| Vesti | Hardver | Scythe predstavio Kodati Rev. B CPU kuler
Hardver

Scythe predstavio Kodati Rev. B CPU kuler

Scythe Kodati Rev B

Japanska kompanija Scythe je najavila novu reviziju svog Kodati CPU kulera, koji je ujedno i jedno od prvih specijalnih rešenja za AM1 soket (FS1b). Zahvaljujući tome, mnogi korisnici će sada biti u prilici da box kulere zamene mnogo snažnijim Kodati Rev. B modelom. Osim toga, nova Kodati revizija i dalje nudi podršku za uobičajene AMD i Intel platforme.

Novi Scythe Kodati kuler posebno cilja na HTPC i Mini-ITX tržište, gde su veličina i težina od ključnog značaja. Sa visinom od svega 34mm i težinom od 180g, ovaj kuler se može ukolopiti  u skoro svaki kompaktni sistem. Ovo je postignuto implementacijom Stealth Fan Mounting strukture (S.F.M.S), gde je fabrički instalirani ventilator postavljen između bakarne baze i hladnjaka u vidu aluminijumskih listića. 

Ovaj kuler ima dve toplotne cevi od 6mm, koje su takođe izrađene od bakra, kao i baza. Ventilator je veličine 80mm i radi u rasponu od 800 do 3300 RPM-a, zahvaljujući PWM podršci. Što se protoka vazduha tiče, on varira između 10,2 i 42,2m3/h (6,0~24,82 CFM), u zavisnosti od brzine. Prema specifikacijama, buka koju Kodati Rev. B proizvodi, kreće se od nečujnih 8,2dBA, pa do svega 32,5dBA.

 

Scythe Kodati Rev B 1 T

 

Listu kompatibilnosti čine sledeći soketi: AM1(FS1b), AM2+, AM2+, AM3, AM3+, FM1, FM2 i FM2+ od AMD-a, kao i LGA775, LGA1150, LGA 1155 i LGA1156 od Intel-a.

 

Scythe Kodati Rev B 2 T

 

Za montiranje ovog kulera, Scythe je primenio tzv. „jednostavnu instalaciju sa šrafovima“ (Easy Installation with Screws – E.I.S.), koja ne zahteva upotrebu backplate-a.

 

Scythe Kodati Rev B 3 T

 

Uz Kodati Rev. B, pored opreme za montažu, dolazi i termalna pasta, kao i uputstvo za upotrebu. Novi Scythe CPU kuler je već dostupan na evropskom tržištu, po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 19,70 evra.

 

Izvor: TechPowerUp

 

Komentarišite na forumu