| Vesti | Hardver | Shuttle predstavlja XH97V Slim PC
Hardver

Shuttle predstavlja XH97V Slim PC

Shuttle XH97V

Shuttle je na tržište izbacio novi slim PC – XH97V, kompaktni računar namenjen kućnim bioskopima, malim kancelarijama i upotrebi u industriji uopšte. Ovaj uređaj će ipak najviše odgovarati korisnicima koji traže tiho rešenje za medijski centar (home-media PC) sa podrškom za 4K monitore, kao i za upotrebu sa 3 nezavisna ekrana.

Zapremina kućišta je svega 3l, a dolazi sa novim Intelovim H97 čipsetom i podrškom za najnovije Intel procesore sa LGA 1150 podnožjem do 65W snage. XH97V podržava najnovije Haswell/Haswell Refresh procesore sa integrisanom Intel HD grafikom. 

 

Glavna karakteristika ovog PC-a su njegove grafičke mogućnosti. Bez obzira da li se radi o jednom ekranu 4K rezolucije ili o tri nezavisna ekrana sa Full HD sadržajem, ovaj sistem će omogućiti glatko emitovanje svih medijskih sadržaja putem jednog HDMI priključka i dva DisplayPort priključka. Mogućnost nezavisnog emitovanja HD sadržaja na tri ekrana sa jednog uređaja će biti posebno značajno nekim korisnicima.

 

Shuttle XH97V 1 T Shuttle XH97V 2 T Shuttle XH97V 3 T

 

XH97V dolazi sa po četiri USB 3.0 i USB 2.0 priključka, a na zadnjem panelu je smešten i jedan RS-232 COM priključak koji najčešće ima primenu u industriji. Još jedna bitna karakteristika ovog kompaktnog računara je veliki kapacitet za skladištenje podataka – podržava i do tri 2.5″ uređaja ili jedan 3.5″ uređaj, a znamo da današnji 3.5″ HDD-i mogu imati kapacitet i do 8TB. Osim toga, u ovaj PC po potrebi možete instalirati i slim line blu-ray ODD, a da Vam pritom ostane mesta za dva 2.5″ HDD-a ili SSD-a.

 

Shuttle XH97V 4

 

XH97V je izrađen od kvalitetnih materijala i koristi aluminijum-polimer (solid) kondenzatore na matičnoj ploči. Sistem je izdržljiv i pruža stabilan rad pri ambijentalnim temperaturama od 0 do 50⁰C. Opremljen je posebnim Shuttle toplotnim cevima i „smart fan“ tehnologijom, a tu su i ventilacioni otvori sa obe strane kućišta. Ovaj uređaj poseduje 24/7 sertifikat koji se odnosi na mogućnost neprekidnog rada bez pregrevanja sistema.

 

Izvor: Techpowerup

 

Komentarišite na forumu