| Vesti | Hardver | Širok spektar Lenovo uređaja namenjenih kućnoj upotrebi
Hardver

Širok spektar Lenovo uređaja namenjenih kućnoj upotrebi

Lenovo Beacon Horizon2 N308 A740

Ovih dana ste čitali o mnogim novim Lenovo uređajima prikazanim na CES sajmu, ali to nije sve što je Lenovo predstavio i prikazao. Naime Lenovo je predstavio portfolio uređaja namenjenih kućnoj upotrebi koji omogućavaju korisnicima da uživaju, povezuju se i stupaju u interakciju sa svojim medijima i sadržajem. Ovi uređaji obuhvataju Lenovo Beacon personalizovani lični cloud skladišni uređaj, Lenovo N308 Android kućni računar, tablet računar Lenovo Horizon 2 i Lenovo A740 All-in-One ( AIO ) PC.

Prvi Lenovo personalizovani uređaj za cloud skladištenje, Beacon, omogućava korisnicima da lako uskladište i razmene multimedijalne sadržaje preko svojih računara ili mobilnih uređaja bilo da su u kući ili im pristupaju daljinski. Korišćenjem specijalne Android aplikacije kreirane za Beacon, korisnici mogu čak pretvoriti svoje Android smart telefone u daljinski upravljač za svoj personalizovani Cloud uređaj. Kao, prvi kućni Android desktop kompanije Lenovo, Lenovo N308 AIO pruža pristup svetu aplikacija na svom multitouch ekranu dijagonale 19,5 inča, po ceni koja počinje od 450 američkih dolara. Horizon 2 tablet PC oslanja se na lidersko iskustvo kompanije Lenovo u multimode računarstvu sa radikalno tanjim i još lakše prenosivim dizajnom, a kao najtanji AIO uređaj sa ekranom od 27 inča, Lenovo A740 stvara svestran i moderan kućni računar.

 

 

Beacon čini lične sadržaje stalno dostupnim

Savršen za porodice ili one koji žele da pristupe svojim multimedijalnim bibliotekama u pokretu, Beacon lični cloud skladišni uređaj omogućava korisnicima da skladište i pregledaju svoju multimediju sa bilo kog mesta koristeći svoj smart telefon, tablet računar, ili TV. Jednostavniji za korišćenje od NAS-a, Beacon omogućava korisnicima upload fajlova ili bežično ili putem USB konekcije samo pritiskom na jedno dugme. Korisnici mogu lako pristupiti datotekama kada su kod kuće ili u pokretu, a zahvaljujući obezbeđenom pristupu, ovaj uređaj može koristiti više korisnika istovremeno.

 

Lenovo Beacon 1 

 

Beacon olakšava korisnicima da snime i ožive uspomene sa ličnih medija: preko funkcije automatskog čuvanja, mogu se automatski sačuvati fotografije snimljene kamerom smart telefona putem WiFi ili 3G veze i uskladištiti kao kopija na Beacon uređaju. Koristeći aplikaciju koju je razvila kompanija Lenovo, korisnici mogu čak koristiti svoje Android smart telefone kao daljinski upravljač za puštanje multimedijalnih sadržaja sa svog Beacon uređaja na TV povezan preko HDMI kabla.

 

Lenovo Beacon 2 

 

Beacon nudi više ličnih rešenja za cloud usluge skladištenja. Fajlovi se nalaze unutra Beacon uređaja koji ostaje fiksiran na fizičkoj lokaciji u kući. On nudi veliki skladišni kapacitet lako proširiv do 6TB, a ne postoje mesečne naknade za skladištenje podataka. Prenos uskladištenih dokumenata na nečiji mobilni uređaj obavlja se neprimetno iz Beacon uređaja. Beacon pokreće Intel Atom dual core procesor, i podržava prenos datoteka preko 3G, WiFi i Ethernet veze. Lenovo Beacon je dostupan u beloj ili crnoj boji.

 

Android se seli na veliki ekran

Prvi Lenovo kućni Android računar, Lenovo N308, predstavlja pristupačni AIO desktop za one koji vole multimedijalne aplikacije, zabavu i surfovanje webom. Lenovo N308 idealan je saučesnik za pristup aplikacijama i multimediji kao novi član korisnikove porodice Android uređaja, uključujući smart telefone i tablete.

