Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

pet

31

okt

2014

Lenovo preuzeo Motorola Mobility jedinice od kompanije Google Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Lenovo Motorola MobilityKompanije Lenovo i Google su objavile da je završeno preuzimanje Motorola Mobility jedinice od kompanije Google. Preuzimanje Motorola brenda i protfolija pametnih telefona, kao što su Moto X, Moto G, Moto E i DROIDTM serija, kao i planiranih budućih Motorola proizvoda (uključujući i Moto 360 sat), pozicioniraju Lenovo kao trećeg najvećeg proizvođača pametnih telefona.

Lenovo će upravljati kompanijom Motorola kao kompanijom u svom vlasništvu, sa sedištem u Čikagu. Završetkom ovog preuzimanja, Lenovo će preuzeti i 3500 zaposlenih širom sveta. Liu Jun, izvršni potpredsednik Lenovo Mobile Business grupe biće predsednik Upravnog Odbora kompanije Motorola, dok će Rick Osterloh ostati predsednik i glavni izvršni direktor kompanije Motorola. 

Opširnije...
 

če

30

okt

2014

Noiseblocker proširuje NB eLoop seriju ventilatora Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Noiseblocker NB eLoopNemačka kompanija Noiseblocker planira da proširi NB eLoop seriju „bioničkih“ ventilatora, u čiji razvoj želi da uključi i korisnike. Zbog toga su pokrenuli online anketu u kojoj korisnici mogu izraziti svoje preferencije kada su u pitanju budući modeli NB eLoop ventilatora.

Ovu seriju ventilatora karakterišu „bionički“ razvijeni oblik lopatica koji doprinosi značajnom smanjenju buke, a prema rečima proizvođača, ovakav kompleksni dizajn predstavlja najprogresivniju tehnologiju do sada, kada je reč o ventilatorima. 

Opširnije...
 

uto

28

okt

2014

EKWB od sada i u Monitor System-u Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Monitor System EKWBMonitor System je potpisao ugovor sa slovenačkom kompanijom EKWB, pa će korisnici u Srbiji od sada moći da kupuju njihove proizvode u Monitor System prodavnicama. Monitor System je ovim ponovo pokazao svoju naklonjenost ka entuzijastima i high end komponentama.

EKWB iz Ljubljane je čuveni proizvođač vodenih blokova i ostale prateće opreme za vodena hlađenja, a za početak su u ponudi njihovi popularni EK-KIT L120 i EK-KIT L240.  

Opširnije...
 

pon

27

okt

2014

Akciona kamera koja snima video od 360 stepeni – 360fly Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

360fly kameraNedavno je od strane FCC-a (Federal Communications Commission) odobrena nova 360fly akciona kamera koja pravi video od 360 stepeni, a očekuje se da će se ova kamera na proleće 2015. naći na američkom tržištu.

360fly kamera je opremljena mikrofonom, jednim fisheye objektivom koji horizontalno zahvata 360, a vertikalno 240 stepeni i 1,504 x 1,504 1/2,3-inčnim CMOS senzorom. Kućište od kamere je dizajnirano da pretrpi razne avanture, pa i potapanje pod vodu do 5m dubine. Baterija 360fly kamere na jednom punjenju treba da izdrži 2 sata. 

Opširnije...
 

pon

20

okt

2014

Thermaltake osvaja Good Design Award 2014 sa četiri proizvoda Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Thermaltake Good Design Award 2014Kompanija Thermaltake je sa svoja tri brenda, Thermaltake, Tt eSPORTS i LUXA2, osvojila četiri „Good Design Award 2014“ nagrade. Nagrađeni su sledeći proizvodi: Thermaltake Urban T81 full tower kućište, Tt eSPORTS SYBARIS Hybrid slušalice, Level 10 Hybrid miš i LUXA2 Groovy Duo Live wireless zvučnici.

Japanski Good Design Award se dodeljuje od 2009. godine, a za Thermaltake je ovo treći put da osvaja tu nagradu (poznatu i pod simbolom „G Mark“). Ove godine je nagrađeno oko 1258 proizvoda od oko 800 svetskih kompanija. Thermaltake se ove godine istakao na polju tehnoloških dostignuća u segmentima DIY kompjuterskih sistema, gejming periferija i mobilnog asesoara. 

