Quantcast
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

ned

05

jul

2015

ASRock matične ploče kompatibilne sa Windowsom 10 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

ASRock Windows 10Ako koristite Windows XP ili neku drugu, aktuelnu verziju Windowsa, pre ili kasnije će Vas sačekati tranzicija na novi Windows 10 koji, između ostalog, obećava unapređeni interfejs i mnogo efikasniji DirectX 12. Samim tim, morate se uveriti da li je Vaš računar spreman za novi operativni sistem iz Microsofta, a kompanija ASRock je već spremila matične ploče koje su kompatibilne sa Windowsom 10.

ASRock je za početak odabrao dve matične ploče koje će se podvrgnuti Microsoftovim rigoroznim Windows 10 testovima kompatibilnosti – jedna je Intel H81M-DGS R2.0, a druga je AMD bazirana FM2A88X Extreme6+ ploča – i obe su uspešno prošle sertifikaciju za novi Windows 10. 

Opširnije...
 

pet

03

jul

2015

SilverStone predstavio nove sistemske kablove Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

SilverStone CPS02 CPS03Kompanija SilverStone je predstavila nove modele sistemskih kablova – CPS02 i CPS03 – namenjene raznim profesionalcima i entuzijastama koji zahtevaju visoke performanse kod skladišnih uređaja. Novi kablovi su posebno dizajnirani za Mini-SAS uređaje i kontinuiran, pouzdan rad sa serverima i radnim stanicama. Ovi sistemski kablovi su dugački po 500mm i presvučeni crnom pletenom navlakom.

Na krajevima oba modela se nalaze 36-pinski SFF-8087 priključci, koji su izrađeni od materijala industrijskog kvaliteta, s tim da CPS02 i na drugom kraju ima 36-pinski SFF-8087 priključak, dok CPS03 ima četiri 7-pinska SATA priključka i jedan Sideband konektor. I CPS02 i CPS03 nude four lane dizajn kako bi osigurali što bolje performanse za bilo koje profesionalne SAS ili SATA skladišne sisteme. 

Opširnije...
 

če

02

jul

2015

IBM Cloud podstiče razvoj kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

IBM CloudStartup kompanije i kompanije u razvoju širom centralne i istočne Evrope se sve više oslanjaju na IBM, kako bi unapredile poslovne modele zasnovane na cloud rešenjima i pružile inovativne usluge. Usvajanjem platformi Bluemix i SoftLayer u okviru ponude cloud rešenja kompanije IBM, kompanije iz različitih oblasti poput zdravstva, industrije kompjuterskih igara i javne bezbednosti, unapređuju svoje poslovanje u regionu centralne i istočne Evrope, a i šire.

Prednost korišćenja ovih platformi ogleda se u jednostavnosti primene i malim troškovima početnog ulaganja, što omogućava proširenje delatnosti i na klijente koji se nalaze u inostranstvu, uz ispunjenje svih njihovih očekivanja u pogledu kapaciteta, sigurnosti i standarda.

Opširnije...
 

sre

01

jul

2015

Intel pomogao razvoj LEGO Minifigures Online igre za sve platforme Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Intel LEGO MinifiguresLEGO Minifigures Online igra je avantura za ljubitelje LEGO kocki svih uzrasta, a sada je dostupna za PC računare, Mac, Linux, iOS i određene Android uređaje. Intel je sarađivao sa kompanijom Funcom, kreatorom i osnivačem igrice LEGO Minifigures Online, kako bi obezbedio kompletnu igru na više platformi, što podrazumeva da svi korisnici mogu da igraju zajedno bez obzira koji Intel-bazirani uređaj poseduju.

Rezultat ovoga je online igra u kojoj korisnici mogu da uživaju uz odličnu brzinu učitavanja, živopisnu grafiku i duže trajanje baterije. U LEGO Minifigures Online, igrači mogu da sakupe preko 100 različitih mini figurica i sastave tim koji će ih voditi kroz avanture klasičnih LEGO svetova, zajedno sa hiljadama drugih LEGO ljubitelja širom planete. 

Opširnije...
 

sre

01

jul

2015

AMD FirePro grafika pokreće VR rešenje kompanije zSpace Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD zSpaceAMD objavljuje da je kompanija zSpace odabrala AMD FirePro W5170M grafiku da pokreće novi zSpace za edukaciju – odlično rešenje za virtuelnu realnost u učionici. Za razliku od drugih VR rešenja, ovaj zSpace sa AMD FirePro profesionalnom grafikom omogućava interakciju i grupnu saradnju pomoću precizne VR „olovke“ sa prirodnim pristupom virtuelnom iskustvu i u paru sa računarom za praćenje pokreta glave, a sve to u vidu all-in-one dizajna.

zSpace za edukaciju nudi interfejs koji je lak za upotrebu, prirodan i intuitivan, a implementira AMD LiquidVR tehnologiju, koja u potpunosti iskorišćava snagu AMD GPU hardverskog podsistema, kako bi iskustvo virtuelne realnosti bilo što komfornije i što realističnije. 

