| Vesti | Hardver | Tt eSPORTS CHALLENGER Prime tastatura
Hardver

Tt eSPORTS CHALLENGER Prime tastatura

Tt eSPORTS CHALLENGER

Tt eSPORTS je predstavio novu gejming membransku tastaturu: CHALLENGER Prime, koju karakteriše malo agresivniji dizajn koji bi trebao prvenstveno da privlači gejmere. Ova tastatura ima pozadinsko osvetljenje, a možete birati između tri različite boje i podešavati jačinu osvetljenja.

Što se tiče funkcija koje su gejmerima bitne, na ovoj tastaturi se mogu programirati željene makro komande i profili, a tu su i multimedijska dugmad, prečice, mogućnost podešavanja brzine ponavljanja komandi i brzine odziva. 

 

CHALLENGER Prime tastatura ima LED osvetljenje u plavoj, crvenoj i ljubičastoj boji, čija jačina može fino da se podešava sa točkićem koji se nalazi na sredini gornjeg dela tastature. Duž leve ivice se nalazi 6 makro dugmadi, a duž leve strane gornje ivice su komande za menjanje profila (M1, M2, M3). Num Lock, Caps Lock i Scroll Lock imaju lampice koje svetle kada su ovi profili aktivirani.

 

Tt eSPORTS CHALLENGER 2 T Tt eSPORTS CHALLENGER 3 T Tt eSPORTS CHALLENGER 4 T

 

Funkcije od F1 do F4 služe i za podešavanja brzine ponavljanja i brzine odziva, a dugmad od F5 do F8 služe i kao prečice i dugmad za navigaciju. Zbog LED osvetljenja, tu su i dugmad za podešavanja osvetljenja, Game mode / Normal mode opcija, dugme za paljenje/gašenje osvetljenja i dugme za menjanje boja. Zahvaljujući internoj memoriji kojom tastatura raspolaže, možete sačuvati željene makro komande, kao i tip i boju osvetljenja za svaki profil.

 

Tt eSPORTS CHALLENGER 1 T

 

CHALLENGER Prime tastatura, zahvaljujući softveru sa kojim dolazi, nudi i opciju „pre-mapiranja“ (re-mapping) dugmadi: svakom regularnom dugmetu tastature (osim prečica, multimedijskih i dugmadi za profile) može da se promeni funkcija. Ovako izmenjene funkcije dugmadi će biti aktivne kada tastaturu stavite u Game mode i obrnuto, kada je vratite u Normal mode, sve funkcije će opet biti regularne. WASD dugmićima, kao i strelicama, takođe može da se promeni funkcija.

 

Tt eSPORTS CHALLENGER 5

 

Ova tastatura poseduje i tzv. anti-spill dizajn, tačnije ima rupe za odvod tečnosti na određenim mestima, kako bi se izbegao kvar tastature ukoliko slučajno prospete neku tečnost po njoj.

 

Tt eSPORTS CHALLENGER 6 T

 

Dimenzije tastature su 508 x 239 x 24mm, a dužina kabla je 1,5m. I tastatura i presvučeni kabel su crne boje.

Nova Tt eSPORTS CHALLENGER Prime gejming tastatura ima preporučenu maloprodajnu cenu od 29,99 američkih dolara.

 

Izvor: Thermaltake

 

Komentarišite na forumu

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar