| Vesti | Mobile | Lenovo predstavio nove pametne telefone na sajmu IFA 2015
Mobile

Lenovo predstavio nove pametne telefone na sajmu IFA 2015

Lenovo telefoni IFA

Kompanija Lenovo je na IFA sajmu u Berlinu predstavila veliki broj novih proizvoda, među kojima su pametni telefoni – VIBE S1 i VIBE P1, kao i fablet uređaj PHAB Plus, koji predstavlja kombinaciju tableta i mobilnog telefona.

VIBE S1 može da se pohvali dvojnim selfi kamerama. Glavna prednja kamera od 8MP pravi najoštrije slike, dok sekundarna prednja kamera od 2MP analizira informacije o dubini polja. Ove dve kamere rade u tandemu kako bi oslobodile ceo spektar novih mogućnosti koje selfijima mogu da omoguće kreativna poboljšanja. Postoje brojne mogućnosti da se selfi fotografija modifikuje tako što korisnik bira neki od ugrađenih alata za podešavanje fotografije. 

Noćni selfiji ili selfiji slikani na slaboj svetlosti su sada mogući uz pomoć BSI senzora na prednjoj kameri VIBE S1 telefona, a doživljaj ne može biti kompletan bez dodatnog VIBE Xtension selfi blica, koji omogućava i do 100 fotografija za samo jedno punjenje baterije, pri čemu selfijima koji su napravljeni na slaboj svetlosti daje prirodnu boju. Zadnja kamera od 13MP na ovom telefonu ima autofokus sa faznom detekcijom, što značajno povećava brzinu fokusiranja. Pored toga, dvobojni blic optimizuje nijanse boja na osnovu ambijentalnog osvetljenja.

 

Lenovo telefoni IFA 1 T Lenovo telefoni IFA 2 T

 

VIBE S1 nudi i zavidne performanse. Pokreće ga 64-bitni MediaTek octa-core procesor i 3GB RAM memorije, sa 160GB prostora za skladištenje, uz podršku za microSD karticu do 128GB. Koristi Android 5.0 (Lollipop) operativni sistem, ima Full HD ekran od 5 inča i nudi podršku za 4G LTE povezivanje. VIBE S1 će biti dostupan u dve boje, biserno-beloj i tamno plavoj, po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 299 američkih dolara, kada se početkom novembra pojavi na svetskom tržištu.

 

Lenovo telefoni IFA 3 T Lenovo telefoni IFA 4 T

 

VIBE P1 i P1m telefoni su opremljeni brojnim aplikacijama i alatima za bezbednost telefona, i savršeni su za istovremeno obavljanje više zadataka. VIBE P1 je opremljen odličnom baterijom od 5000mAh i ima taster koji čuva energiju i momentalno produžava trajanje baterije u funkciji OTG punjenja, koja može ubrzano da napuni bateriju telefona. Model VIBE P1m je opremljen baterijom od 4000mAh sa funkcijom brzog punjenja, kao i kod P1 modela.

 

Lenovo telefoni IFA 5 T

 

VIBE P1 je opremljen 64-bitnim Qualcomm Snapdragon 615 octa-core procesorom od 1.5GHz.  Tu je i WI-fi Boost opcija koja omogućava 5G WiFi podrške radi poboljšane brzine i dometa. VIBE P1 se može povezati sa brojnim pametnim uređajima, od slušalica do kamera i televizora, koristeći bežičnu NFC (Near-Field Communication) tehnologiju. Takođe, ugrađeni čitač otisaka prstiju na Home tasteru prikazuje crni ekran za otključavanje, kako bi bezbednost uređaja i korisnika bila na još višem nivou. Telefon poseduje zadnju kameru od 13MP sa PDAF tehnologijom brzog fokusa i prednju kameru od 5MP sa brojnim režimima snimanja i opcijama za ulepšavanje. VIBE P1 će biti dostupan u platinastoj i grafitno-sivoj, a VIBE P1m u oniks-crnoj i biserno-beloj boji. Na tržištu se očekuju od sredine septembra, odnosno početka oktobra, po preporučenim maloprodajnim cenama od 159 američkih dolara za VIBE P1m, i 279 američkih dolara za model VIBE P1.

 

Lenovo telefoni IFA 6 T

 

PHAB Plus uređaj je fablet koji je optimizovan za korišćenje jednom rukom. Lenovo PHAB Plus će korisnicima otkloniti dilemu prilikom donošenja odluke o kupovini skupih mobilnih telefona sa velikim ekranima ili tablet uređaja malih dimenzija i ponudiće im „zlatno rešenje“ u vidu 6.8-inčnog uređaja sa izuzetnim multimedijalnim karakteristikama, brzim internetom i baterijom koja može da traje ceo dan.

 

Lenovo telefoni IFA 7 T

 

PHAB Plus nudi Dual SIM i 4G-LTE brzu konekciju, Android OS v5.0 (Lollipop), zadnju kameru od 13MP i prednju kameru od 5MP. Kompatibilan za levoruke i desnoruke korisnike, PHAB Plus je optimizovan za korišćenje jednom rukom, a korisnici mogu da aktiviraju ekran duplim klikom, naprave fotografiju dugim klikom na bilo koji deo ekrana, protresu uređaj kako bi ga zaključali, kreiraju jednoručnu tastaturu koja sa smanjuje i prilagođava položaju ruke, kao i da se javljaju na pozive pomoću brojnih aplikacija koje reaguju na glas.

 

Lenovo telefoni IFA 8 T

 

PHAB Plus se ističe i svojom baterijom od 3,500mAh koja omogućava i do 20 dana rada u stand by režimu, zahvaljujući ugrađenoj platformi koja ograničava unutrašnju temperaturu uređaja. Kao tablet koji je namenjen prevashodno za zabavu, PHAB Plus ima 6.8-inčni full HD IPS ekran sa čistom definicijom od 326ppi, a s obzirom da ima 32GB memorije, korisnici imaju i moćan multimedijalni uređaj koji staje u jednu ruku.

 

Lenovo telefoni IFA 9 T

 

PHAB Plus dolazi u tri karakteristične verzije, kao što su olovno-siva, titanijum-srebrna i šampanj-zlatna boja. Lenovo PHAB Plus, kao i PHAB modeli, će biti dostupni od septembra 2015. godine, po preporučenim maloprodajnim cenama od 299, odnosno 179 američkih dolara.

 

Izvor: Lenovo

 

Komentarišite na forumu