 

Lenovo N308 1 

 

Po ceni koja se kreće od 450 američkih dolara, kao i dostupnosti u crnoj ili beloj boji sa ekranom dijagonale 19,5″ rezolucije 1600x900px osetljivim na dodir ovaj desktop uređaj korisnicima pruža sve što im je potrebno da uživaju u svojim omiljenim sadržajima. Pokreće ga Jelly Bean operativni sistem i NVIDIA Tegra Quad Core processor. Lenovo N308 poseduje hard disk kapaciteta do 500 GB, 720p web kameru i WiFi .

 

Lenovo N308 2

 

Širine svega 1,3 inča, ovaj tanki AIO je lako prenositi po kući ili kancelariji, kao super-veliki tablet sa kompletnom tastaturom i mišem i baterijom koja nudi do tri sata autonomije. Korisnici mogu podesiti N308 da bude uspravljen ili položen, za lakši ugao gledanja ili adekvatnu navigaciju preko ekrana osetljivog na dodir, a moguće je igranje igara na način koji korisniku najviše odgovara.

 

Horizon 2 rekonceptualizuje oblik stonog računara

Lenovo je preoblikovao stoni računar koji je sada dramatično tanji i lakši i pored ekrana dijagonale od 27 inča. Ovaj računar sveden je na širinu špila karata od samo 19,5mm, a izgubio je i na masi, što olakšava transport po kući. Horizont 2 takođe nudi poboljšane performanse sa pametnijom NFC vezom preko koje se povezuje sa drugim uređajima da bi korisniku pružio zaista jedinstveno iskustvo deljenja digitalnog sadržaja.

 

Lenovo Horizon2 1 

 

Na primer, korisnici sada mogu da pristupe multimedijalnim sadržajima koji se nalaze na njihovom računaru ili pametnom telefonu i sa kućne mreže direktno, kada je ekran njihovog Horizontu 2 uređaju položen u tablet modu sa aktiviranim Aura interfejsom. Korisnici mogu koristiti i novu aplikaciju za mobilne uređaje Horizon i jednostavno „protresti“ Android mobilni uređaj, što omogućava da sadržaj „padne“ na Horizon 2 ekran. Pored toga, moguće je staviti mobilni uređaj na ekran, koji signalizira Aura interfejsu da preuzme sadržaje. Uz sve ovo najbrojano korisnici mogu uređivati fotografije i razmenjivati ih direktno iz Aure na Facebook.

 

Lenovo Horizon2 2 

 

Horizon 2 nastavlja napore interpersonalnog tablet PC uređaja i olakšava kolaborativno korišćenje računara i u tablet (Table) i uspravnom (Stand) modu sa Windows 8.1 operativnim sistemom, sistemom upravljanja dodirom, velikim tradicionalnim ili hibridnim skladištenjem podataka, procesorom četvrte generacije Intel Core i7 procesora i Dolby Home Theater. Korisnici mogu da podese ekran u režimu Stand za performanse AIO desktop računara, a moguće je uživanje u tablet modu kada je ekran položen u cilju igranja igara sa do četiri osobe. Sa skoro četiri sata autonomije baterije i opcionim dodacima, ovaj se uređaj može lako transportovati iz sobe u sobu.

 

Praktičan, savremen Lenovo A740 AIO

Sa ekranom tankim samo 4mm novi Lenovo A740 uzima titulu najtanjeg AIO uređaja u klasi uređaja dijagonale 27 inča. Njegov moderni napredni dizajn daje korisnicima premium AIO desktop iskustvo. Držač i pozadina displeja su izrađeni od jednog komada aluminijuma, a u kućištu se nalaze najnovije tehnologije visokih performansi. Kristalno jasne slike iskaču sa VKHD 2560x1440px ekrana sa širokim uglom gledanja od 178°.

 

Lenovo A740

 

Za zabavu i multimedijalne sadržaje brine se NVIDIA GeForce grafička karta, JBL zvučnici i Dolby Home Theater. Korisnici mogu direktno da komuniciraju sa svojim sadržajem na Windows 8.1 platformi koristeći multi touch ili ugrađen sistem prepoznavanja pokreta i glasovnu kontrolu. A740 može da se pomera za 90 °, što olakšava korišćenje ekrana osetljivog na dodir. A740 AIO dolazi sa hard diskom kapaciteta do 1TB, NFC vezom, WiFi, Bluetooth, podrškom za HDMI i opcionim TV tjunerom.

 

Cene i dostupnost

Lenovo Beacon personal cloud storage će biti dostupn od aprila po početnoj ceni od $199 preko većine distributera i na www.lenovo.com, dok će Lenovo N308 AIO će biti dostupan od februara po početnoj ceni od $450 preko većine distributera, kao i na www.lenovo.com.

 

Izvor: Lenovo

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar