| Vesti | Hardver | PowerColor Devil 13 HD7990 – Prva dual GPU karta sa Tahiti XT čipovima
Hardver

PowerColor Devil 13 HD7990 – Prva dual GPU karta sa Tahiti XT čipovima

uvodna

TUL Korporacija, vlasnik PowerColor brenda i vodeći proizvođač AMD-ovih grafičkih karti predstavlja prvi i jedini dual Tahiti XT GPU sistem – PowerColor Devil 13 HD7990. Ovako nešto i ne čudi, jer TUL-ovi proizvodi nose razne nagrade za kvalitet, dizajn i vrhunski inženjering.

 

 

 

Dizajniran da se izbori i sa najzahtevnijim igrama, Devil 13 HD7990 ima radni takt GPU-a od 925MHz, a memorijski takt iznosi 1375MHz-a. Ovaj model podržava PCI Express 3.0 standard koji omogućava da se snaga grafičke karte maksimalno iskoristi. Karta je opremljena dual BIOS prekidačem koji vam omogućava postizanje frekvencije od 1GHz-a za GPU. Ovime se osiguravaju performanse koje vam mogu pružiti nezaboravno igračko iskustvo.

 

devil 3

devil 2

 

Upotrebljene su najkvalitetnije komponente visokih otpornosti na visoke temperature, kao i „solid“ kondenzatori. Devil 13 kartu hlade tri ventilatora koji u kombinaciji sa 10 toplotnih cevi savijenih u „U“ oblik obezbeđuju maksimalnu disipaciju toplote. Štampano kolo je opremljeno sa 12+2+2 faznom naponskom jedinicom, digitalnim PWM čipom, UHB i PowerIStage tehnologijom. Oni osiguravaju stabilnost i pouzdanost, minimalne gubitke provodljivosti i niže temperature pod opterećenjem, dajući najbezbednije uslove za iskorišćavanje maksimalnih performansi.

 

devil 1

 

Uz Devil 13 HD7990 dolazi i bogat set šrafcigera „Wiha Tool Kit“, komplet od priznatog svetskog proizvođača alata. Veoma koristan dodatak sa kojim korisnici mogu pristupiti svakom šrafu radi popravki i sitnih podešavanja. Devil 13 takođe isporučuje i PowerColor-ov PowerJack, profesionalnu opremu za podupiranje teških gafičkih karti.


Izvor:PowerColor


Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar