| Vesti | Mobile | Problem sa Snapdragon 810 procesorom
Mobile

Problem sa Snapdragon 810 procesorom

Snapdragon 810

Pre nekoliko dana pojavila se informacija da bi budući flagship modeli Samsung i LG telefona mogli da propuste planirani svetski kongres o mobilnim uređajima (MWC) zbog većeg broja otkrivenih problema sa 64-bitnim čipsetom Qualcomm Snapdragon 810.

Qalcomm procesori su vremenom postali standard kod pametnih mobilnih telefona, pa ukoliko su istinite informacije da postoji problem sa nekim njihovim procesorom, to zasigurno znači da će problem imati i proizvođači mobilnih telefona. 

 

Izveštaj o kašnjenju Snapdragon 810 procesora je izazvao dosta zabrinutosti na tržištu mobilnih telefona, ako se uzme u obzir najava da će većina flagship modela svih poznatijih proizvođača, pored Samsung-a i LG-a, imati pomenuti procesor.

Kao jedan od načina rešavanja problema sa Snapdragon 810 procesorom, u budućem Samsung flagship modelu, navodi se upotreba Exynos čipseta u najavljenom Samsung Galaxy S6 telefonu, mada ta informacija još uvek nije zvanično potvrđena.

 

Snapdragon 810 1 T

 

Kako neki izvori tvrde, problem sa Snapdragon 810 procesorom je u tome što se pregreva kada dostigne određeni napon. Takođe, pojavile su se informacije da je problem i u RAM kontroleru, kao i da je GPU „bagovit“, tačnije postoji greška u drajveru Adeno 430 GPU.

Međutim, kompanija Qualcomm je demantovala glasine, uz uveravanje da je sa procesorom „sve u redu“, kao i da se stvari odvijaju po planu i da se uređaji sa ovim procesorom namenjeni komercijalnoj upotrebi očekuju u prvoj polovini 2015. godine.

 

Izvor: TRUSTEDREVIEWS

Komentarišite na forumu