| Vesti | Mobile | Sony sprema sat od papira?
Mobile

Sony sprema sat od papira?

FES Watch

Pre par dana  je procurela informacija kako kompanija Sony planira da u svoju paletu proizvoda uvrsti i sat kompletno napravljen od papira. Naime, radi se o ručnom satu kod koga se narukvica i „cifer“ menjaju u zavisnosti od pokreta zgloba korisnika. Jedno je sigurno, svi bi želeli da znaju kako će taj sat izgledati.

FES sat je najavljen kao proizvod kompanije „Fashion Entertainments“, ali je u pitanju zapravo tim zaposlenih u kompaniji Sony čija je ideja bila da ustanove kako se e-papir može koristiti za proizvodnju modnih detalja. 

 

Fashion entertainments, iliti FES sat je izuzetno tanak, nema pretenzije da bude „pametan“ i iz razloga što nema neke sofisticirane elektronike unutar sata, baterija može da pruži autonomiju do 60 dana. Kompanija Sony veruje da će sat svojim kameleonskim dizajnom, kao i minimalističkim oblikom naći svoje mesto među korisnicima.

Naime, sat je sam po sebi veoma jednostavan. Kompletno je napravljen od e-papira, tako da kada se promeni izgled brojčanika sata, narukvica se takođe menja tako da odgovara „brojčaniku“.

 

FES Watch 1

 

O čemu se zapravo radi možete pogledati u sledećem videu.

 

 

Ostaje samo jedno pitanje: Da li će FES sat biti osuđen na propast, s obzirom da nema apsolutno nikakvih pametnih funkcija, osim što je zanimljiv modni detalj? Da li će se korisnici pre odlučiti za neki od smart watch uređaja umesto za FES watch?

 

Izvor: TECHCRUNCH

 

Komentarišite na forumu