| Vesti | Hardver | Novi svetski brend, Cryorig
Hardver

Novi svetski brend, Cryorig

Cryorig R1 Ultimate

Krajem 2013. godine je nastupio opšti haos sa novim grafičkim kartama pa nam je promaklo „rađanje“ jedne nove kompanije. Cryorig, kako je naziv kompanije, ima delatnosti na polju procesorskih kulera i ventilatora i za sada se ne zna hoće li svoju „ekspertizu“ proširiti i na druga polja.

Ideologija kompanije je da stvore jedinstvena rešenja sa naj „cool“ mogućim izgledom. Dakle, da proizvod ima vrhunske performanse, da bude kvalitetan i da izgleda primamljivo. Inicijalne ideje su rođene još davne 2000. godine, a Cryorig je oficijalno osnovan 2013.

Ljudi iz Cryorig-a su prepuni iskustva jer su imali direktan ili indirektan kontakt sa kompanijama kao što su Prolimatech, Thermalright, Phanteks i mnoge druge, što znači da imaju puno znanja o proizvodnom procesu i dizajnu, a opremljeni su i sa nekim patentima.

 

Cryorig R1 Ultimate 08

 

Ali dosta poezije, hajde da pričamo o njihovom prvom proizvodu. Cryorig je debitovao u decembru 2013. godine, a njihov prvi proizvod je Cryorig R1 Ultimate dual tower kuler, koji ne samo što izgleda impresivno, nego ima i obilan spisak implementiranih tehnologija. Tehnologije su se akumulirale dugi niz godina i sve su završile u jednom kompleksnom kuleru.

 

Cryorig R1 Ultimate 02 T Cryorig R1 Ultimate 03 T Cryorig R1 Ultimate 04 T

 

DirectCompress Soldering

Ova tehnologija povećava kontaktnu površinu između aluminijumskih listova i samih toplotnih cevi. Tradicionalno lemljenje rebara na cevi zahteva mali prorez u aluminijumskom listu da bi alat za lemljenje mogao prići. Često možete videti da kod raznih kulera jedna četvrtina cevi nije u kontaktu sa rebrima. DirectCompress Soldering lemljenje ne zahteva da rebra imaju bilo kakvu rupu blizu cevi i time je prenos toplote u startu barem 10% bolji i brži nego kod standardne proizvodnje.

 

Cryorig R1 Ultimate 09

 

Heatpipe Displacement Optimization

Na aluminijumskim listovima toplota se širi radijalno. Optimizacijom raspodele toplotnih cevi se postiže bolje širenje toplote po rebrima. Naspram tradicionalnog linearnog rasporeda cevi, ova tehnologija omogućava ravnomernu raspodelu toplote na rebrima i bolje iskorišćavanje istih.

 

Cryorig R1 Ultimate 10

 

Jet Fin Acceleration System

Oba individualna tornja na R1 Ultimate su sačinjena od dve sekcije: usisnog dela sa većim razmakom između rebara i izduvnog dela sa gustim rasporedom rebara. Iz fizike i zakona dinamike fluida potiče da izduvni deo sa gušćim rebrima više potiskuje vazduh i izlazna brzina fluida bude veća. Ovo naravno omogućava da zagrejani vazduh brže napusti hladnjak.

 

Cryorig R1 Ultimate 11

 

Heatpipe Convex-Align System

R1 Ultimate kuler ima posebnu konveksnu raspodelu toplotnih cevi na bazi. Ova posebna optimizovana raspodela unutar bakarnog jezgra omogućava da se svaka cev iskoristi do maksimuma svog TDP-a. Ovakva „pametna“ raspodela omogućava i korišćenje više toplotnih cevi na predviđenoj površini.

 

Cryorig R1 Ultimate 12

 

Acoustic Optimizations

Zvučne osobine su isto toliko bitne kao i performanse. Oba Cryorig ventilatora, XF140 i XT140 140mm, koriste „High Precision Low Noise“ klizne ležajeve, koji su takođe proizvod „kućnog“ inženjeringa. Ventilatori su opremljeni i sa gumenim nosačima koji sprečavaju prenos vibracija na sam kuler.

