| Vesti | Hardver | Verbatim ulazi na tržište 3D štampe
Hardver

Verbatim ulazi na tržište 3D štampe

Verbatim 3D

Kompanija Verbatim objavljuje ulazak na tržište 3D štampe na sajmu IFA, predstavljanjem visokokvalitetnih plastičnih materijala za štampu. Na najvećem sajmu potrošačke elektronike u Evropi, koji će se održati od 5. do 10. septembra u Berlinu, Verbatim će predstaviti PLA i ABS plastične materijale za 3D štampače.

Proces 3D štampe omogućava izradu fizičkih objekata iz trodimenzionalnih modela, polaganjem slojeva materijala u aditivnom proizvodnom procesu. Industrija 3D štampe trenutno prolazi kroz masivnu transformaciju i ogroman rast, a u istraživanju kompanije Gartner procjenjuje se da će već u 2014. biti ukupno vredna 669 miliona USD (500 miliona evra).

Sve češće se predstavljaju novi i tehnološki napredniji 3D štampači koji ciljaju na upotrebu kod kuće, u školama i na fakultetima, ali i u ključnim poslovnim i industrijskim sektorima. 

 

Verbatimovi materijali za 3D štampu će biti dostupni u Evropi od septembra 2014. PLA materijal će biti dostupni u vidu vlakna dimenzija 1,75 mm i 3 mm, a ABS materijal u vidu vlakna dimenzija 1,75 mm. I jedan i drugi materijal će biti dostupni u različitim živim bojama, u kalemima od po jednog kilograma.

Ovi proizvodi se izrađuju u Japanu od najkvalitetnijih sirovina i uz striktnu kontrolu kvaliteta kako bi se osiguralo neometano punjenje i stabilna štampa. Vlakna će biti distribuirana u vakuumiranom pakovanju sa desikantom i namotana na poseban kalem koji je dizajniran tako da omogućava ujednačene performanse i punjenje štampača.

 

Verbatim 3D T

 

Pored ove nove serije vlakana za 3D štampače, Verbatim će na sajmu IFA predstaviti i veliki broj inovacija namenjenih korisnicima prenosivih uređaja. To su, između ostalog, MediaShare Wireless, koji se može povezati putem Wi-Fi veze na tablete i smartfone i tako omogućiti gledanje, slušanje i back-up fotografija i videa, odnosno muzike; prenosivi Ultra Slim 4200mAh Power Pack, koji korisnicima smartfona i tableta nudi način da napune uređaje dok su u pokretu; atraktivna kolekcija navlaka Folio namenjenih zaštiti tableta, e-čitača i pametnih telefona od rizika svakodnevne upotrebe; Micro SD kartice i Nano USB Drive sa Micro USB adapterom Nano OTG, koji omogućavaju brži i lakši prenos datoteka između uređaja bez korišćenja računara, i na kraju, Verbatimov Vx450 External SSD – eksterno SSD rešenje za čuvanje podataka, idealno za izradu sigurnosnih kopija i čuvanje velikih datoteka poput onih sa HD video zapisima.

 

Izvor: Verbatim

 

Komentarišite na forumu…