| Vesti | Hardver | Novi ThinkPad uređaji
Hardver

Novi ThinkPad uređaji

Lenovo T440s T440 X240 LT2934z S440 S540

T440s, T440, X240, LT2934z, S440 i S540

 

Kompanija Lenovo je dodala u svoj ThinkPad portfolio nove tanje i lakše uređaje. ThinkPad T440s, T440 i X240 pokazuju promišljene i svrsishodne promene ka dizajnu koji je više usmeren na korisnike.

Novi moderan dizajn ThinkPad uređaja sa jedne strane pruža performanse koje korisnici zahtevaju tokom poslovanja, dok sa druge strane predstavlja uzbudljivi i privlačan laptop dizajniran za potrošače. Ovo uključuje za 20 odsto tanju matičnu ploču, do 45 odsto veću dodirnu pločicu i do 20 odsto manju veličinu maske.

Novi notebook računari garantuju „celodnevno“ trajanje baterije zahvaljujući inovativnoj Power Bridge tehnologiji, i nastavljaju da pružaju kvalitet i pouzdanost koji ThinkPad uređaje čini vodećim u prodaji komercijalnih notebook računara.

 

 

Stalna poboljšanja i jaka ambicija za izradom boljih notebook računara su rezultirale tanjim, lakšim i bržim ThinkPad uređajima sa jednostavnijim i urednijim dizajnom i neverovatnih 17 sati autonomije baterije“, izjavio je Dilip Bhatia, potpredsednik marketinga u kompaniji Lenovo i dodao: „Nakon opsežnih istraživanja u kojem su učestvovale stotine korisnika ultrabook računara širom sveta, kompanija Lenovo je ponovo postavila standard za ultrabook računare iz biznis klase. Optimizovan kako za poslovne tako i lične potrebe, novi dizajn ThinkPad uređaja izlazi u susret izmenjenim potrebama IT menadžera i krajnjih korisnika“.

 

lenovo logo

 

Smanjenom potrošnjom i korišćenjem svih prednosti najnovije 4-te generacije Intel Core procesora, novi ThinkPad ultrabukovi postižu autonomiju od 17 sati. Nova Power Bridge tehnologija omogućava korisnicima da zamene baterije bez gašenja sistema. Ova nova karakteristika “vruće zamene”, podržana sa ThinkPad 68 (23,5Wh), 68+ (72W) i 48Wh baterijama, pruža maksimalnu fleksibilnost i najduže trajanje baterije u svakoj situaciji, dok produžava produktivnost preko čitavog dana. Ovakve spoljne ThinkPad baterije su uobičajene kod novih ThinkPad ultrabook računara, i korisnicima omogućavaju maksimalan povraćaj ulaganja.

Beskompromisna posvećenost ThinkPad kvalitetu i pouzdanosti novih Ultrabook računara donosi brojne senzore koji prate rad sistema. G-senzori detektuju udarce, termalni senzori detektuju i upravljaju emitovanjem toplote, senzori napona kontrolišu rad sistema i štite ključne komponente.

 

Lenovo T440s 1

 

Zaštita hardvera i podataka je dugo bila ključna odlika ThinkPad dizajna. Hardverska biometrija otiska prsta i zaštita od nasilne provale su povezane Trusted Platform modulom koji se brine o zaštiti podataka. Lagani ugljenični materijali povećavaju fizičku zaštitu i doprinose lakšim i tanjim ultrabook računarima.

Pored uobičajenih baterija, ThinkPad uređaj nudi nova manja i tanja rešenja za priključke. Sa jednostavnijim i elegantnijim dizajnom, ThinkPad Basic Dock, Pro Dock i Ultra Dock nude širok spektar povezivanja i poboljšanja.

