| Vesti | Mobile | Motorola povlači problematične Nexus modele
Mobile

Motorola povlači problematične Nexus modele

Motorola Nexus 6

Iako ne postoje zvanični podaci o tome da Motorola ima problem sa odvajanjem zadnjeg dela kućišta na svom Nexus 6 modelu, činjenica je da se veći broj korisnika žali na pomenuti problem. O čemu se zapravo radi?

Kako se čini, postoji problem u kvalitetu izrade telefona koji se ogleda u tome da se poklopac baterije na Nexus 6 odvaja od kućišta, a kao jedan od razloga se pominje i odvajanje usled naduvavanja baterije.

Odvajanje poklopca baterije se može pripisati i grešci prilikom sklapanja samog uređaja, ali ono što dodatno zabrinjava je problem sa naduvanom baterijom na koji se pojedini korisnici žale.

 

Problem Nexus 6 1

 

Jedan korisnik je putem Twitter-a kontaktirao Motorolin centar za podršku, gde se ispostavilo da mu je jedan uređaj već zamenjen zbog istog problema, a i na zamenskom uređaju su se pojavili identični „simptomi“. Iz kompanije je potvrđeno da su imali „par“ prijava korisnika sa navedenim problemom, i kako je naglašeno, svi korisnici uređaja gde se leđa telefona odvajaju mogu da traže zamenu telefona, ukoliko problem nije nastao usled fizičkog oštećenja. Problematični uređaji mogu da se reklamiraju preko radnje u kojoj su kupljeni ili preko Motorola korisničkog centra. Takođe je objavljeno da ukoliko imate navedenih problema sa svojim Nexus uređajem, ne treba da očajavate, problem će Vam biti rešen tako što će Vam aparat biti zamenjen.

 

Problem Nexus 6 2

 

Zanima nas Vaše mišljenje, da li bi se u Srbiji tako lako rešio navedeni problem sa Nexus 6, ili bilo kojim uređajem? Da li znate kolika se garancija daje na dodatnu opremu za telefon, kao što su baterija i punjač? Sličan problem sa baterijom je postojao u tada vodećem modelu jednog drugog proizvođača, i većina korisnika u Srbiji nije bila upućena u to da im garancija pokriva navedeni nedostatak, a trgovci se i nisu nešto trudili da im objasne njihova prava za reklamaciju, čast izuzetcima. Kakvo je Vaše iskustvo?

 

Izvor: Phone Arena

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar