Quantcast

sub

21

apr

2012

XOLO X900, Prvi smart telefon zasnovan na Intel Inside tehnologiji predstavljen na tržištu Indije Štampa El. pošta
Napisao PCAXE   

uvodnaIntel korporacija i Lava International Ltd, jedan od najbrže rastućih proizvođača mobilnih telefona u Indiji, najavili su dostupnost novog mobilnog telefona - Xolo X900. Xolo X900 je prvi pametni telefon sa “Intel inside” tehnologijom. Partnerstvo kompanija Intel i Lava najavljeno je tokom Mobile World kongresa u Barseloni, u februaru ove godine. Model XOLO X900 zasnovan je na Intel referentnom dizajnu i poseduje Intel Atom procesor Z2460 i podršku za HSPA+ 3G povezivost.

 

XOLO X900 se nalazi u elegantno dizajniranom kućištu. Ovaj telefon krasi kapacitivni TFT LCD ekran sa Gorilla glass tehnologijom, rezolucije 1024x600 piksela i dijagonale 4.03 inča. Za sada, telefon će pokretati Android Gingerbread operativni sistem, a u bližoj budućnosti je u planu i softverska nadogradnja na Android Ice Cream Sandwich platformu. “Intel inside” tehnologija bi trebala da pruži visok nivo perfomansi, podržano odličnim karakteristikama baterije koja obezbeđuje do 5 sati 3G krstarenja internetom, 45 sati reprodukcije zvuka ili 8 sati razgovora.

 

Xolo X900 01 T

 

Srce telefona čini Intel-ovo SoC (System on a Chip) rešenje: Intel Atom Z2460 procesor, klokovan na 1.6 GHz. Z2460 je jednojezgarni procesor visokih performansi sa Intel Burst Performance i Hyper Threading tehnologijom. Pored centralnog procesorskog jezgra, u istom pakovanju se nalazi i 3D grafički processor radnog takta od 400 MHz, sa podrškom za OpenVG 1.1 i OpenGL ES 2.0 standarde, kao i sa hardverskom podrškom za video kodiranje i dekodiranje u punoj 1080p HD rezoluciji. Navedeni hardver čini ovaj telefon savršenim uređajem za zabavu, omogućujući korisnicima realistično igračko iskustvo i mogućnost kreiranja i pregleda video sadržaja. Telefon ima 16 GB interne memorije, a ako je neophodno tu je i slot za MicroSD kartice. Telefon je opremljen i kamerom rezolucije 8 megapiksela sa LED blicem, koja ima napredne mogućnosti u slikanju fotografija, kao što je “burst” mod kojim se može slikati 10 fotografija za manje od jedne sekunde.

 

Xolo X900 02

 

Majk Bel, potpresednik Intel korporacije i generalni menadžer odeljenja za mobilne uređaje i komunikacije izjavio je: "Prvi smart telefon sa Intel Inside tehnologijom sada dostupan korisnicima u Indiji, i da se granice personalnog računarstva šire. Kako ulazimo na tržište Indije sa našim prvim smart telefonom koji je proizvela kompanija Lava, uređaj ne samo da prikazuje bogate mogućnosti i prednosti Intel računarstva, već naglašavaju i uzbudljive mogućnosti onoga što će tek doći".

 

Xolo X900 03

 

Kompanija Lava najavila je dugoročno partnerstvo sa Croma nacionalnim lancem mega radnji sa potrošačkom elektronikom, za promociju i prodaju modela XOLO X900. Počevši od 23. aprila, XOLO X900 će biti dostupan za kupovinu u Croma prodajnim objektima i Xolo.in online ponudi, za čim će uslediti dostupnost u drugim prodajnim lancima, opštoj prodaji i online prodavnicama početkom maja. Uređaj će biti dostupan u prodaji od 23. aprila po ceni od približno 22000 indijskih rupija (oko 320 evra)

Komentarišući dugoročno partnerstvo sa kompanijom Lava, Ajit Joshi, MD i CEO kompanije Infiniti Retail Limited izjavio je: “Mi u kompaniji Croma smo veoma zadovoljni prilikom da sarađujemo sa kompanijama Intel i Lava, kako bi ovaj zanimljiv proizvod sa uspehom predstavili tržištu. Težimo tome da prvi ponudimo najnovije i najbolje proizvode svojim korisnicima, i ovo je korak baš u tom pravcu. Veoma smo optimistični u pogledu potencijala novog proizvoda”.

 

Izvor: Intel


Komentarišite na forumu...