| Vesti | Hardver | Pojavile se fotografije ASUS GeForce GTX 980 Poseidon grafičke karte
Hardver

Pojavile se fotografije ASUS GeForce GTX 980 Poseidon grafičke karte

ASUS GTX 980 Poseidon

ASUS privodi kraju pripremu GeForce GTX 980 Poseidon grafičke karte (naziv modela: POSEIDON-GTX980-P-4GD5). Ova fabrički overklokovana karta po dizajnu nastavlja tradiciju svog prethodnika, GTX 780 Poseidon karte, nudeći vazdušno rešenje hlađenja uz mogućnost povezivanja na sistem vodenog hlađenja i to bez menjanja hladnjaka.

Kuler poseduje hibridnu blok-bazu koja odvodi toplotu preko toplotnih cevi na hladnjak, ali i na kanal za tečnost vodenog hlađenja. Ako je posmatramo samo kao kartu koja se hladi vazduhom, možemo reći da GTX 980 Poseidon ima masivan aluminijumski hladnjak koji deluje jednako efikasno kao i onaj na GTX 980 Strix karti. 

 

ASUS GeForce GTX 980 Poseidon je fabrički overklokovana karta, sa osnovnim taktom GPU-a od 1178MHz, odnosno 1279MHz sa boost-om, i memorije od 7010MHz. Karta se napaja sa dva 6-pinska PCIe konektora, a tu su i tri DisplayPort 1.2 priključka i po jedan HDMI 2.0 i Dual-link DVI priključak. Na gornjoj ivici karte mogu da se primete i fitinzi za cevi vodenog hlađenja.

 

ASUS GTX 980 Poseidon 1 T ASUS GTX 980 Poseidon 2 T

 

Očekuje se da će se ASUS GeForce GTX 980 Poseidon grafička karta na tržištu naći tokom decembra.

 

Izvor: TechPowerUp, MightyApe

 

Komentarišite na forumu

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar