Google Street View servisom Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Dunav Google Street ViewZa početak, evo nekih zanimljivih informacija: reka Dunav je, nakon Nila, najpretraživaniji naziv reke na svetu, kao i najpretraživanija reka u kategoriji turističkih pojmova. Dunav protiče kroz šest država, tri prestonice, brojne gradove, klisure i pored hiljada impresivnih pejzaža.

Kompanija Google vas poziva na putovanje Dunavom, od Bratislave do Černavode, zahvaljujući Street View fotografijama na Google Maps servisu, koje prikazuju sve lepote druge najduže i druge vodom najbogatije reke u Evropi. Kompanija Google je napravila fotografije Dunava tokom kasnog leta prošle godine, prolazeći kroz Slovačku, Hrvatsku, Srbiju, Mađarsku, Bugarsku i Rumuniju. 

Opširnije...
 


Strana 1 od 27