| Vesti | Mobile | Da li Samsung koristi refabrikovane Amoled ekrane?
Mobile

Da li Samsung koristi refabrikovane Amoled ekrane?

Samsung AMOLED

Nedavno se kompanija Samsung suočila sa „teškim“ optužbama da koriste refabrikovane Amoled ekrane na svojim Galaxy uređajima. Nekadašnji radnik ove kompanije izjavio je kako Samsung koristi refabrikovane ekrane na pojedinim mobilnim uređajima, što je navodno dokumentovano i dokazima, koji su u međuvremenu nestali. Kao uređaj na kome se nalazi refabrikovani Amoled ekran navodi se Galaxy Note 4.

Kompanija Samsung je, naravno, demantovala ove tvrdnje obraćanjem korisnicima putem njihovog zvaničnog bloga uz uveravanje da se refabrikovani Amoled ekrani uopšte ne koriste u proizvodnim procesima. 

 

Kako u kompaniji Samsung navode, refabrikovani ekrani postoje kao opcija u slučaju kada je telefon primljen na popravku koja nije pokrivena garancijom. Naime, ukoliko korisnik želi popravku telefona uz manje troškove, postoji mogućnost korišćenja refabrikovanih ekrana. Naravno, odluka o korišćenju refabrikovanog ekrana se ostavlja korisniku.

 

Samsung AMOLED 1

 

Kako navode, osoba koja je iznela ove tvrdnje nije zaposlena u kompaniji Samsung, a i nije utvrđeno da li je na snimku koji se na kratko mogao videti na internetu zaista proizvodni pogon Samsung-a.

Kako god bilo, postavlja se pitanje iz kog razloga su snimci i slike, koji se navode kao dokazi za ove tvdnje, za kratko vreme nestali sa interneta? Da li u ovim navodima zaista ima istine ili je cilj samo da se naruši ugled kompanije Samsung i umanji vrednost njihovih uređaja? Da li ovakve tvrdnje imaju uticaj na korisnike pri izboru novog mobilnog telefona i koliki je taj uticaj ukoliko ga ima?

 

Izvor: Phone Arena

 

 

Komentarišite na forumu