| Vesti | Hardver | Predstavljeni AMD PRO procesori A serije namenjeni poslovnim korisnicima
Hardver

Predstavljeni AMD PRO procesori A serije namenjeni poslovnim korisnicima

AMD PRO A

Kompanija AMD je predstavila svoju najmoćniju liniju PRO mobilnih i desktop procesora A serije (prethodno poznatih pod kodnim nazivima “Carrizo PRO” i “Godavari PRO”) koji nude unapređene performanse, pouzdanost i nove prilike za poslovne korisnike i IT rukovodioce, a dizajnirani su sa podrškom za Microsoft Windows 10. Sa AMD PRO mobilnim procesorima, AMD među prvima na tržištu pokreće Windows 10 poslovne notebook sisteme, idealne za sve one koji planiraju nadogradnju.

„Inovativna arhitektura AMD PRO procesora donosi primamljive performanse kako bi korisnici ostali ispred sve zahtevnijih potreba poslovnog poslovanja“, kaže Jim Anderson, viši potpredsednik i generalni menadžer računarstva i grafike u AMD-u. „PRO oznaka za AMD znači nenadmašnu pouzdanost i platformsku stabilnost, dugovečnost procesora i priliku za bogatijom sistemskom konfiguracijom. AMD svojim kupcima pruža izbor i pristupačnost kako bi ispunio sve specifične poslovne potrebe, bez kompromisa u sposobnostima upravljanja i održavanja visokog nivoa sigurnosti, stabilnosti i pouzdanosti okruženja.“ 

Za mala i srednja preduzeća koja nemaju implementirane alate za upravljanje, AMD je predstavio AMD PRO Kontrolni Centar, jedno mesto na kom se nalaze sve opcije za intuitivno podešavanje sistema. Novi AMD PRO Kontrolni Centar omogućava malim i srednjim preduzećima brzo i jednostavno upravljanje snagom AMD sistema u radnom okruženju i nudi ključne opcije, kao što je AMD Energy Saver, PC Health Centar, USB Bloker i Wireless Displej.

 

AMD PRO A 1 T

 

AMD PRO mobilni procesori A serije nude revolucionarnu APU arhitekturu sa dugotrajnim trajanjem baterije, optimizaciju snage i efikasnosti potrošnje, kako bi se ispunile evoluirajuće potrebe poslovnog računarstva i saradnje. Mobilni AMD PRO procesori su dizajnirani za današnje korisnike u pokretu, sa potrebom za dugotrajnim trajanjem baterije i sa opcijama spremnim za rad u pokretu.

AMD je takođe predstavio i novi AMD PRO A12 procesor, najbrži AMD PRO notebook procesor sa maksimalnim radnim taktom od 3,4GHz. To je prvi AMD PRO mobilni procesor sa 12 računarskih jezgara (4CPU + 8GPU) i jedini AMD PRO mobilni procesor sa Radeon R7 grafikom, koja sada radi na maksimalnih 800MHz i ima 512 grafičkih procesorskih jezgara.

 

AMD PRO A 2 T

 

„Kako industrija sve više usvaja promene u radnoj snazi, radnim stilovima i radnim okruženjima, AMD je naš ključni tehnološki partner za razvoj rešenja koja su sposobna za pokretanje modernih poslova“, kaže Alex Cho, potpredsednik i generalni menadžer poslovne grupe za komercijalne PC računare, štampače i personalne sisteme u kompaniji HP. „AMD PRO na HP uređajima pruža kupcima novi nivo poslovnih procesora sa performansama za podršku promenljivim potrebama njihovih poslova i mi smo izuzetno uzbuđeni što ćemo ekskluzivno ponuditi ovaj procesor u našoj najnovijoj liniji Elite PC računara.“

AMD PRO mobilni procesori A serije su već dostupni u većini online prodavnica i trenutno se nalaze u HP EliteBook 705 seriji, uključujući HP EliteBook 725, 745 i 755 seriju.

AMD PRO desktop procesori A serije nude unapređene performanse, kompatibilnost sa postojećim soket rešenjima za laku nadogradnju i veći broj opcija za bogatije konfiguracije. Desktop AMD PRO procesori takođe rešavaju problem današnjih grafički-intenzivnih poslova implementacijom AMD Radeon grafike. Sa podrškom za AMD Quick Stream PRO, novi AMD PRO desktop procesori gotovo eliminišu kašnjenja u osetljivim aplikacijama, kao što je VoIP i striming videa. AMD Quick Stream PRO pritom identifikuje i rezerviše veći protok za najvažnije poslovne aplikacije.

 

AMD PRO A 3 T

 

„Pružanje beskompromisnih rešenja u IT-u je oduvek bio najviši prioritet za nas u Lenovu“, kaže Jun Ouyang, potpredsednik i generalni menadžer desktop i vizuelne poslovne jedinice u kompaniji Lenovo. „Sarađujući sa AMD-om, naši ThinkCentre desktop računari su bolje opremljeni da pruže veće mogućnosti, bez žrtvovanja performansi i sposobnosti upravljanja.“

AMD PRO desktop procesori A serije su dostupni u online prodaji i trenutno se nalaze u Lenovo M79 Tower, HP EliteDesk 705 Micro Tower PC računarima i PC računarima malih formata kompanija HP i Lenovo.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu