| Vesti | Hardver | Thermaltake predstavlja Commander FT kontroler za ventilatore
Hardver

Thermaltake predstavlja Commander FT kontroler za ventilatore

Thermaltake će na tržište plasirati novi kontroler za ventilatore koji može da se pohvali ekranom na dodir, dijagonale 5,5 inča. Commander FT Touch Screen Fan Controller je prvi put najavljen na sajmu CES 2015, a sada je i zvanično predstavljen.

Commander FT će korisnicima omogućiti da nadgledaju i kontrolišu brzine i temperature od čak pet ventilatora istovremeno. Veliki ekran na dodir dodatno olakšava korišćenje kontrolera, dok Auto, Manual, Performance i Silent načini rada pružaju sveobuhvatnu kontrolu performansi ventilatora, uključujući podešavanja temperature i glasnoće. Da biste instalirali Commander FT na kućištu Vam treba jedan slobodan 5.25” podeok. 

Auto način rada automatski podešava ventilatore na osnovu očitavanja termalnog senzora, dok Manual Mode služi za pojedinačna podešavanja brzina ventilatora, koja se pritom snimaju i budu sačuvana čak i nakon reboota.

 

Thermaltake Commander FT 1 T Thermaltake Commander FT 2 T

 

Performance Mode je naravno, namenjen podešavanjima za najsnažnije hlađenje i sve ventilatore automatski pojačava na najviše brzine rada, dok će Silent način rada preferirati korisnici kojima je prioritet tišina.

 

Thermaltake Commander FT 3 T Thermaltake Commander FT 4 T

 

„Slajder“ za podešavanje brzina je dosta intuitivno izveden, pa je interfejs veoma jednostavan za korišćenje. Osim toga, svaki pojedinačni kanal za ventilatore obezbeđuje i do 10W snage, pa korisnici neće biti ograničeni prilikom izbora ventilatora. Na displeju treba samo dodirom odabrati broj od 1 od 5, radi podešavanja zasebnih brzina. Što se očitavanja temperatura tiče, možete birati između Celzijus i Farenhajt skale, a možete podesiti i alarm koje se oglašava kad se dostigne određena temperatura.

 

Thermaltake Commander FT 5 T Thermaltake Commander FT 6 T

 

Commander FT dolazi sa svim potrebnim kablovima za povezivanje pet ventilatora, kako sa standardnim 3-pinskim, tako i sa PWM priključcima.

 

Izvor: Thermaltake

 

Komentarišite na forumu