| Vesti | Hardver | Sapphire predstavio Tri-X Radeon R9 Fury grafičku kartu
Hardver

Sapphire predstavio Tri-X Radeon R9 Fury grafičku kartu

Sapphire Tri-X R9 Fury

Sapphire je zvanično predstavio svoju verziju AMD Radeon R9 Fury grafičke karte, zasnovane na „Fiji“ čipu i namenjene 4K i VR gejmingu. Dakle, u pitanju je karta namenjena najtvrdokornijim entuzijastama.

Sapphire Tri-X R9 Fury nudi 4GB memorije visokog protoka (High-Bandwidth Memory – HBM), sa memorijskim interfejsom od 4096 bita. Tri-X sistem hlađenja obezbeđuje siguran i tih rad, a čine ga tri ventilatora veličine 90mm, koji su postavljeni tako da hlade delove karte koji se najviše zagrevaju. Tu je i sedam toplotnih cevi – jedna centralna debljine 10mm, dve od 8mm i četiri cevi debljine 6mm – koje su okružene gustim hladnjakom. Proizvođač navodi da hladnjak prelazi štampanu ploču, jer se time povećava efikasnost hlađenja, kao i sa aluminijumskim backplateom. Iz tih razloga dimenzije karte iznose 295 x 110 x 40mm i zauzima dva i po slota. 

Fury GPU ima više termalnih senzora i AMD-ov Advanced Fan Control sistem koji reguliše brzine ventilatora, dok druga generacija Sapphire Intelligent Fan Control tehnologije doprinosi još ekonomičnijem hlađenju i ventilatori potpuno staju prilikom blagih opterećenja.

 

Sapphire Tri-X R9 Fury 1 T Sapphire Tri-X R9 Fury 2 T

 

Sapphire Tri-X R9 Fury nudi podršku za AMD Freesync, Mantle, DirectX 12, AMD LiquidVR i Eyefinity tehnologiju, ali i opcije kao što su AMD Virtual Super Resolution Acceleration, Frame Rate Target Control, Dual BIOS itd.

 

Sapphire Tri-X R9 Fury 3 T Sapphire Tri-X R9 Fury 4 T

 

Nova Sapphire grafička karta može da se pohvali i sa osam LED indikatora za nadgledanje aktivnosti GPU-a u realnom vremenu, tri puta višim performansama po 1W-u u odnosu na GDDR5, i uopšte nižom energetskom potrošnjom.

 

Izvor: Sapphire

 

Komentarišite na forumu