Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

če

18

dec

2014

Održan četvrti Nordeus Hackathon Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Nordeus HakatonKompanija Nordeus je prethodnog vikenda organizovala četvrti po redu Nordeus Hackathon. Gejming entuzijasti i developeri su imali šansu da razviju igru za samo 24 sata, u Nordeus kancelariji, u Beogradu.

Ukupno 11 timova iz Rumunije, Hrvatske, Bugarske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije se takmičilo u brzinskom kreiranju najbolje igre u vidu zadatka koji je otkriven na dan takmičenja: „Prikrivanje – igra na temu skrivanja i obmane“. Učešće velikog broja entuzijasta iz celog regiona doprinelo je da se Nordeus Hackathon 4 pozicionira kao prvi pravi internacionalni Hackathon u istočnoj Evropi. 

Opširnije...
 

če

18

dec

2014

Silicon Power Ultima U31 i Blaze B31 USB fleš memorije Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

SP Ultima BlazeSilicon Power je predstavio najnovije modele USB fleš memorija, Ultima U31 i Blaze B31. Ovi USB fleševi zanimljivog dizajna dolaze sa praktičnim kapicama koje se ne skidaju, već se rotiraju za 360° kroz 4 moguća položaja. Ultima U31 i Blaze B31 dolaze sa LED indikatorom koji korisnicima nudi uvid u status transfera podataka.

Ultima U31 fleš memorije koriste USB 2.0 interfejs i dolaze u dve žive boje, crvenoj i žutoj, i to u kapacitetima od 2GB, 4GB, 8GB, 16GB, 32GB i 64GB. Blaze B31 fleš memorije za povezivanje koriste USB 3.0 interfejs i dolaze u ljubičastoj boji, sa kapacitetima od 8GB, 16GB, 32GB, 64GB i 128GB. 

Opširnije...
 

če

18

dec

2014

Visoka potražnja za novom Canon imagePRESS C800 serijom Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Canon imagePRESS C800Canon Europe je objavio da je izuzetno visoka potražnja za novom serijom uređaja za produkcijsku štampu u boji na pojedinačnim listovima - imagePRESS C800, i to još od predstavljanja ovih uređaja na događaju „Canon For Business 2014“ u maju ove godine u Nemačkoj.

Narudžbine uređaja imagePRESS C800 u različitim konfiguracijama na području Evrope, Bliskog Istoka i Afrike premašile su brojku od 900 komada, a najveće interesovanje dolazi od strane štamparija (print service provider - PSP) i internih sektora za štampu u kompanijama širom EMEA regije. 

Opširnije...
 

ned

14

dec

2014

Microsoft i Ministarstvo prosvete potpisali Ugovor o transformaciji obrazovanja Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Microsoft ETASvečanim otvaranjem novog dela Razvojnog centra Microsoft-a u Srbiji, obeležen je završetak Nedelje programiranja, dela globalnog pojekta „Hour of Code“. Na ceremoniji otvaranja, 12. decembra, potpisan je Ugovor o transformaciji obrazovanja – „ETA“ (Education Transformation Agreement) sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Tokom Nedelje programiranja stručnjaci Microsofta i  Razvojnog Centra u Beogradu pružali su podršku i pomoć učenicima i nastavnicima u školama širom Srbije, u korišćenju Microsoft platformi namenjenih učenju programiranja, omogućavajući na taj način učenicima da sami kreiraju programe i aplikacije. Microsoft Nedelja programiranja i globalna inicijativa neprofitne organizacije Code.org - Hour of Code, poslali su svoju osnovnu poruku da svako može da nauči da programira. 

Opširnije...
 

sub

13

dec

2014

GIGABYTE održao Secret OC Session Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

GIGABYTE Secret OC SessionGIGABYTE je prošle nedelje, u glavnim prostorijama kompanije (Taipei), organizovao „tajno“ takmičenje u overklokovanju, pod nazivom „Secret OC session“, a sve sa namerom da se testira X99-SOC Champion matična ploča koja uskoro treba da izađe na tržište. Tom prilikom se sedam iskusnih svetskih overklokera okupilo u GIGABYTE-ovom OC Lab-u.

Nakon sedam dana benchmark-ovanja HiCookie, Sofos1990, Dinos22, Vivi, SteponZ, SniperOZ i YoungPRO, su koristeći GIGABYTE X99-SOC Champion matičnu ploču, postigli ukupno 9 svetskih, 23 prva globalna (Global Firsts) i 25 hardverskih (Hardware Firsts) rekorda. 

