| Vesti | Hardver | Power Color izdanje napredne AMD Radeon HD 7970 grafičke karte
Hardver

Power Color izdanje napredne AMD Radeon HD 7970 grafičke karte

uvodna

TUL korporacija, na našem tržištu poznatija kao PowerColor, danas je objavila svoj prestižni model kompanije AMD, Radeon HD 7970.

Novi GPU baziran na 28nm tehnologiji izrade, na tržište grafičkih karti donosi pregršt novih tehnologija i broj frejmrejtova koji će zasigurno svakom gejmeru oduzeti dah (bar na trenutak :-)) kao nikada da sada. 

Svojim visokim vrednostima „default“, tj. Fabričkih taktova od 925MHz za jezgro, te 1375MHz za memoriju (5500MHz), respektivno u kombinaciji sa podrškom za novu PCI-E 3.0 tehnologiju, svakako će doneti ogroman „boost“ u vizuelnom doživljaju kada je u pitanju gejming, ali i audio-video zabava.

 

 

 

 

Koristeći novu AMD PowerTune tehnologiju, PowerColor HD7970 iscrtava ogroman broj poligona u realnom vremenu i obezbeđuje više vrednosti „klokova“ i ugodniji gejming u kombinaciji sa AMD HD3D i Microsoft DirectX 11 tehnologijom.

 

powercolor-radeon-hd-7970

 

Nova generacija Radeona ima podršku i za 16k x 16k Eyefinity rezolucije koja omogućava korišćenje čak šest monitora za totalni „surround“, ali ovoga puta audio-vizuelni.

 

7970 Aggro

PowerColor HD 7970 takođe iskorišćava sve prednosti AMD APP akcelreacije, koja nam donosi virtuelnu GP/GPU moć u korišćenju svakodnevnih aplikacija i editvanju video materijala, renderingu i svemu što zahteva „moć“ koju je potrebno isporučiti u odnosu na CPU rešenja.

 

Izvor: PowerColor

Komentarišite na forumu…

Tagovi