| Vesti | Mobile | ASUS ZenFone Zoom stiže na evropsko tržište
Mobile

ASUS ZenFone Zoom stiže na evropsko tržište

ASUS ZenFone Zoom

ASUS je za evropsko tržište zvanično predstavio ZenFone Zoom pametni telefon sa 3x optičkim zumom, koji obezbeđuje Hoya objektiv, unutar kojeg se nalazi deset optičkih elemenata (sočiva). ZenFone Zoom omogućava snimanje izuzetno jasnih fotografija i mogućnost zumiranja do 12 puta, kombinujući optički i digitalni zum.

Sa ugrađenom optičkom stabilizacijom slike (OIS), koja eleminiše efekat „nemirne ruke“ i sprečava zamućenje fotografije, četvorojezgarnim Intel Atom procesorom i 4GB RAM memorije, ZenFone Zoom postavlja nove standarde kada je u pitanju iskustvo fotografisanja na pametnim telefonima. Drugim rečima, ZenFone Zoom donosi iskustvo fotografisanja kao na DSLR fotoaparatima, dok jednodelno metalno kućište, sa debljinom od samo 5mm na ivicama, omogućava lako držanje u ruci. 

Inovativno digitalno oko koje se sastoji od 10 optičkih elemenata su konstruisali eksperti za optiku iz kompanije Hoya. Staklena, sintetička i prizmatična sočiva su precizno postavljena tako da formiraju tzv. periskop sa dve prizme, čime se obezbeđuje maksimalni dotok svetlosti i snimanje fotografija u najboljem mogućem kvalitetu. Ugrađena optička stabilizacija slike (OIS) obezbeđuje oštrije i mirnije snimke u svakoj situaciji, čak i pri fotografisanju sa maksimalnim trostrukim optičkim uvećanjem.

Još jedna od prednosti zadnje kamere je dual-LED Real Tone blic, koji kombinacijom žute i bele svetlosti proizvodi prirodniju boju za fotografisanje u zatvorenom prostoru. Zadnja kamera je opremljena i laserskim sistemom za automatsko fokusiranje, koji omogućava nastajanje izuzetno čistih fotografija za samo 0,2 sekunde. Drugim rečima, samo peti deo sekunde će biti potreban da se kamera fokusira na objekat u kadru i snimi fotografiju.

 

ASUS ZenFone Zoom 1 T

 

Projektovanje najtanjeg telefona na svetu sa optičkim zumom je zahtevalo da ASUS-ovi inženjeri rotiraju mehanizam sa sočivima, kako bi kreirali kompaktan, složen i precizan dizajn koji se primenjuje kod periskopa. U paru sa Panasonic SmartFSI senzorom slike, ZenFone Zoom beleži više svetla i više boja i na taj način otkriva detalje koje kamere drugih telefona ne mogu da zabeleže, i to u svim svetlosnim uslovima.

ZenFone Zoom poseduje zasebne tastere za slikanje, snimanje i podešavanje zuma. Jednodelni okvir je izuzetno čvrst, dok je metalna završnica hladna i glatka na dodir. Pozadina ZenFone Zoom telefona dolazi u crnoj (Pure Black) ili beloj (Ceramic White) boji.

 

ASUS ZenFone Zoom 2 T

 

Intuitivna aplikacija ZenUI Camera čini snimanje fotografija profesionalnog kvaliteta jednostavnim i lakim. Super Resolution režim rada koristi „multi-frame-fusion“ tehnologiju i kreira fotografije koje su bogate detaljima. Četiri snimka od po 13MP će biti sjedinjena u jednu sliku koja je četiri puta jasnija (čistija) od svakog pojedinačnog snimka. Bez obzira na to da li fotografišete po noći ili danu, ZenFone Zoom snima više detalja uz manje digitalnog šuma i sve to beleži u fotografijama rezolucije do 52MP, zahvaljujući Super Resolution režimu.

ZenFone Zoom poseduje i mogućnost snimanja makro fotografija, pri udaljenosti objektiva od samo 5cm u odnosu na objekat. Manuelni režim omogućava brzo podešavanje brzine zatvarača, vrednosti ekspozicije, balansa bele boje, ISO osetljivosti i drugih parametara koje koriste profesionalni fotografi.

 

ASUS ZenFone Zoom 3 T

 

ZenFone Zoom je opremljen 64-bitnim quad-core Intel Atom procesorom, koji vešto balansira performanse i energetsku potrošnju, zahvaljujući Intelovoj 22nm Silvermont arhitekturi. Intel Tri-Gate tranzistori imaju tri puta veću površinu nego obični, čime se postiže bolja električna provodnost, povećavaju performanse i smanjuju gubici snage. ZenFone Zoom poseduje i 4GB DDR3 RAM memorije, koja radi u dual-channel režimu, i do 128GB memorije za skladištenje podataka.

Zahvaljujući LTE tehnologiji kategorije 4+, brzina preuzimanja podataka dostiže 250Mbit/s. Vreme reagovanja na dodir iznosi 60ms, što će korisnicima doneti brzinu u radu i glatko kretanje kroz korisnički interfejs. Pritom baterija od 300mAh omogućava dugotrajnu autonomiju. Tu je i ASUS BoostMaster tehnologija za brzo punjenje baterije (od 0 do 60% za 39 minuta).

 

ASUS ZenFone Zoom 4 T

 

Ekran ZenFone Zoom telefona je dijagonale 5,5 inča, 1920×1080 Full HD rezolucije i IPS tipa. Pruža ugao vidljivosti od 178 stepeni i oštrinu od 403 piksela po inču. Ekran je oplemenjen ASUS TruVivid tehnologijom, koja transformiše konvencionalni četvoroslojni dizajn ekrana u inovativnu dvoslojnu konstrukciju. Spajanjem dva sloja, odnosno zaštitnog stakla i panela osetljivog na dodir, eliminiše se vazdušni međuprostor, pa su stvari koje vidite na ekranu fizički bliže Vašem prstu, što omogućava prirodniji i prijatniji osećaj korišćenja. Pritom zaštitno Corning Gorilla staklo četvrte generacije nudi dvostruko veću otpornost na oštećenja u odnosu na prethodnu generaciju.

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar