Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

sre

20

maj

2015

Lenovo Tech World 2015 – strateška konferencija o budućnosti računarstva Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Lenovo Tech WorldKompanija Lenovo je objavila da će se globalni lideri iz sveta tehnologije - Brian Krzanich, izvršni direktor kompanije Intel, Satya Nadella, izvršni direktor kompanije Microsoft i Robin Li, predsednik i izvršni direktor kompanije Baidu - pridružiti predsedniku i izvršnom direktoru kompanije Lenovo, Yang Yuanqingu, na otvaranju konferencije Lenovo Tech World 2015, koja će biti održana 28. maja u Pekingu. Ovi tehnološki lideri će predstaviti najavljivane inovativne tehnologije i govoriće o ulozi koju partnerstva imaju u stvaranju robusnog eko-sistema hardvera i softvera.

Lenovo Tech World je prvi ekskluzivni globalno-tehnološki događaj kompanije Lenovo, na kojem će se okupiti hiljade fanova, medija, partnera i dobavljača iz celog sveta, kako bi dobili uvid u perspektivu kompanije kada je reč o novim tehnologijama, uključujući nosive uređaje, pametne telefone, tablete, PC računare, softver i cloud usluge. 

Opširnije...
 

uto

19

maj

2015

Kaspersky Lab izbacio novi Security Scan Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Kaspersky Security ScanKompanija Kaspersky Lab je predstavila novu verziju proizvoda Kaspersky Security Scan, besplatnog rešenja za računare sa Windows operativnim sistemom. Sada skener ne samo da detektuje zlonamerne programe i podešavanja u operativnom sistemu koja čine uređaj ranjivim, već takođe pruža i savete korisnicima na koji način da reše postojeći problem.

Kaspersky Security Scan omogućava korisnicima da obave brzo skeniranje računara kako bi proverili da li postoje određene sajber pretnje. Skener radi čak i ako je još jedan antivirus program instaliran na računaru. Međutim, prema podacima programa Kaspersky Security Scan, 19% uređaja na kojima je program instaliran u prvom kvartalu 2015. godine, nije bilo zaštićeno. Tačnije, na ovim uređajima nije bio instaliran nijedan antivirus program ili je postojeća zaštita bila isključena. 

Opširnije...
 

pon

18

maj

2015

Top Eleven broji 100 miliona registrovanih korisnika Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Top ElevenJedna od najpopularnijih sportskih igara za mobilne uređaje na svetu, Top Eleven, sada broji više od 100 miliona registrovanih korisnika, dok tvorac popularne igre, Nordeus, istovremeno nastavlja rast i proslavlja svoj peti rođendan.

Ova igra, čiji je ambasador menadžer kluba Čelzi, Žoze Murinjo, se igra u svakoj zemlji na planeti i pionir je u oblasti cross-platform igara, u kojima igrači mogu neometano da menjaju uređaje tokom igre i nastave tačno tamo gde su stali. 

Opširnije...
 

sre

13

maj

2015

U toku je Thermaltake CaseMOD takmičenje Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Thermaltake CaseMODThermaltake organizuje internacionalno „2015 Thermaltake CaseMOD Invitational“ takmičenje u okviru Tt zajednice. U ovom moding takmičenju učestvuju samo poznati svetski moderi sa posebnim pozivom od organizatora, a samo takmičenje je počelo 15. aprila, dok glasanje za pobednika traje do 15. maja. Glasače takođe čekaju vredne nagrade, a da biste glasali morate biti član Tt Community foruma.

Učesnici takmičenja su: Nick Blackwell (SAD), Fabio Moma (Japan), Andy Weber (Nemačka), Mathieu Delsuc (Francuska), Richi Bowzer (Velika Britanija), Suchao Prowphong (Tajland) i Stuart Tonks (Australija), a svi imaju zadatak za moduju Thermaltake Core X9 kućište, koristeći različite Thermaltake komponente za vodena hlađenja. 

Opširnije...
 

sub

09

maj

2015

Eipix i FTN potpisali protokol o saradnji Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Eipix FTNDekan Fakulteta tehničkih nauka (FTN), Univerziteta u Novom Sadu - prof. dr Rade Doroslovački i direktor kompanije Eipix Entertainment - Mirko Topalski, u petak, 8. maja su potpisali Protokol o poslovno-tehničkoj saradnji kojim se predviđa obučavanje i stručno usavršavanje studenata fakulteta pod okriljem ove novosadske kompanije.

Cilj saradnje je da se studenti detaljno upoznaju sa različitim aspektima razvoja video igara i nadograde i fokusiraju svoja znanja, stečena formalnim obrazovanjem, pre svega u okviru katedre za grafičko inženjerstvo i dizajn, arhitekturu i urbanizam, industrijsko inženjerstvo i menadžment, računarstvo i automatiku, kao i na katedri za animaciju u inženjerstvu.

