| Vesti | Hardver | Raidmax predstavlja Vampire kućište
Hardver

Raidmax predstavlja Vampire kućište

Raidmax Vampire

Kompanija Raidmax, kod nas poznata po pristupačnim kućištima, kao i napajanjima je predstavila novo kućište  – Raidmax Vampire.

Ono što izdvaja Raidmax Vampire je transparentni bočni prozor, kao i „gumena“ boja na prednjem i gornjem delu kućišta koja će dati utisak da je kućište napravljeno od gume, a ne od plastike.

Tu je i dizajn koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim (ili će Vam se svideti ili ne), a pregršt dodatnih funkcija i mogućnosti su kao šlag na tortu.

 

 

Vampir iz Raidmaxa je ogromno kućište u šta svedoće njegove dimenzije od (VxŠxD): 580x590x250mm. Tako je moguće u Vampira ugraditi i matične ploče sledećih formata: microATX, ATX, SSI CEB, SSI EEB, mini ATX, flex ATX tj. sve do dimenzija od 390x265mm!

Tu su i 10 ekspanzionih slotova, kao i rupe sa kederima za lako sakrivanje kablova (cable managment) iza dela na koji se montira matična ploča.

Da bi ste stekli što bolji utisak o dimenzijama Vampira, kao i tome kako izgleda sistem sakrivranja kablova pogledajte slike ispod.

 

Raidmax Vampire 1 T Raidmax Vampire 2 T Raidmax Vampire 3 T
     
Raidmax Vampire 4 T Raidmax Vampire 5 T Raidmax Vampire 6 T

 

Hlađenje koje dolazi u paketu čini jedan prednji plavi LED ventilator prečnika 200mm, kao i jedan „izduvni“ na zadnjem delu kućišta prečnika 14cm. Prema specifikacijama sa bočne strane se mogu ugraditi još 2 120mm ventilatora, kao i dva ventilatora prečnika 12 ili 14cm na vrhu, ili jedan od 200mm takođe na vrhu kućišta. Sve u svemu hlađenje komponenti u ovom kućištu neće predstavljati problem.

Filteri za prašinu, koji se mogu skidati, se nalaze na dnu kućišta (zadužen za napajanje), kao i na gornjem delu, gde se može postaviti radijator sistema vodenog hlađenja. Tu su i četiri rupe kroz koje mogu prolaziti cevi vodenog hlađenja pozicionirane na gornjem delu zadnje strane Vampira.

Što se tiče mesta za 2,5″/3,5″/5,25″ uređaje Raidmax Vampire nudi pet mesta za 5,25″, a tu su čak 7 „pozicija“ za ugradnju 2,5/3,5″ uređaja što će biti dovoljno i za one korisnike koji imaju više hard diskova. Kao što se može videti sa slike 5,25″ uređaji se lako montiraju (tool-less dizajn). Ista priča oko lake montaže važi i za ugradnju 2,5/3,5″ uređaja.

Iako se donji HDD kavez ne skida, tu je sasvim dovoljno mesta za ugradnju dugačke grafičke karte do dužine od čak 330mm, a širina kućišta od čak 250mm omogućava laku ugradnju čak i „visokih“ tower CPU kulera. Na delu gde se postavlja matična ploča, iza dela sa CPU socketom, nalazi se poveća rupa koja omogućava lakšu ugradnju, skidanje ili zamenu CPU kulera bez potrebe da se skida i matična ploča.

 

Raidmax Vampire unutrasnjost

 

Raidmax Vampire I/O panel je odlično rešen, i sadrži 2 USB 2.0, 2 USB 3.0, kao i front audio konektore. Kao zaštita od prašine služe „čepići“, koji onemogućavaju ulazak prašine u konektore što je od izuzetne važnosti obzirom da se konektori nalaze na gornjem delu kućišta gde prašina vrlo lako može dospeti.

Osim I/O panela na gornjem delu se nalazi i fan kontroler za kontrolu maksimalno 3 ventilatora u tri pozicije (high/low/x-speed), kao i HDD dock za 2,5″ HDD/SSD-ove. Ovime je obezbeđeno manje buke od ugrađenih ventilatora, što će znati da cene oni zahtevniji korisnici.

 

Raidmax Vampire IO panel

 

Mogućnosti:

 

Raidmax Vampire mogucnosti

 

Specifikacije:

 

Raidmax Vampire specifikacije

 

Cenu na nаšem tržištu još ne znamo, ali maloprodajna cena u SAD će iznositi oko 75$, a mi jedva čekamo da nam ovo Raidmax kućište padne šaka tj. dođe na test i druženje.

 

Izvor: Raidmax

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar