| Vesti | Hardver | Novi HP Chromebook
Hardver

Novi HP Chromebook

HP Chromebook

HP je predstavio dve nove verzije Chromebook-a, stilizovanih u više boja. Radi se o tankim i laganim uređajima koji imaju ekran dijagonale 11 i 14 inča.

Obe varijante dobijaju 100GB Google Drive cloud prostora (Google Drive cloud storage) na dve godine, što korisnicima omogućava da pristupe Google Apps-u, rade na dokumentima pojedinačno ili u grupi, uživaju u aplikacijama poput Hulu-a ili Netflix-a, kao i da strimuju TV program sa Google Chromecast-om. 

 

11-inčni HP Chromebook pokreće Intel Celeron N2830 procesor, ekran je rezolucije 1366 x 768, a baterija, prema rečima proizvođača, traje i preko 8 sati. Tu su i USB 3.0, USB 2.0 i HDMI priključci, kombo džek za slušalice i mikrofon, kao i HP TrueVision kamera. Ovaj model Chromebook-a dolazi u dve boje: tirkiznoj i beloj.

 

HP Chromebook 3 T HP Chromebook 6 T HP Chromebook 7 T

 

HP Chromebook sa ekranom od 14 inča, takođe dolazi sa 1366 x 768 rezolucijom i baterijom koja traje preko 8 sati. Pokreće ga NVIDIA Tegra K1 procesor, a za razliku od 11-inčnog modela, ima jedan USB 2.0 priključak više i ima priključak za AC Smart Pin adapter. Dolazi u crnoj ili beloj osnovnoj boji, sa akcentima u različitim bojama, gde možete birati između tamno sive, narandžaste, tirkizne i zelene.

 

HP Chromebook 1 T HP Chromebook 4 T HP Chromebook 5 T

 

A za one koji još nisu upoznati sa pojmom Chromebook, radi se o laptopu kojeg pokreće Chrome OS i koji je prvenstveno dizajniran za online upotrebu, jer je većina podataka i aplikacija u cloud-u. Chromebook je primer thin client-a.

 

HP Chromebook 2

 

HP Chromebook od 11 inča će biti dostupan od 5. oktobra na američkom tržištu, sa početnom cenom od 279,99$, a drugi model od 14 inča će se naći u prodaji nešto kasnije, 22. oktobra, i to sa početnom cenom od 299,99$.

 

Izvor: Techpowerup, HP

 

Komentarišite na forumu