Opširnije...
 

pet

08

maj

2015

Patriot najavljuje novu USB fleš memoriju tipa C Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Patriot Type-C USBKompanija Patriot Memory je najavila da će na tržište izbaciti novu fleš memoriju sa USB 3.0 priključkom tipa C, namenjenu korisnicima novih MacBook, Google Chromebook Pixel i drugih uređaja koji koriste priključak tipa C.

Novi Patriot fleš će moći da se koristi za transfer podataka između novijih uređaja koji koriste „Type-C“ priključe i drugih uređaja sa standardnim USB 3.0 interfejsima, zahvaljujući dvostranoj kompatibilnosti – na jednom kraju fleša se nalazi priključak tipa C, a na drugom priključak tipa A. 

Opširnije...
 

če

07

maj

2015

Cooler Master proširuje Swift-RX seriju podloga za miševe Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

CM Swift-RX XLCooler Master je najavio da proširuje Swift-RX seriju podloga za miševe, i to sa Extra Large Swift-RX podlogom. Swift-RX serija je inače naslednik Speed-RX serije i dizajnirana je za gejmere. Površina ovih podloga je izrađena od finog tekstila i odgovara svim tipovima senzora. Donja strana je u potpunosti od gume, pa dobro prianja na sve površine, dok su ivice podloga prošivene kako ne bi došlo do krzanja.

Swift-RX podloga u XL veličini je dimenzija 900 x 360mm i namenjena je okruženjima gde podloge normalnih veličina nisu dovoljne. Na ovoj podlozi tako možete držati ne samo miša, već i tastaturu. Sve Swift-RX podloge dolaze samo u crnoj boji. 

Opširnije...
 

sre

06

maj

2015

Kompanija Lenovo obeležila 10 godina uspešnog poslovanja Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Lenovo DecadeKompanija Lenovo je 1. maja obeležila 10 godina od kad je od kompanije IBM kupila jedinicu za proizvodnju PC računara, što je predstavljalo značajan momenat u ekspanziji ove kompanije. Lenovo se od PC proizvođača isključivo za kinesko tržište razvio do globalnog lidera u ovoj oblasti i predstavlja jednu od svetskih tehnoloških kompanija koja na tržište unosi najviše inovacija. Tokom prethodne decenije, Lenovo je zabeležio ogroman rast u svom poslovanju i sada se nalazi na jednom od prva tri mesta po proizvodnji pametnih telefona, tableta i x86 servera.

Lenovo će obeležiti ovu desetogodišnjicu i prilikom Lenovo Tech World konferencije, koja se održava 28. maja u Pekingu i predstavlja prvu stratešku konferenciju kompanije o globalnoj tehnologiji, gde će istaći svoju viziju budućih uređaja, među kojima su pametni telefoni, prenosivi uređaji i naprave namenjene pametnim uređajima, a demonstriraće i projekte zasnovane na R&D konceptu. 

Opširnije...
 

uto

28

apr

2015

ASUS predstavlja VivoWatch Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASUS VivoWatchASUS je predstavio VivoWatch ručni sat, prvenstveno dizajniran za fitness i wellness. Uz ugrađeni monitoring rada srca, praćenje sna i tzv. Happiness Index koji prikazuje ukupan status vašeg zdravlja, VivoWatch korisnicima pomaže da vode zdraviji život.

Predviđen je da se nosi po ceo dan, svakoga dana, elegantnog je dizajna i opremljen je baterijom koja traje 10 dana, a uz sve to je i vodootporan. ASUS VivioWatch radi u paru sa ASUS HiVivo aplikacijom za smart mobilne telefone i ASUS Healthcare web sajtom, kako bi pomogao korisnicima da ostvare svoje fitness ciljeve i omogućio brigu o zdravlju članova porodice i prijatelja koji nose ASUS VivoWatch. 

Opširnije...
 

pet

24

apr

2015

Transcend predstavlja novu e.MMC memoriju Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Transcend eMMCTranscend je najavio da će na tržište plasirati novo skladišno rešenje, e.MMC - EMC210, ugradnu multimedijsku karticu (Embedded Multi-Media Card). EMC210 se zasniva na MLC fleš čipovima koji obezbeđuju duži radni vek i izdržljivost, a može da se pohvali i pojednostavljenim dizajnom interfejsa, pojačanim performansama i kapacitetima za skladištenje, kao i obimnim funkcijama.

Small factor e.MMC je ugradno rešenje, idealno za mobilne uređaje, za integraciju u razne uređaje i primenu u industriji, a u skladu je sa JEDEC (Joint Electron Device Engineering Council) standardima verzije 4.51.

Opširnije...
 


Strana 1 od 27