| Vesti | Hardver | Silicon Power predstavlja prenosivi hard disk za Mac – Armor A65M
Hardver

Silicon Power predstavlja prenosivi hard disk za Mac – Armor A65M

SP Armor A65M

Silicon Power je nedavno predstavio prenosivi hard disk Armor A65, a sada je tu i Armor A65M – verzija namenjena korisnicima Mac računara koji zahtevaju veoma izdržljive prenosive uređaje. Ovaj eksterni hard disk primenjuje različite mehanizme koji obezbeđuju otpornost na udarce, vodu i prašinu, a prošao je i tzv. „drop test“ (test padanja) prema standardima američke vojske.

Pored toga, Armor A65M zadovoljava IP67 standard, što podrazumeva potpunu zaštitu od probijanja prašine i mogućnost potapanja pod vodu na dubini od jednog metra, u trajanju od 30 minuta.

Armor A65M je dostupan u kapacitetima od 500GB, 1TB i 2TB, a za povezivanje koristi USB 3.0 interfejs. U USB 3.0 modu postiže brzinu transfera podataka od 5Gbps, a u USB 2.0 modu, brzinu od 480Mbps. Pritom omogućava jednostavno plug-and-play korišćenje, jer je fabrički formatiran za HFS+ i podržava Time Machine. 

Ovaj uređaj ima tri zaštitna sloja koja ga čine kompaktnim i izdržljivim – dva su izrađena od gume, a treći sloj, u vidu čvrstog okvira, se nalazi između njih. Unutrašnji sistem za amortizaciju ublažava vibracije, dok spoljašnji gumeni sloj čini ovaj prenosivi hard disk otpornim na ogrebotine i umanjuje mogućnost da isklizne iz ruku.

 

SP Armor A65M 2 T SP Armor A65M 4 T SP Armor A65M 3 T

 

Armor A65M sa zadnje strane ima mesto za fiksiranje kabla, što je dosta praktična karakteristika prilikom nošenja, a tu je i LED indikator koji Vas obaveštava da li je uređaj uključen i da li je u toku prebacivanje podataka.

 

SP Armor A65M 1

 

Dolazi sa tri godine garancije i pratećim SP Widget softverom za Mac koji obezbeđuje back up i zaštitu podataka.

 

Izvor: Silicon Power

 

Komentarišite na forumu