| Vesti | Hardver | Transcend najavljuje novi SATA III SSD uređaj – SSD570
Hardver

Transcend najavljuje novi SATA III SSD uređaj – SSD570

Transcend SSD570

Transcend je najavio da će na tržište izbaciti novo Solid State Drive rešenje 2,5-inčnog formata, pod nazivom SSD570. Novi Transcendov SSD će dolaziti sa kvalitetnim SLC NAND fleš čipom, SATA III interfejsom od 6Gb/s i sa kapacitetima od 64GB i 128GB. SSD570 će pritom nuditi brzine čitanja do čak 510MB/s, odnosno pisanja do 450MB/s.

Transcend SSD570 je prvenstveno namenjen primeni u industriji i u ugradnim rešenjima, pa je opremljen tehnologijama kao što su Intelligent Power Shield, S.M.A.R.T., security command, sleep mod, Error Correction Code (ECC) itd., u cilju niže potrošnje energije, povećane zaštite podataka i optimalne stabilnosti i pouzdanosti uređaja. 

Transcend SSD570 je dizajniran da bude otporan na šok i vibracije, dok Transcendov kontroler TS6500 i SLC NAND fleš garantuju brži transfer podataka, duži životni vek i nižu stopu grešaka.

 

Transcend SSD570 1 T

 

IPS (Intelligent Power Shield) funkcija novom SSD570 uređaju omogućava da zapiše veću količinu podataka u slučaju iznenadnog gubitka struje, jer produžava vreme do trenutka kada SSD prelazi u zaštitni način rada (write protection mode). Ovakav mehanizam obezbeđuje sigurnost podataka i čuva SSD od potencijalnih oštećenja u slučaju nestanka napajanja.

Transcend SSD570 dolazi sa Transcendovom ograničenom trogodišnjom garancijom, a korisnici će moći da se opredele i za model SSD520 sa SLC fleš čipovima i SATA II interfejsom od 3Gb/s, koji će biti dostupan u kapacitetima od 8GB, 16GB i 128GB.

 

Izvor: Transcend

 

Komentarišite na forumu