| Vesti | Hardver | Transcend predstavio ESD400
Hardver

Transcend predstavio ESD400

Transcend ESD400

Prenosivi USB 3.0 SSD

 

Pre koju nedelju smo pisali o Transcendovom SSD370 SATA III SSD-u, a već sada nam ova kompanija predstavlja ESD400, prenosni SSD za poslovne korisnike, koji nudi veliku brzinu prenosa podataka, kao i veliki kapacitet do čak 1TB.

ESD400 je toliko malih dimenzija da može stati u džep, a pritom je vrlo otporan, tako da se lako može nositi. Njegova brzina prenosa podataka omogućava obradu velikih multimedijalnih fajlova i dokumenata na brz i siguran način. Trenutno je dostupan u četiri kapaciteta od 128GB, 256GB, 512GB, kao i 1TB.

Opremljen je sa USB 3.0 konekcijom i podržava Attached SCSI protokol (UASP). Kao glavne karakteristike se ističu brzina sekvencijalnog čitanja do 410MB/s, kao i brzina sekvencijalnog upisa do 380MB/s, a tu je i veliki kapacitet do 1TB.

 

Transcend ESD400 1

 

Sa masom od svega 56g i dimenzijama 92 x 62 x 10,5mm, lako staje u svaki džep. Ovaj SSD dolazi sa zgodnom putnom torbicom, koja je tu da ga zaštiti od ogrebotina tokom transporta.

 

Transcend ESD400 2

 

Ovaj SSD može čak da izdrži udarce i vibracije, što pruža veću pouzdanost prilikom prenosa podataka. Tu je i Transcend Elite Software uz pomoć kojeg je moguće obaviti auto-backup i sinhronizaciju podataka jednim dodirom na taster specijalno namenjenog za tu svrhu.

 

Izvor: Transcend

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar