| Vesti | Mobile | Android Lollipop 5.0 update – prijavljeni problemi
Mobile

Android Lollipop 5.0 update – prijavljeni problemi

Android Lollipop 5

Android Lollipop, nedavno i zvanično predstavljen od strane kompanije Google, ugledao je svetlost dana.

Novi update uključuje mnoštvo promenjenih vizuelnih efekata, kao i drugih unapređenja koje treba da dovedu do poboljšanja u smislu brzine rada, veće efikasnosti, dužeg trajanja baterije i sl.

Ali da li je to baš tako? 

 

Čini se da Android Lollipop ima određenih problema sa Wi-Fi konekcijom. Korisnici koji su bili u prilici da isprobaju Android 5.0 žale se na probleme prilikom povezivanja telefona na wireless mreže. Naime, korisnici tvrde da Nexus uređaji imaju poteškoća da se povežu na pojedine mreže. Žale se da, i kada uspeju da se povežu na neku Wi-Fi mrežu, to ne garantuje da će se sledeći put uspešno konektovati na istu Wi-Fi mrežu.

Drugi problem na koji se korisnici žale je trajanje baterije. Prijavljeno je da se baterija neuobičajeno brzo troši kada se telefon poveže na neku wireless mrežu. Kada su korisnici proveravali šta toliko troši bateriju, primećeno je da najveću potrošnju baterije prouzrokuje ekran, iako nije uključen. Naime, kako se čini, povezivanje telefona na neku Wi-Fi mrežu dovodi do izuzetno velikog broja „buđenja“ ekrana što u stvari dodatno troši bateriju.

 

Android Lollipop 5

 

Neki korisnici koji su Android Lollipop instalirali preko OTA (Over the Air) žale se da su pretrpeli gubitak podataka nakon instalacije.

Ovo su samo neki od problema koji se pominju u vezi Android 5 Lollipop-a. Ono što je sigurno, je da će svi problemi biti rešeni sa update-ovima koji se očekuju.

Mi Vas pitamo, da li kojim slučajem na svom aparatu imate već Android 5 i ako je odgovor ne, da li planirate da ga instalirate kada se pojavi zvanični update?

 

Izvor: NDTV Gadgets

 

Komentarišite na forumu