| Vesti | Mobile | Kako kupiti OnePlus One telefon?
Mobile

Kako kupiti OnePlus One telefon?

OnePlus One

Šta nas je, za početak, uopšte nateralo da napišemo ovaj članak? Jedan kolega je pre par dana odlučio da se ponovi sa OnePlus One telefonom. Kako nije hteo da ga kupi preko oglasa, za cenu skoro duplo veću od one ukoliko bi ga direktno poručio, odlučio je da se raspita po forumima o načinu poručivanja. Ono što je saznao nateralo ga je, kao i nas, da malo istražimo celu priču oko ovog telefona.

Kad je ovaj telefon najavljen početkom prošle godine, niko nije imao predstavu da poručivanje ovog telefona neće ići baš tako „glatko“. Naime, možemo reći da je marketing OnePlus One telefona u najmanju ruku vrhunski zamišljen i odrađen. Potencijalnim korisnicima je prvo zagolicana mašta o “flagship killer” telefonu, sa izuzetnim hardverom i „laganim“ CM romom, odnosno kombinacijom koja je garantovala odlične performanse i brz rad telefona.

OnePlus One telefon moguće je kupiti ukoliko imate invite. Pre nego što je telefon izašao, invite je bilo moguće dobiti kroz učešće u nekoj vrsti takmičenja pod nazivom „smash the past“. O čemu se zapravo radilo? 

 

Poenta je bila da na što maštovitiji način uništite svoj high end telefon i da to snimite. Kompanija je izbacila spisak telefona koji dolaze u obzir za učešće u takmičenju i uglavnom se radilo o najjačim modelima svih ostalih proizvođača. Bilo je potrebno prijaviti se putem sajta, naći se među 100 izabranih takmičara, uništiti svoj telefon, snimak uništavanja podeliti na YouTube-u i tako dobiti OnePlus One za 1$ i 3 invite-a koje možete da delite dalje.

 

 

Zašto kažemo da je marketing OnePlus One telefona odrađen vrhunski? Na YouTube-u se pojavio veći broj snimaka ljudi koji su uništavali svoje telefone, a da uopšte nisu bili među onih 100 koji su dobili poziv za takmičenje. Tako su se uništavali i telefoni koji nisu bili na spisku, a korisnici nisu ni bili svesni da ne postoji šansa da će dobiti novi OnePlus One.

 

 

Danas je malo drugačija situacija sa poručivanjem OnePlus One telefona, tačnije sa dobijanjem invite-a. Dovoljno je da zamolite nekoga ko je već kupio telefon da Vam prosledi pozivnicu. U većini slučajeva to nije problem, ode se na forum proizvođača, registrujete se i zamolite nekoga za invite. Najverovatnije ćete ga i dobiti, ali tu se problem ne završava.

Naime, ukoliko ste iz Srbije ne postoji mogućnost da se poruči telefon, pošto Srbija nije na spisku zemalja gde se telefon dostavlja. Ukoliko želite da kupite ovaj telefon uvek Vam ostaje varijanta preko oglasa ili preko nekog poznanika ili rodbine iz zemalja u koje se vrši isporuka, kao što su Nemačka, Austrija, Francuska itd. Kako se na sajtu proizvođača navodi, u planu je da se broj zemalja za isporuku vremenom poveća, pa se nadamo da će i Srbija zauzeti mesto među tim zemljama.

 

Komentarišite na forumu