| Vesti | Mobile | Lenovo predstavlja nove YOGA uređaje
Mobile

Lenovo predstavlja nove YOGA uređaje

Lenovo YOGA

YOGA Tablet 2, YOGA 2 Tablet, YOGA Tablet 2 Pro i YOGA 3 Pro

 

Kompanija Lenovo je objavila da je proširila liniju svojih popularnih tableta YOGA i predstavila je veći izbor ovih uređaja. U pitanju su YOGA Tablet 2 i YOGA 2 Tablet, a korisnici sada mogu da biraju između Windows i Android modela koji su dostupni u veličinima od 8 i 10 inča. Tu je i novi 13-inčni tablet YOGA Tablet 2 Pro.

Predstavljen je i YOGA 3 Pro, ultratanki konvertabilni računar od 13 inča. Uređaj YOGA 3 Pro ima tanak i lagan okvir sa novim dizajnom šarke, QHD+ ekran i Harmony – intuitivni softver kompanije Lenovo. 

 

Novi tableti imaju i nove funkcije, kao što su Hang mod i unapređeni držač. Ovi tableti raspolažu kamerama visoke rezolucije, Intel procesorima, adapterom dual-band Wi-Fi i tehnologijom 4G1 sa modemom Intel XMMTM 7160. Procesor Intel Atom podržava unapređeni zvuk i kameru, uključujući i dvojne prednje zvučnike sa bioskopskim Dolby Audio i Wolfson Master HiFi funkcijama za jasan zvuk, uz kameru od 8MP na zadnjoj strani.

 

Lenovo YOGA 1 T

 

YOGA Tablet 2 dostupan je u tri varijante sa različitim veličinama ekrana i sa dva operativna sistema. Lenovo nudi modele YOGA Tablet 2 sa operativnim sistemom Windows, sa ekranom od 8 ili 10 inča, u tamno-braon boji. Oba modela imaju instalirani Microsoft Office 365 (pretplaćen za godinu dana), a modeli od 10 inča imaju i tehnologiju 4G. Za one koji više vole Android, tu je YOGA 2 Tablet, u varijantama od 8 i 10 inča, kao i uređaj YOGA Tablet 2 Pro od 13 inča, sa Android 4.4 KitKat, u platinastoj boji. Svi Android modeli nude mogućnost opcionog korišćenja tehnologije 4G1.

 

Lenovo YOGA 2

 

YOGA Tablet 2 Pro je razvijen u saradnji sa Eštonom Kučerom, koji se kompaniji pridružio kao inženjer proizvoda pre godinu dana. Prvenstveno dizajniran za korišćenje u medijske svrhe, YOGA Tablet 2 Pro ima kao posebnu funkciju ugrađeni Pico projektor koji omogućava upotrebu zida kao TV ili filmskog platna. Ovaj projektor daje sliku od 50 inča na bilo kojoj površini, u formatu 16:9 visoke rezolucije. Tu je i zvučni sistem od 8V sa sabvuferom, kao i QHD ekran rezolucije 2560 x 1440p.

Ovaj tablet je debljine svega 3,7mm i težak je 950g. Pokreće ga Intel Atom procesor četvrte generacije, ima zadnju kameru od 8MP i dosta prostora za skladištenje (32GB, a do 64GB uz SD karticu). Tu je i aplikacija Brewster koja upravlja kontaktima umesto Vas, pakuje kontakte iz različitih aplikacija u jedan imenik gde ih spaja, uklanja duplikate i čak dodaje slike za svaki kontakt.

 

Lenovo YOGA 3 T Lenovo YOGA 4 T

 

Uređaj YOGA 3 Pro je debljine svega 12,8mm, a težine 1,19kg i dostupan je u tri boje: narandžastoj, srebrnoj i zlatnoj. QHD+ ekran rezolucije 3200x1800p, izrađen je od izdržljivog stakla „Gorilla Glass“. Tu su i JBL zvučnici sa tehnologijom Waves Audio. YOGA 3 Pro ima Intel Core M procesor, SSD do 512GB i Intel integrisanu grafiku.

 

Lenovo YOGA 5 T Lenovo YOGA 6 T

 

YOGA Tablet 2 Pro biće dostupan krajem oktobra na svetskom tržištu, po ceni od 499,99$. Android modeli YOGA Tablet 2 od 8 i 10 inča dostupni su od 9. oktobra, a početne cene su im 299,99 i 249,99 američkih dolara. Windows modeli YOGA Tablet 2 od 10 inča biće dostupni krajem oktobra sa početnom cenom od 399,99$. Model od 8 inča će biti dostupan u novembru sa početnom cenom od 299,99$. Lenovo YOGA 3 Pro biće dostupan od kraja oktobra sa početnom cenom od 1 349 američkih dolara.

 

Izvor: Lenovo

 

Komentarišite na forumu

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar