| Vesti | Hardver | Thalmic Labs predstavio Myo
Hardver

Thalmic Labs predstavio Myo

Thalmic Labs Myo

Narukvica koja će zameniti miš

 

Da li Vas nervira miš koji ume da često koči, što Vam otežava surfovanje internetom ili igranje igara? Ako je Vaš odgovor potvrdan, stižu dobre vesti koje će Vas obradovati.

Naime, kompanija Thalmic Labs će tokom septembra ove godine predstaviti narukvicu Myo, koja omogućava upravljanje računarom na jedan način na koji niste navikli. Myo prati sve Vaše pokrete i pretvara ih u komande na računaru, slično kao i u slučaju miša.

Senzori u Myo-u mere pokrete i električnu aktivnost korisnikove ruke, što mu omogućava da tačno ustanovi u kom položaju se nalazi i koji pokret ruka oponaša.

Iako motion tracking tehnologija nije novost na tržištu, Myo se od drugih sličnih tehnologija i uređaja razlikuje po tome što mu nije potrebna kamera za praćenje pokreta, kao što je slučaj sa recimo Microsoft Kinectom.

 

Thalmic Labs Myo 1

 

Najavljeno je da će Myo funkcionisati na Windows, Mac, iOS i Android operativnim sistemima, što znači da će gotovo bilo koji korisnik moći da ga koristi.

 

Thalmic Labs Myo 2

 

Myo je trenutno moguće poručiti po ceni od 149$, i biće dostupan u septembru, a u video materijalu ispod se možete uveriti u njegove mogućnosti:

 

 

Izvor: Na dlanu

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar