| Vesti | Mobile | Lenovo predstavlja nove pametne telefone i mobilne dodatke
Mobile

Lenovo predstavlja nove pametne telefone i mobilne dodatke

LENOVO smart CES

Kompanija Lenovo je na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike, CES 2015, najavila nove mobilne uređaje i dodatke. Lenovo P90 je debitovao kao prvi pametni telefon sa procesorom Intel Atom od 64 bita i modemom Intel XMM 7260 LTE-Advanced, a biće dostupan u beloj, crnoj i crvenoj boji.

Nagrađivani telefon VIBE X2 postaje veći i dobija nove boje u ograničenom izdanju X2 Pro, sa dodatkom VIBE Xtension Selfie Flash. Red noviteta zaokružuje Lenovo VIBE Band VB10, nosivi pametni sat sa E Ink displejem i dugotrajnom baterijom. 

 

Smart telefon Lenovo P90 kombinuje Intel Atom procesor Z3560 od 64 bita sa Intel-ovim 5-mode XMM 7262 modemom. Ove komponente omogućavaju modelu P90 da postiže velike brzine obrade podataka uz LTE-Advanced FDD & TDD podršku za brzo povezivanje.

 

LENOVO smart CES 01 T LENOVO smart CES 02 T

 

P90 ima bateriju od 4000mAh, FHD IPS ekran dijagonale 5,5 inča sa 400ppi, zadnju kameru od 13MP sa senzorom za slaganje piksela i optičkom stabilizacijom slike i prednju kameru od 5MP koja je opremljena funkcijama za ulepšavanje i kontrolu pokreta.

 

LENOVO smart CES 03 T LENOVO smart CES 04 T

 

Predstavljena je i ograničena serija Lenovo Vibe X2 Pro pametnih telefona koji su opremljeni FHD ekranom dijagonale 5,3 inča, a pokreće ih Qualcomm Snapdragon octa-core procesor od 64 bita. Lenovo X2 Pro dolazi sa intuitivnim VIBE 2.0 korisničkim interfejsom koji nudi personalizovani ekran za zaključavanje, Instant On opciju za kameru, transparentne ikonice itd.

 

LENOVO smart CES 05 T LENOVO smart CES 06 T LENOVO smart CES 08 T

 

Ovi pametni telefoni imaju i prednju i zadnju kameru od 13MP sa autofokusom, LED blicem, funkcijama kontrole pokreta i ulepšavanjem fotografija, a na tržištu će se naći i novi dodatak VIBE Xtension Selfie Flash koji omogućava pravljenje dobro osvetljenih „selfija“.

 

LENOVO smart CES 08 T LENOVO smart CES 09 T

 

Radi se o blicu koji može da stane u džep i uključuje se preko audio ulaza na telefonu, što korisniku pruža mogućnost da brzo namesti osvetljenje i sinhronizuje blendu za jasne fotografije.

 

LENOVO smart CES 11 T LENOVO smart CES 12 T

 

Selfie Flash funkcioniše uz pomoć osam difuznih LED-ova i omogućava pravljenje 100 fotografija sa jednim punjenjem.

 

LENOVO smart CES 13 T LENOVO smart CES 14 T

 

Lenovo je predstavio i nosivi dodatak VIBE Band VB10 koji je opremljen E Ink ekranom, baterijom koja traje do sedam dana i Bluetooth tehnologijom. Nudi funkcije za fitnes i obaveštenja za telefon, a pritom je otporan na vodu.

 

LENOVO smart CES 15 T LENOVO smart CES 16 T

 

Preko ovog nosivog uređaja korisnici dobijaju trenutne notifikacije o pozivima, SMS porukama, Facebook-u, Twitter-u i drugim mrežama. Ekran VIBE Band-a VB10 nudi prostor za prikaz do 150 karaktera, a radi sa bilo kojim Android ili iOS mobilnim uređajem.

 

LENOVO smart CES 17 T LENOVO smart CES 18 T

 

Lenovo P90 će biti dostupan u Srbiji tokom marta ove godine, a Lenovo Vibe X2 Pro početkom aprila, kada će se na domaćem tržištu pojaviti i Lenovo VIBE Xtension Selfie Flash.

 

Izvor: Lenovo

 

Komentarišite na forumu