| Vesti | Mobile | Sony Xperia Z3 Compact obara rekord na testiranju baterije
Mobile

Sony Xperia Z3 Compact obara rekord na testiranju baterije

Sony Xperia Z3

Početkom septembra Sony je predstavio novi Xperia Z3 Compact pametni telefon, koji je nedavno i testiran na portalu PhoneArena, sa namerom da se utvrdi vreme trajanja baterije tokom redovne upotrebe (dok se telefon ne ugasi).

Xperia Z3 Compact je postavila novi rekord na testu baterije i tako pomerila granice trajanja baterije na pametnim telefonima na čak dva dana. Ovaj smartphone je izdržao punih 10 sati i 2 minuta testiranja na jednom punjenju, čime osvaja sam vrh na testu među pametnim telefonima. Poređenja radi, Galaxy S5 je na ovom istom testu izdržao svega 7 sati i 38 minuta. 

 

Sony Xperia Z3 Compact poseduje jednu bateriju od 2600mAh. Test koji je rađen simulira kontinuirano korišćenje telefona dok se baterija potpuno ne isprazni. To bi značilo da prilikom svakodnevne upotrebe u realnim uslovima (sa idle periodima), Xperia Z3 Compact može da izdrži čak dva dana između dva punjenja.

 

Sony Xperia Z3 1 T Sony Xperia Z3 2 T

 

Dakle, ukoliko uskoro planirate kupovinu novog smartphone-a, a trajanje baterije Vam je jedan od bitnijih kriterijuma, predlažemo da uzmete u razmatranje i Z3 Compact.

 

Izvor: Geeky Gadgets

 

Komentarišite na forumu