 

ThinkPad T440s i T440: Savršen izbor za poslovne korisnike

 

ThinkPad T serija je oslonac poslovnog portfolia kompanije Lenovo i uz nove ThinkPad T440s i T440 uređaje nastavlja tradiciju najpopularnijeg notebook računara. Deleći brojne karakteristike, ova dva računara nude do 1 TB lokalnog skladišnog prostora i brze SSD-ove, uz najnoviju generaciju WiFi modula i opciono 4G WWAN tehnologiju. Izuzetno tanki (svega 21mm) i lagani, ovi ultrabook računari nude najvišu efikasnost i izuzetnu izdržljivost baterije.

 

Lenovo T440s

 

Full HD ekran osetljiv na dodir dostupan je na ThinkPad T440s, dok T440 poseduje HD+ ekran dijagonale 14 inča sa opcionom osetljivošću na dodir za unapređeno iskustvo Windows 8 operativnog sistema. Think Pad 440 može posedovati i opcioni integrisani smart card čitač. Kompletne specifikacije o ovim modelima možete videti na OVOM i OVOM linku.

 

ThinkPad X240: Ostvareni san

 

ThinkPad X240 uređaj je poslednji 12-inčni ultraprenosivi računar spreman za poslovanje. Dizajniran za ozbiljan posao i ekstremnu mobilnost, X240 uređaj ima manje od 3 kilograma i dužine je samo 20,3mm.

 

Lenovo X240

 

Opremljen četvrtom generacijom Intel Core i7 procesora, skladištem do 1 TB, Full HD displej-om osetljivim na dodir, ThinkPad Precision tastaturom sa pozadinskim osvetljenjem i kompletom portova za potpuno povezivanje, X240 uređaj je vrhunski tanak i lagan Ultrabook računar. Kompletne specifikacije o ovom modelu možete videti na OVOM linku.

 

ThinkPad S Serija: dizajnirana za posao u pokretu

 

Bez obzira da li se koristi za posao ili zadovoljstvo, novi ThinkPad S440 i S540 nude vrhunski izgled i osećaj zbog promenljivog dizajna i ultratanke maske. Opremljeni najnovijom četvrtom generacijom Intel Core procesora, Full HD ekranima osetljivim na dodir i diskretnom grafikom, S440 i S540 uređaji pružaju savršen sklad za poslovnu produktivnost i lične računare.

 

Lenovo S440 S540

 

Jedinstveni OneLink konektor kompanije Lenovo omogućava jedan jedini kabl za Onelink Dock koji može da se koristi za superbrzi USB 3.0, gigabitni LAN, kao i napajanje ThinkPad uređaja. Kompletne specifikacije o ovim modelima možete videti na OVOM linku.

 

Pojačajte doživljaj uz ThinkVision

 

Prvi put kompanija Lenovo uvodi 21:9 panoramski ekran. Uz 29 inča AH-IPS panela sa LED pozadinskim osvetljenjem koji nudi 33 odsto više prostora od tradicionalnog 16:9 ekrana, novi ThinkVision LT2934z monitor pruža pravi bioskopski doživljaj.

 

ThinkVision LT2934z

 

Na ekranu rezolucije 2560×1080, aplikacije za kancelariju pokazuju znatno više informacija, dok filmovi ili igre izgledaju odlično. Štaviše, LT2934z ekran obuhvata Full HD web kameru, dual array mikrofon i zvučnike, a sposobnost “slike u slici” (Picture-in-Picture) omogućava kontinuirani multitasking u poslu. Kompletne specifikacije o ovom modelu možete videti na OVOM linku.

 


Cene i dostupnost

 

  • ThinkPad T440s će biti dostupan od kraja oktobra sa cenom od $1149.

  • ThinkPad T440 će biti dostupan od kraja oktobra sa cenom od $899.

  • ThinkPad X240 će biti dostupan od kraja oktobra sa cenom od $1099.

  • ThinkPad S440 će biti dostupan od septembra sa cenom od $699.

  • ThinkPad S540 će biti dostupan od oktobra sa cenom od $649

  • ThinkVision LT2934z će biti dostupan od početka oktobra sa cenom od $799

 

Izvor: Lenovo

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar