| Vesti | Hardver | Ugradni AMD SoC procesori G serije pokreću nove FUJITSU FUTRO tanke klijente
Hardver

Ugradni AMD SoC procesori G serije pokreću nove FUJITSU FUTRO tanke klijente

AMD FUJITSU FUTRO

AMD je objavio da je kompanija FUJITSU odabrala njihove ugradne SoC (System-on-Chip) procesore G serije, prethodno poznate pod kodnim nazivom „Steppe Eagle“, za najnovije članove FUJITSU FUTRO Thin Clients familije. Nove FUJITSU FUTRO S920, S720 i S520 uređaje pokreću ugradni AMD SoC procesori G serije, koji nude odličnu kombinaciju računarskih i grafičkih karakteristika unutar visoko-integrisanog, nisko-potrošnog dizajna. Unapređeni FUJITSU FUTRO tanki klijenti, zahvaljujući AMD G-Series SoC procesorima, pružaju 20% više maksimalne radne frekvencije u poređenju sa prethodnom generacijom.

AMD SoC procesori G serije pružaju unapređenu sigurnost, značajnu za poslovne IT operacije, i povećavaju pouzdanost između tankog klijenta i servera, tako što omogućavaju pokretanje samoautorizovanog softvera na tankim klijent uređajima. AMD SoC procesori G serije poseduju i unapređene tehnologije kontrole potrošnje energije, čiji je rezultat odličan odnos cene i performansi za poslovne korisnike. 

„FUJITSU je dugogodišnji AMD-ov partner u oblasti tankih klijenata i mi smo oduševljeni nastavkom te saradnje na unapređivanju performansi i smanjenju ukupnih troškova korišćenja za korisnike,“ kaže Scott Aylor, potpredsednik i generalni menadžer AMD Ugradnih rešenja. „Kako tehnologija tankih klijenata napreduje, sve više i više poslovnih korisnika uviđa prednosti prelaska sa standardnih PC računara na tanke klijente.“

 

AMD FUJITSU FUTRO 1

 

FUJITSU FUTRO S920, S720 i S520 su višestrani tanki klijenti dizajnirani za izuzetno sigurno, serverski-bazirano računarstvo i desktop virtualizaciju. FUJITSU FUTRO S920 je moćan uređaj koji nudi slotove za unapređenje i jedinstvene opcije za povezivanje, kako bi korisnicima pružio maksimalne pogodnosti pri korišćenju. Tih i lak za upotrebu, FUJITSU FUTRO S720 može da se pohvali i malim dimenzijama, mogućnostima za dual monitoring i unikatnim opcijama. FUJITSU FUTRO S520, takođe ima male dimenzije i gotovo je bešuman, pa doprinosi izuzetno ugodnom radnom okruženju.

 

AMD FUJITSU FUTRO 2 T

 

„Poslovne kompanije zahtevaju tehnologije koje su jednostavne i pouzdane, a pritom i veoma moćne, pa nam je pravo zadovoljstvo što naša saradnja sa AMD-om pruža tanke klijente sa kojima se lako upravlja, koji su energetski efikasni i koji su kompaktnog dizajna,“ kaže Dieter Heiss, potpredsednik Klijentskih računarskih uređaja, proizvodnog menadžmenta i razvoja kompanije FUJITSU. „Dizajnirani i proizvedeni u Nemačkoj, sa potrebama kupaca na umu, ovi tanki klijenti su idealni uređaji za pouzdano serverski-bazirano računarstvo i virtualizaciju desktopa.“

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu