| Vesti | Hardver | Pristižu rezultati X99 matičnih ploča
Hardver

Pristižu rezultati X99 matičnih ploča

X99 Results

Pojavili su se prvi razultati testova novih X99 matičnih ploča, a u testovima je učestvovala i ASRock matična ploča. ASRock kaže da su rezultati su dobri i bolji od očekivanih. U testiranju je učestvovalo šest matičnih ploča: ASUS X99 Deluxe, ASUS Rampage V Extreme, Gigabyte X99-SOC Force, Gigabyte X99-UD4, EVGA X99 Classified i naravno naša matična ploča ASRock X99 WS.

Rezultate su analizirali samo iz jednog izvora, i to sa OCAholic web stranice. Treba imati na umu da je ovo samo jedan izvor, ali pošto im je baterija testova svestrana i mi verujemo da od njih možemo izvući korisne informacije. Njihovo upoređivanje se sastoji od čak 17 vrsta testova, raznih sintetičkih, gejming i realnih radnih opterećenja. 

  

X99 Results 1

 

Da bi skratili celu priču, ASRock je umesto Vas i nas analizirao podatke. Jednostavno, napravili su Excell tabelu u kojoj su bodovali matične ploče. Svaki put kad je neka matična ploča bila najbolja u određenom testu, dobijala je 6 bodova, a ako je imala najgore rezultate, ona se ocenila sa samo jednim bodom (drugo mesto pet bodova, treće četiri itd.). Na kraju, matična ploča sa najviše bodova je najviše puta pobeđivala i time ima najbolje rezultate.

Prema testovima sa OCAholic web stranice, matične ploče su se plasirale ovim redosledom:

  1. ASUS X99 Deluxe
  2. ASRock X99 WS
  3. ASUS Rampage V Extreme
  4. Gigabyte X99-SOC Force
  5. Gigabyte X99-UD4
  6. EVGA X99 Classified

 

X99 Results 6 T

 

Možda ASRock X99 WS nije osvojio sveukupno prvo mesto, ali ASRock-u je bitno što je matična ploča osvajala poene u veoma bitnim disciplinama kao što su odziv memorije, brzina zapisa i dekodiranje video materijala. Posebno su ponosni na discipline oko niske potrošnje i odnosa performansi i potrošnje.

Istini za volju, test se sastojao od puno igara i 3D orijentisanih benchmark-ova, ali ASRock X99 WS je svakako uspeo da odnese nekoliko pobeda. Iako su gejming rezultati išli u korist konkurencije samo u desetinkama, ASRock svakako misli da test postavka nije bila fer i mi se delimično i slažemo.

 

X99 Results 2

 

Na testu se našao X99 WS model, gde WS oznaka zapravo stoji za „work station“, dakle radnu stanicu. ASRock X99 WS je opremljen sa raznim inovacijama koje će najbolju primenu naći u profesionalnom i serverskom radnom okruženju. Potsećamo Vas da ASRock od X99 serije u ponudi ima ciljno dizajnirane linije matičnih ploča za gejming, overklovanje i profesionalni rad.

ASRock Fatal1ty serija se sastoji od tri vrhunske matične ploče koje će Vam obezbediti najbolji gejming doživljaj! Tu spadaju Fatal1ty X99 Profesional, Fatal1ty X99X Killer i Fatal1ty X99M Killer.

 

X99 Results 4 T

 

Jedan od omiljenih izbora overklokera je naravno ASRock X99 OC Formula, matična ploča koja je potpisana od strane poznatog svetskog overklokera, Nick Shih-a. X99 OC Formulu karakteriše Conformal Coating koji štiti ploču od tečnosti, prašine, korozije i ekstremnih temperatura i mogućnost da procesoru isporuči 1300W snage!

 

X99 Results 5 T

 

All-around matične ploče za profesionalnu primenu i zahtevne poslove predstavlja ASRock Extreme serija. Savršen balans kvalitetnih komponenti, overklok mogućnosti, snage i pouzdanosti. Taj balans ste mogli videti i na testu koji je sproveo OCAholic.

 

X99 Results 3 T

 

ASRock bi posebno želeo da skrene pažnju na cenu matičnih ploča. ASRock X99 WS je najjeftinija od svih šest matičnih ploča sa uporednog testa, a ipak uspeva da postigne najbolje rezultate u nekim od najbitnijih disciplina. Treba još da uzmemo u obzir i da su ostale Extreme matične ploče još jeftinije i da za nabolji gejming doživljaj postoji Fatal1ty serija, a da je OC Formula rezervisana za vrhunski overklok.

ASRock je ponosan što sa tako kratkim stažom na polju matičnih ploča može ponuditi matične ploče koje su više nego konkurentne sa ostatkom tržišta. Takođe nam je drago što možemo omogućiti cene koje će X99 seriju učiniti pristupačnom svim korisnicima.

 

Izvor: ASRock

 

Komentarišite na forumu