| Vesti | Hardver | Shuttle predstavio DSA2LS
Hardver

Shuttle predstavio DSA2LS

Shuttle DSA2LS

Novi Android PC na bazi ARM-a

 

DSA2LS je opremljen sa Freescale i.MX 6DualLite (i.MX6DL) 1GHz dual-core procesorom i 1GB DDR3 memorijom. Dolazi sa 4GB memorije koja je već spremna za aplikacije, multimedijalne sadržaje i operativni sistem, a koja može biti proširena na 64GB uz pomoć SDHC čitača kartica. Android 4.2.2 (Jelly Bean) je već instaliran i spreman za nove verzije zahvaljujući integrisanoj funkciji za nadogradnju (bilo online ili offline).

Kućište, dimenzija 14,2 x 19 x 3,5cm, je izrađeno od čelika sa ugrađenim napajanjem od 10W. Sa prednje i zadnje strane se nalaze portovi za HDMI, VGA, 4x USB 2.0, Line-OUT, RS-232 i RJ45, a tu je i wireless konekcija brzine do 150Mbit/s.

Oba video izlaza su sposobna za 1080p reprodukciju, a kada se oba izlaza koriste istovremeno, sistem se automatski prebacuje na rezoluciju od 720p. Grafičku jedinicu multimedijalnog procesora pokreću dva ARM Cortex-A9 jezgra, što obezbeđuje neometanu reprodukciju 3D i 2D video materijala, kao i full-HD videa. Osim toga, DSA2LS poseduje veliki broj mrežnih i client/remote opcija.

 

Shuttle DSA2LS 1 T Shuttle DSA2LS 2 T Shuttle DSA2LS 3 T

 

Zahvaljujući priloženom VESA nosaču, kućište može biti postavljeno na bilo koju željenu lokaciju. Na raspolaganju imate i “Always-ON“ prekidač koji možete aktivirati da bi se mašina uključila čim je povežete sa izvorom struje.

 

 

DSA2LS uopšte nema ventilatore, te je potpuno tih i ne zahteva često održavanje zahvaljujući odsustvu pokretnih delova. Radna temperatura varira između 0°C i 45°C, dok je prosečna potrošnja energije u rasponu od 4,2 – 6,3W.

Preporučena maloprodajna cena za Shuttle DSA2LS je 131 eura.

 

Izvor: Shuttle

 

Komentarišite na forumu