 

Cryorig R1 Ultimate 13

 

Patentirani MultiSeg Quick Mount System

Cryorig MultiSeg Quick Mount uključuje metalne delove i backplate od metala debljine 1,5mm sa sistemom koji kombinuje oprugu sa optimalnim potiskom. MultiSeg Quick Mount montažni set omogućava brzu, jednostavnu i čvrstu montažu na bilo koju aktuelnu platformu.

 

Cryorig R1 Ultimate 14

 

Garancija

R1 Ultimate ostvaruje šest godina garancije ako registrujete proizvod. Svaki Cryoirg proizvod će dolaziti sa jedinstvenom VIP registracionom karticom. Registrovanjem proizvoda ne samo što ostvarujete punih šest godina garancije, nego postajete i Cryorig VIP član i stičete prava na VIP nagradna izvlačenja za osvajanje „Limited Edition“ proizvoda.

 

Cryorig R1 Ultimate 05 T Cryorig R1 Ultimate 06 T Cryorig R1 Ultimate 07 T

 

Specifijacije:

ProizvođačCryorig
Naziv modelaR1 Ultimate
Podržani soket AMDFM1 / AM2 / AM3
Podržani socket Intel2011 / 1366 / 115x / 775
Dimenzije tela [mm] (D x Š x V)130 x 142,4 x 168,3
Materijal od kojeg je izrađena bazaBakar + nikl
Materijal od kojeg je izrađeno teloAluminijum
Broj toplotnih cevi
7
Prečnik toplotnih cevi [mm]6
Masa tela [g]936
Masa sa ventilatorom [g]1282
Dimenzije ventilatora [mm]140 x 140 x 25,4
Tip ležajaHPLN Sleeve Bearing
Raspon brzine ventilatora [RPM]700 -1300
Kolilčina protoka vazduha ventilatora [CFM]76
Buka ventilatora [dBA]23
Konektor ventilatora4 pin
Radni napon ventilatora [V]12V
Garancija [godina]6
Cena ~ [€]65

 

R1 Ultimate je najavljen krajem prošle godine, ali je zvanično pušten u prodaju prošlog meseca. Inicijalno lansiranje proizvoda je bilo u Severnoj Americi, Japanu i Koreji sa preporučenom maloprodajnom cenom od 89,95 dolara, što je negde oko 65 evra. Živi bili pa se dokopali jednog primerka….

 

Izvor: Cryorig

 

Komentarišite na forumu…..

 style=“width: 90px; height: 69px;“ align=“center“ border=“0″>
<tbody>
<tr>
<td><a target=“_blank“ href=“slike/vesti/hardver/2014/februar/16_Cryorig_R1_Ultimate/Slike/Cryorig_R1_Ultimate_02.jpg“><img class=“image_border“ alt=“Cryorig R1 Ultimate 02 T“ src=“slike/vesti/hardver/2014/februar/16_Cryorig_R1_Ultimate/Slike/Cryorig_R1_Ultimate_02_T.jpg“ height=“171″ width=“256″ /></a></td>
 
<td><a target=“_blank“ href=“slike/vesti/hardver/2014/februar/16_Cryorig_R1_Ultimate/Slike/Cryorig_R1_Ultimate_03.jpg“><img class=“image_border“ alt=“Cryorig R1 Ultimate 03 T“ src=“slike/vesti/hardver/2014/februar/16_Cryorig_R1_Ultimate/Slike/Cryorig_R1_Ultimate_03_T.jpg“ height=“171″ width=“256″ /></a></td>
 
<td><a target=“_blank“ href=“slike/vesti/hardver/2014/februar/16_Cryorig_R1_Ultimate/Slike/Cryorig_R1_Ultimate_04.jpg“><img class=“image_border“ alt=“Cryorig R1 Ultimate 04 T“ src=“slike/vesti/hardver/2014/februar/16_Cryorig_R1_Ultimate/Slike/Cryorig_R1_Ultimate_04_T.jpg“ height=“171″ width=“256″ /></a></td>
</tr>
</tbody>
</table>