| Vesti | Mobile | Kodak će na CES-u 2015 predstaviti svoj prvi Android smart telefon
Mobile

Kodak će na CES-u 2015 predstaviti svoj prvi Android smart telefon

Kodak smartphone

O kompaniji Kodak ne moramo ništa da Vam pričamo, jer su već godinama popularno ime, prvenstveno na tržištu fotoaparata. Međutim, na predstojećem CES 2015 sajmu, koji će se održati u Las Vegasu sledeće nedelje, planiraju da predstave svoj prvi pametni telefon.

Kodak i Bullitt Group su sklopili partnerstvo za proizvodnju Android smart telefona koji će, kako kažu, korisnicima ponuditi u klasi najbolji softver i opcije za fotografisanje, uz odličan dizajn i interfejs. Proizvodnju samih uređaja Kodak će prepustiti Bullitt Group kompaniji, koja inače proizvodi „nabudžene“ Caterpillar telefone. 

 

Kodak nije otkrio kakve će specifikacije imati njihov prvi smartphone, ali kažu da će biti usmeren na jednostavan korisnički interfejs i da neće biti kompromisa u dizajnu. Navode i to da će ciljnu grupu korisnika činiti oni koji žele high-end doživljaj bez komplikovanog interfejsa. Ovaj pametni telefon će dolaziti sa fabrički instaliranom aplikacijom za upravljanje sa daljine, sa kojom će korisnicima porodica i prijatelji moći da pomognu oko korišćenja telefona.

Nažalost, Kodak nije najavio da će akcenat njihovog smart telefona biti na pravljenju kvalitetnih fotografija, što verovatno svi očekuju od ovog proizvođača, pa se nadamo da ovakav potez neće biti potpuni promašaj i da će nas specifikacije telefona prijatno iznenaditi.

Kodak pametni telefon će biti predstavljen na CES 2015 sajmu, koji se održava od 6. do 9. januara. U drugoj polovini 2015. Kodak planira da na tržište plasira još novih proizvoda, uključujući 4G telefon, tablet i kameru koja se povezuje na ove uređaje.

 

Izvor: TweakTown, Geeky Gadgets

 

Komentarišite na forumu