| Vesti | Hardver | Transcend najavljuje novu seriju DDR4 memorijskih modula
Hardver

Transcend najavljuje novu seriju DDR4 memorijskih modula

Transcend DDR4

Transcend je predstavio novu seriju DDR4 memorijskih modula, koja uključuje DDR4 2133MHz UDIMM, RDIMM, ECC-DIMM i ECC SO-DIMM tipove memorija koji su u potpunosti kompatibilni sa najnovijom Intel Xeon E5-2600 v3 serverskom serijom Haswell-E procesora i celokupnom X99 platformom. Prema rečima proizvođača, nove memorije donose vrhunske performanse i rade na niskom naponu od 1,2V čime su memorijski moduli rasterećeni, jer troše i do 40% manje struje naspram standardnih 1,5V DDR3 modela.

Transcend koristi kvalitetne DRAM čipove i u mogućnosti je da ih kombinuje sa ukupnim kapacitetom od 4GB do čak 32GB po jednom modulu. Brzine od 2133MHz sa memorijskim protkom od 17GB/s će zadovoljiti svaki high end sistem. 

 

Transcend korisnicima nudi niskoprofilne DDR4 VLP RDIMM module koji su visoki svega 1,87cm, što će odgovarati nekim high end platformama sa ograničenim prostorom, kao što su na primer blade serveri. ECC SO-DIMM memorije su veličine kao i standardni SO-DIMM moduli, ali imaju Error Correcting Code podršku. ECC tehnologija proverava podatke i osigurava da ne dođe do pogrešnog zapisa unutar memorije. ECC SO-DIMM je idealno rešenje za small form factor industrijske računare, POS terminale, raznu medicinsku opremu i bilo koji oblik zahtevnih mITX platformi.

 

Transcend DDR4 1 T

 

Transcend-ovi DDR4 memorijski moduli su u potpunosti u skladu sa JEDEC (Joint Electron Device Engineering Council) standardima, a kako proizvođač tvrdi, prošli su i rigorozna 64-bitna kernel, single-core i multi-core testiranja. Pritom svi DDR4 modeli memorija dolaze sa Transcend-ovom „ograničenom doživotnom“ garancijom (Limited Lifetime Warranty).

 

Izvor: Transcend

 

Komentarišite na forumu