Opširnije...
 

pet

12

dec

2014

Pobednici ASRock 9 Series OC Competition overklok takmičenja Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASRock HWBot OCASRock i HWBot su objavili pobednike velikog OC takmičenja pod nazivom „ASRock 9 Series OC Competition“ koje je bilo dodatno sponzorisano od strane kompanija Antec, Crucial i Palit. 8 PACK, iskusni overkloker iz Velike Britanije se baš posvetio zadatku i postao šampion obe etape: 3Dmark Fire Strike i 3Dmark 2001 SE. 8 PACK je tada postavio i novi svetski rekord za 3DMark2001 SE sa rezultatom od 192167 bodova koristeći ASRock Z97 OC Formula matičnu ploču i Intel Core i7-4770K.

„ASRock 9 Series OC Competition“ takmičenje je privuklo mnoge poznate svetske overklokere. Pored novog rekorda koji je tom prilikom postavio 8 PACK, drugo i treće mesto na HWBot 3DMark 2001 SE rang listi su zauzeli rezultati postignuti sa ASRock matičnim pločama. Vivi iz Južne Afrike je tokom takmičenja zauzeo drugo mesto sa 192080, a Smoke iz Rusije treće mesto sa 191891 bodova. 

Opširnije...
 

če

11

dec

2014

Kaspersky Lab o online transakcijama Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Kaspersky online transakcijaPrema istraživanju koje su obavile kompanije Kaspersky Lab i B2B International, skoro trećina korisnika i dalje je nemarna pri obavljanju online transakcija. To dovodi njihov novac u rizičnu situaciju, ali takođe predstavlja i problem za banke i elektronske sisteme plaćanja ako moraju da nadoknade gubitke svojih klijenata. Da bi sveli opasnost na minimum, svi učesnici u online transakcijama treba da preduzmu odgovarajuće mere bezbednosti.

Sajber-kriminalci nisu zainteresovani samo za brojeve kreditnih kartica, već ih jako interesuju i podaci za logovanje u online bankarstvo i elektronski računi. Ipak, 26% učesnika u istraživanju u Evropi, priznalo je da malo pažnje poklanja nivoima bezbednosti sajtova na kojima unose lične i finansijske podatke. Jedan od pet korisnika ne preduzima nikakve korake da zaštiti šifru koju koristi za pristup tako osetljivim podacima. Čak 16% korisnika u Evropi izjavilo je da smatra da je sajber-kriminal krađe novca retka pojava i da se verovatno neće desiti baš njima.

 

Opširnije...
 

če

11

dec

2014

D-Link predstavio prvu bežičnu AC unutrašnju Bullet kameru Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

D-Link BulletD-Link je predstavio prvu svetsku „bullet“ kameru za unutrašnji nadzor sa bežičnom AC tehnologijom. Bežična AC dnevno/noćna HD Mini Bullet Cloud kamera (DCS-7000L) ima senzor visoke rezolucije sa širokim vidnim poljem čime korisnicima, a posebno vlasnicima poslovnih prostora, omogućava jasan pogled na velike površine.

Ova kamera elegantnog dizajna je manja od limenke soka, ali nudi različite mogućnosti kojima poboljšava svoje sposobnosti nadzora. Namenjena ne nadzoru otvorenih prostora, kao što su ulazi, predvorja, zatvorena parkirališta, skladišta i sl. Kao bežični AC uređaj, kamera koristi sve prednosti najnovijih bežičnih standarda, kao što su brže i pouzdanije povezivanje i visoka rezolucija do 30fps. 

Opširnije...
 

sre

10

dec

2014

Sony predstavio Limited-Edition PS4 povodom proslave 20 godina PlayStation-a Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

PS4 20godPovodom proslavljanja dvadeset godina postojanja PlayStation-a, kompanija Sony je na tržište izbacila ograničen broj specijalno dizajniranih PlayStation 4 konzola, koje dolaze u prvobitnoj PlayStation boji.

Ipak, ne radi se o bilo kakvoj sivoj boji, jer je tekstura nove PS4 konzole prekrivena sitnim simbolima koji su kombinacija kružića, krstića, kvadrata i trouglova, a tu je i cifra 2, pored kružića, što predstavlja jubilarni broj 20. 

Opširnije...
 

sre

10

dec

2014

Transcend najavljuje nove SDXC UHS-I memorijske kartice Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Transcend SDXC UHS-ITranscend je najavio da će na tržište plasirati nove memorijske kartice, SDXC UHS-I, koje dolaze u kapacitetima od 64GB, 128GB i 256GB, i nude punu podršku za Ultra High Speed Class 3 (U3) specifikaciju, kao i brzine čitanja i zapisivanja do 95MB/s, odnosno 60MB/s.

Osim toga, nove memorijske kartice podržavaju snimanje video materijala u visokim rezolucijama - 3D, 4K i Full HD, a zahvaljujući upotrebi exFAT fajl sistema, koji omogućava da se pređe limit od 4GB po fajlu (što je ograničenje kod FAT32), ove kartice će odgovarati i profesionalnim fotografima i snimateljima. 

Opširnije...
 


Strana 1 od 21
Get Adobe Flash player