| Vesti | Hardver | Stiže ASUS Strix R9 285
Hardver

Stiže ASUS Strix R9 285

ASUS R9 285 Strix

ASUS najavljuje Strix R9 285 grafičku kartu namenjenu gejmerima

 

Kompanija ASUS je danas najavila novu Strix R9 285 grafičku kartu. Ova gejmerska karta je opremljena ASUS tehnologijama poput DirectCU II hlađenja koje obezbeđuje hladniji i tiši rad, kao i bolje performanse za igru. ASUS navodi da Strix R9 285 poseduje i 0dB bešumnu tehnologiju ventilatora koja omogućava tih rad u manje zahtevnim igrama i prilikom reprodukcije Blu-ray video materijala.

Strix R9 285 karakterišu i ASUS Super Alloy Power komponente, kao i GPU Tweak alat za overklok i online streaming igara. Ova grafička karta je takođe opremljena i sa DisplayPort izlazom koji omogućava priključivanje i prikaz i na 4K/UHD (Ultra-High Definition) rezolucijama ekrana.

Strix R9 285 je fabrički overklokovan na 954MHz i opremljen sa 2GB GDDR5 video memorije. Ovakva snaga grafičke karte doprinosi glatkom radu, bržem odzivu i celokupno boljem i prijatnijem doživljaju u igrama. 

 

Strix R9 285 poseduje 0dB bešumnu tehnologiju ventilatora, i sve dok je temperatura GPU-a ispod određenog nivoa, ventilatori se ne pokreću. Kada se GPU temperatura povećava tokom zahtevnijeg rada ili igranja, ventilatori se pokreću i održavaju temperaturu grafičke karte. Tako tvrdi ASUS, a i na kutiji je navedeno „0dB Silent Gaming“ u šta malo sumnjamo, ali neka nas ASUS razuveri. Prosto, čim ima pokretnih delova, teško je postići 0dB-a.

 

ASUS R9 285 Strix 3 T

 

Strix R9 285 poseduje Digi+ modul za regulaciju napona (VRM) kao i osmo-faznu naponsku sekciju zbog koje nema zujanja zavojnica i ima povećanu energetsku efikasnost.

 

ASUS R9 285 Strix 1 T ASUS R9 285 Strix 2 T

 

Strix R9 285 dolazi sa GPU Tweak ASUS softverom koji korisnicima omogućava fine kontrole brzine GPU-a, napona i takta memorije, kao i njihovo praćenje u stvarnom vremenu, tako da grafičku kartu mogu overklokovati na željene vrednosti. GPU Tweak takođe uključuje i alat koji omogućava korisnicima streaming akcije sa njihovih ekrana drugim korisnicima na Internetu. GPU Tweak omogućava i dodavanje naslova, skrol teksta i videa sa web kamere u živi prikaz igre.

Strix R9 285 će biti dostupan širom sveta od 2. septembra 2014.

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar