| Vesti | Mobile | LG predstavlja 5,3″ ekran sa najtanjim okvirom do sada
Mobile

LG predstavlja 5,3″ ekran sa najtanjim okvirom do sada

LG novi ekran

Za kompaniju LG ovo nije prvi put da je predstavila nešto zaista inovativno kada su u pitanju paneli pametnih telefona, jer ako se prisetimo, još 2013. godine su najavili 5,5″ Quad HD panel koji je tada delovao samo kao koncept, a danas, svega godinu dana kasnije, QHD je deo svakodnevnice.

LG ovoga puta predstavlja nešto veoma lepo i korisno. Kompanija se pohvalila da su napravili ekran sa najtanjim okvirom na svetu, koji je širok svega 0,7mm. Ovakvi paneli će omogućiti proizvodnju pametnih uređaja sa, do sada, rekordnim odnosom veličine ekrana i telefona. 

 

Prema rečima prizvođača, ovo su postigli zahvaljujući tzv. Neo Edge tehnologiji koja upotrebljava lepljivu umesto dvostrane trake da bi se spojila i potpuno zatvorila kompletna površina panela, zajedno sa ivicama i jedinicom pozadinskog osvetljenja. S obzirom da u ovom slučaju nema plastičnog sloja koji spaja pozadinsko osvetljenje sa panelom, moguće je postići minimalnu širinu okvira, dok se u isto vreme sprečava propuštanje svetlosti po ivicama i postiže otpornost na vodu i prašinu.

 

LG novi ekran 2 T

 

Osim toga, ovaj novi 5,3″ 1080p ekran donosi još jednu novu LG tehnologiju, pod nazivom „Advanced In-cell Touch“, koja omogućava još manju debljinu ekrana, jer je sloj za dodir integrisan u sam ekran, bez posledica po osetljivost ekrana.

 

LG novi ekran 1

 

Ovaj novi tip ekrana svakako predstavlja korak dalje u evoluciji pametnih uređaja i jedva čekamo da se pojave u obliku gotovih proizvoda. Ekrani sa ovako tankim okvirom će imati svojih praktičnih prednosti, a o estetici i da ne govorimo. Ostaje nam još samo da vidimo da li će ih biti i u izdanjima sa malo većim rezolucijama, čemu se iskreno nadamo.

Iz LG kompanije kažu da će za nekih mesec dana početi sa masovnom proizvodnjom ovih ekrana, koji će se najverovatnije prvo pojaviti na pametnim telefonima u Kini.

 

Izvor: Phone Arena, Hot Hardware

 

Komentarišite na forumu