| Vesti | Mobile | Sony Xperia Z4 – glasine
Mobile

Sony Xperia Z4 – glasine

Sony Xperia Z4

Iako je Sony Xperia Z3 tek nedavno izašao, s obzirom da je praksa kompanije Sony da izbacuje nove flagship modele telefona na svakih 6 meseci, pitanje je dana kada možemo da očekujemo Sony Xperia Z4. Kao vreme izlaska Sony Xperia Z4 modela na tržište, pominje se mart naredne godine.

Kako se QHD ekrani sve češće najavljuju na flagship modelima, a neki modeli telefona ga već i poseduju, očekuje se da će i Sony Xperia Z4 imati pomenuti ekran. Ova informacija možda i ne bi bila iznenađenje, da pojedini zvaničnici kompanije Sony nisu osporavali pojavu QHD displeja na telefonima.

Naime, jedan od rukovodilaca kompanije Sony je izjavio da, iako QHD ekrani imaju prednost što se tiče kvaliteta slike, ipak nisu neophodni za telefone zbog njihovog povećanog trošenja baterije. U pogledu ekrana, takođe se najavljuje da će Sony Xperia Z4 imati dijagonalu od 5,5”. 

 

Što se tiče samog operativnog sistema, Sony se oslanja na Android 5.0 Lollipop. Ako je verovati glasinama, Sony još ne namerava da se odrekne svog prepoznatljivog dizajna koji prati “Z” modele, između ostalog i staklene poleđine uređaja.

 

sony xperia z4 koncept 1

 

Ono što se takođe pominje, je da će nova Xperia imati Octa procesor frekvencije 2,8GHz, 4GB RAM memorije i internu memoriju od 32GB uz moguće proširenje sa memorijskom karticom.

 

sony xperia z4 koncept 2

 

Rezolucija kamere bi trebala da ostane 20,7 megapiksela, mada postoji mogućnost da će kompanija Sony da predstavi novi senzor za kameru.

 

sony xperia z4 koncept 3

 

Šta bi po Vašem mišljenju kompanija Sony trebala da poboljša kod modela Xperia Z4 u odnosu na prethodne modele?

 

Izvor: TECHRADAR

 

Komentarišite na forumu…