Opširnije...
 

pon

29

jun

2015

Transcend predstavlja CFast 2.0 CFX650 memorijske kartice Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Transcend CFX650Transcend je predstavio nove CFast 2.0 CFX650 memorijske kartice, namenjene high-end kamerama i rekorderima, kao što su Blackmagic URSA i Atomos Ninja Star, i koje nude najviše brzine transfera na trenutnom tržištu. Dakle, Transcendove nove memorijske kartice će najviše odgovarati profesionalnim kinematografima koji snimaju u visokim 4K i Full HD rezolucijama.

Zahvaljujući CFast 2.0 specifikaciji i SATA III interfejsu, ove memorijske kartice mogu da se pohvale izuzetnim brzinama čitanja i pisanja do 510MB/s, odnosno do 370MB/s, što je tri puta brže od današnjih CompactFlash kartica. Kapaciteta što se tiče, dolaze sa maksimalnih 256GB, s obzirom da snimci u 4K (Ultra High Definition) i Full HD rezolucijama zauzimaju dosta memorije. 

Opširnije...
 

pet

26

jun

2015

Transcend predstavlja JetFlash 310 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Transcend JetFlash 310Kompanija Transcend je predstavila novu USB fleš memoriju, JetFlash 310, koja ima izuzetno kompaktne dimenzije (40,35mm x 16,5mm x 4,5mm) i teži svega 3g. Ergonomskog je oblika i može se nositi na različitim privescima, zahvaljujući rupi za provlačenje, a pošto nema nikakvu kapicu, ne morate brinuti o delovima koji mogu da se zagube.

JetFlash 310 dolazi samo u crnoj boji, a na jednom kraju ima crveno LED osvetljenje koje je indikator za aktivnost memorije. Ovaj USB fleš koristi USB 2.0 interfejs i dolazi sa Transcendovim Elite softverom za menadžment podataka. 

Opširnije...
 

če

25

jun

2015

BITKOM preporučuje PCMark 8 Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Bitkom pcmark8Verovatno se sećate vesti da je DIGIT (generalni direktorijat Evropske komisije za informatiku) preporučio Futuremarkov test - PCMark 8 kao "reper" za procenu performansi PC računara koji će biti nabavljani za potrebe EU i njihovih mnogobrojnih organizacija.

Može se reći da su se DIGIT-u pridružili BITKOM (Bundesverband Informationswirtschaft, Telekommunikation und neue Medien e. V) i nemačka vlada koji će takođe koristiti PCMark 8 za potrebe procene performansi PC desktop računara koji će biti kupljeni za potrebe javnih agencija. BITKOM je nemačka IT trgovinska asocijacija koja predstavlja preko 2200 kompanija koje posluju u IT sektoru.

Opširnije...
 

sre

24

jun

2015

Kingston memorijski proizvodi najprodavaniji na domaćem tržištu Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

Kingston memorijski proizvodiKompanija Kingston je i ove godine zadržala vodeću poziciju na domaćem tržištu memorijskih proizvoda svih kategorija, prema rezultatima istraživanja analitičke kompanije u ICT oblasti – Mineco. Na osnovu pokazatelja prodaje iz prva tri meseca tekuće godine, kojima su obuhvaćene najveće kompanije u proizvodnji DRAM memorijskih modula, USB i SD fleš memorija, Kingston vodi sa preko 50% učešća, dok je u kategoriji internih SSD diskova i dalje u prednosti sa preko 40% učešća.

Analizom su, pored Kingstona, obuhvaćeni i svi ostali proizvođači memorijskih proizvoda koji su prisutni na domaćem tržištu. Kao parametar su uzeti rezultati prodaje svih domaćih uvoznika IT opreme u periodu od 01. januara do 31. marta 2015. godine. Tako su Kingston memorijski moduli pokrili 58,3% tržišta, a USB memorije nešto više od 58,7%. 

Opširnije...
 

če

11

jun

2015

AMD objavio jubilarni izveštaj o korporativnoj odgovornosti Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

AMD CR ReportDemonstrirajući tradiciju posvećenosti transparentnosti i snošenja odgovornosti za poboljšanje prirodnog okruženja i društva, kompanija AMD je objavila jubilarni 20. sumirajući magazin o korporativnoj odgovornosti za 2014/2015.

Od 1995. AMD je konstantno unapređivao nivo izveštavanja o svojim odgovornostima kako bi bile oslikane promene obima korporativnih odgovornosti i kako bi deoničari bili obavešteni o njima. Kompanija je sada objavila novi korak napred sa lansiranjem internet stranice posvećene korporativnim odgovornostima, kako bi se omogućio lak pristup često osvežavanim informacijama o temama od opšteg interesa, uključujući prava radnika, rad sa lokalnim zajednicama i očuvanje životne sredine. 

Opširnije...
 


Strana 1 od 29