Opširnije...
 

sub

18

okt

2014

Silicon Power predstavlja Touch T50 i Jewel J50 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

SP Touch T50 Jewel J50Silicon Power je predstavio novu kolekciju USB fleš memorija - USB 2.0 Touch T50 i USB 3.0 Jewel J50, koje odlikuje zanimljivi dizajn visokog stila. Kompaktni Touch T50 i Jewel J50 nemaju delove koji mogu da se izgube, a korisnici će moći da ih nose sa sobom ne samo zbog potrebe, već i zato što mogu biti lep asesoar. Ovi USB fleševi su izrađeni od izdržljive legure cinka, a praktični su za nošenje zahvaljujući delu sa prorezima koji je jedinstvenog dizajna.

Touch T50 i Jewel J50 nude zaštitu podataka od vode, prašine i vibracija jer primenjuju COB (Chip On Board) tehnologiju. Ovi USB fleševi su spolja identičnog dizajna, a razlikuju se u boji i interfejsu koji koriste - Touch T50 je svetliji i koristi USB 2.0 konekciju, dok je Jewel J50 tamniji i koristi USB 3.0 interfejs za povezivanje. 

Opširnije...
 

pet

17

okt

2014

Raijintek darovanje, dobitnici treće, jesenje runde! Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Raijintek Jesenje DarovanjeDragi čitaoci PCAXE website-a, PCAXE forumaši i fanovi PCAXE Facebook stranice, konačno imamo dobitnike trećeg kola Raijintek darovanja!

Period čekanja od dve nedelje je istekao i to čekanje se nekome upravo isplatilo. Da Vas podsetimo, Raijintek je odlučio da ovoga puta pokloni dva popularna kulera, Nemesys i Aidos.

Mi smo im naravno pomogli u tome, a spisak sa 184 učesnika, koji je generisao RANDOM.ORG, izgleda ovako... 

Opširnije...
 

pet

17

okt

2014

PayPal povukao opciju primanja uplata Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

PayPal OdbijenOvo su vesti koje stižu iz PayPal-a samo par dana nakon što je korisnicima u Srbiji omogućena opcija primanja uplata putem ovog servisa. Kako izvori navode, iako je zakonski okvir relativno regulisan što se tiče elektronskog poslovanja, pretpostavlja se da je problem što Republika Srbija ne dozvoljava prijem novca u stranim valutama između rezidenata.

Ukoliko bi PayPal stavio dinar na svoju listu valuta sa kojima posluje, ovaj problem bi bio verovatno rešen, ali ova odluka zavisi isključivo od PayPal-a i njihove procene poslovnih interesa u Srbiji. Druga opcija je, naravno, da Narodna banka Srbije (NBS) prilagodi zakon o deviznom poslovanju i omogući devizno plaćanje među rezidentima. 

Opširnije...
 

če

16

okt

2014

Intel objavljuje rekordni prihod u trećem kvartalu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Intel finansijski izvestajKompanija Intel podnela je danas izveštaj o prihodu ostvarenom u trećem kvartalu koji iznosi 14,6 milijardi američkih dolara. Poslovna dobit iznosi 4,5 milijardi, neto dobit 3,3 milijarde, a zarada po akciji 0,66 američkih dolara. Kompanija je ostvarila približno 5,7 milijardi dolara u gotovini od poslovnih poduhvata, platila je dividende u iznosu od 1,1 milijardi dolara i iskoristila je 4,2 milijarde za otkup 122 miliona akcija.

„Zadovoljni smo napretkom koji kompanija postiže.“ rekao je izvršni direktor kompanije Intel, Brajan Krzanič. „Ostvarili smo najbolji prihod do sada i jak profit u trećem kvartalu. Ima još dosta da se uradi, ali rezultati nas uveravaju da uspešno sprovodimo strategiju plasiranja naših proizvoda na širok spektar uzbudljivih novih tržišta.“ 

Opširnije...
 

sre

15

okt

2014

ASRock OC takmičenje matičnih ploča serije 9 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASRock Kicks Off 9 Series OC CompetitionASRock je najavio novo overklok takmičenje u saradnji sa HWBOT-om, pod nazivom „ASRock 9 Series OC Competition“ koje će trajati od 20. oktobra do 1. decembra. Učesnici će se nadmetati za najbolji 3DMark Fire Strike ili 3DMark 2001 SE rezultat sa validacijom preko HWBOT-a. U saradnji sa drugim, svetski poznatim proizvođačima, kao što su Antec, Crucial i Palit, ASRock će ponuditi nagrade sa ukupnom vrednošću od oko 10 000 dolara.

Takmičenje je otvoreno za sve overklokere koji su vlasnici ASRock matičnih ploča sa X99 i Z97 čipsetom i petom generacijom Intel Core i7/i5/i3 procesora (LGA 1150 i 2011-3 soket). 

Opširnije...
 


Strana 1 od 17
Get Adobe Flash player